VW må stoppe elbilproduktion på grund af faldende efterspørgsel

På grund af en faldende efterspørgsel, må Volkswagen nu pause produktionen af to elbilmodeller på fabrikkerne i Tyskland.

VW må stoppe elbilproduktion på grund af faldende efterspørgsel

Volkswagen har skruet op for udviklingen af elektriske biler og komponenter til dem, hvor den kommende ID.7 viser en spændende fremtid for den store tyske bilproducent. Lige nu ser det dog ikke så positivt ud, hvor de må se sig nødsaget til i en periode, at lukke ned for produktionen grundet manglende efterspørgsel.

Se også: Alle elbiler fra VW

Produktion af ny VW ID.3 og Cupra Born sat på pause

Mere præcist er det den nye Volkswagen ID.3 samt Cupra Born, der nu ikke længere ruller ud fra samlebåndet på fabrikkerne i Zwickau og Dresden. Indtil videre er produktionen pauset i to uger.

Informationer kommer fra en talsmand fra Volkswagen, oplyser Reuters. Talsmanden oplyste samtidig, at produktionen pauses på grund af en faldende efterspørgsel på de to elbilmodeller.

Produktionen vil være indstillet fra den 2. oktober til den 16. oktober.

Det er endnu ikke klart, hvor mange producerede biler VW vil miste på grund af produktionsstoppet. Reuters fortæller, at firmaet har nægtet at afsløre, hvor mange ansatte der vil blive berørt af det.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark

Planlægger helt at stoppe produktionen i Dresden

Angiveligt skulle VW planlægge helt at stoppe produktionen på fabrikken i Dresden. Fabrikken har været i drift siden 2002, og en lukning af fabrikken kan spare Volkswagen for op til 20 millioner euro (149 mio. kroner) om året.

Ansatte på Zwickau-fabrikken er også blevet påvirket af de ændrede markedsforhold, oplyser Carscoops. Volkswagen skulle for nylig have meddelt, at de ikke vil være i stand til at gennemføre sin plan om at tilbyde 269 permanente kontrakter til vikarer. VW forklarede beslutningen med hårde markedsforhold, en reduktion i efterspørgslen på elbiler og øget konkurrence fra kinesisk producerede elbiler.

Ny Cupra Born på trapperne

På trods af tilbageslaget har Volkswagen ikke sat bremserne i for udviklingen. VW har for nylig lanceret en opdateret ID.3, som du kan læse test af her, og en opdateret Cupra Born er angiveligt på vej. Denne nye model vil have en større 12,9-tommers infotainmentskærm og større ydeevne med to elektriske motorer.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring