Voyah Dreamer: Luksus-elbil til 7 personer kommer til Danmark

Den næste elbil fra Voyah i Danmark bliver en enorm MPV med plads til syv personer, masser af luksus og en fornuftig rækkevidde.

Voyah Dreamer: Luksus-elbil til 7 personer kommer til Danmark

Voyah Dreamer er en enorm elektrisk familiecruiser med plads til 7 personer, fornuftig rækkevidde, vild ydeevne og god bagageplads. Netop elbiler i denne størrelse med plads til mere end 5 personer er der ikke mange af endnu.

Se også: Alle elbiler af typen MPV

Voyah er blandt nogle af de mange nye bilmærker i Danmark, der kommer hertil med deres elbiler. Den første model herhjemme fra Voyah bliver Free, og derefter kommer Dreamer.

Dreamer blev lanceret i Kina i 2022 og påstår at være den hurtigste MPV i verden, når det gælder tiden det tager at køre fra 0 til 100 km/t.

Den er en enorm elbil med en længde på 5,3 meter, der bærer rundt på fem eller syv personer og deres bagage.

Med syv sæder i Dreamer er der stadig en bagagerum på 427 liter til rådighed.

Voyah Dreamer bliver en af de få elbiler herhjemme med plads til syv personer. Blandt konkurrenterne er Mercedes-Benz EQB, Maxus Euniq 5 og Volvo XC90.

Se også: Sådan oplader du billigst elbil hjemme

Rækkevidde og ydeevne

Dreamer er en overraskende hurtig MPV – hvilket virker som en finurlig kombination. Den hurtigste har to elektriske motorer der yder 320 kW (435 hk) og tager 0-100 km/t på kun 5,8 sekunder og en tophastighed på 200 km/t.

Den kommer med mulighed for to batteristørrelser på 82 eller 108 kWh. Med det store batteri er der til en rækkevidde på 605 kilometer og med det lille 475 kilometer. Det er efter CLTC-standarden, så forvent kortere WLTP-rækkevidde.

Der oplyses desværre ikke opladningshastighed på Dreamer.

Se også: Test af elbiler

Masser af luksus

I kabinen i Dreamer er der masser af luksus, i samme stil som man ser i Free.

Foran er der tre store skærm – en beregnet som underholdning til forsædepassager. Man kan få elektriske sæder med massage og ventilation, Dynaudio-lydanlæg og et interiør, der ser meget imponerende ud.

Og med avanceret “Magic Carpet”-luftaffjedring er der lagt an til en meget komfortabel tur i Dreamer, når den engang lander herhjemme.

Hvornår kommer Voyah Dreamer?

Vi ved endnu ikke hvornår Dreamer kommer til Danmark. Den har dog netop fået et såkaldt EWVTA-certifikat (European Whole Vehicle Type Approval), hvilket betyder, at Voyah nu kan exportere den til Europa.

Se også: Sammenlign alle elbiler i Danmark