Volkswagen vil ikke lave billige elbiler med Renault

De to bilproducenter kunne ikke blive enige, og Volkswagen vil derfor alligevel ikke bygge små billige elbiler i samarbejde med Renault.

Volkswagen vil ikke lave billige elbiler med Renault

I et forsøg på at yde frembrusende kinesiske elbilproducenter modstand, har Volkswagen og Renault været i forhandlinger om et samarbejde om at bygge billige elbiler. Angiveligt skulle Volkswagen have takket nej til Renaults tilbud og forladt samtalerne.

Se også: De bedste bybiler og familiebiler i Danmark

Volkswagen vil selv lave billig elbil

Volkswagen står desperat og mangler én eller flere billige elbiler, der kan konkurrere mod de kinesiske elbiler. Jo længere der går, desto længere bagud sakker Volkswagen. Men det skulle angiveligt ikke været Renault, som skulle bygge bilen for Volkswagen.

Volkswagen har nemlig afbrudt samtalerne med Renault om i fællesskab at udvikle en prisbillig elektrisk version af Twingo, siger to kilder med kendskab til situationen til Reuters.

Sammenbruddet i forhandlingerne betyder, at VW nu måske må gå enegang i udviklingen af sin egen prisbillige elbil.

Begge havde håbet, at en deling af arbejdet ville reducere omkostningerne, som er en vigtig forhindring for de europæiske bilproducenter i forhold til billigere biler fra Kina.

Se også: Elbiler Bedst i Test

Virksomhederne “lykkedes ikke med at finde en aftale” efter flere måneders forhandlinger, sagde en af kilderne.

En anden kilde sagde, at en aftale havde været meget tæt på, men at VW forlod forhandlingerne og har besluttet at udvikle sin egen bil.

VW’s brand CEO Thomas Schaefer har tidligere sagt, at han er åben over for partnerskaber, der kan hjælpe med at reducere detailprisen på en ny lille elbil til under 20.000 euro. Den tyske bilproducent sakker bagud i kapløbet om at bringe små batterielektriske biler på markedet til samme pris som modeller med forbrændingsmotor for at undgå at tabe til kinesiske bilfirmaer, der satser på Europa med billige elbiler.

Se også: Test og anmeldelse af nye elbiler i Danmark

Renault fortsætter arbejdet på elektrisk Twingo

Renault vil fortsætte med at designe sin egen elektriske Twingo, som efter planen skal sælges i 2026. Den lille Twingo forventes at koste under 20.000 euro (150.000 kr.).

Renault er også på vej med den lille Renault 5, der forventes at lande i Danmark i starten af 2025. Inden længe kommer den elektriske familiebil Renault Scenic Electric på det danske marked.

Se også: Første indtryk og test af Renault Scenic E-Tech Electric

Vi anbefaler:
Markedets bedste elbilforsikring finder du hos if
De billigste elbiler i Danmark
Guide til billigste ladeboks for elbiler