Hvornår kommer Xpeng G6 til Danmark?

Den nye Xpeng G6 er en af årets mest ventede elbiler i Danmark. Men hvornår kan vi forvente, at den lander herhjemme? Få svaret her.

Hvornår kommer Xpeng G6 til Danmark?

Der kommer mange spændende nye elbiler til vores lille land i løbet 2024, hvoraf Xpengs G6 er blandt de mest hypede. Men hvornår lanceres Xpeng G6 herhjemme? Og hvornår kan du forvente, at de første test kommer? Læs med her.

Se også: Se priser, leasingpriser og specifikationer på elbiler

Xpeng G6 kommer i sommeren 2024

Det er svært at være et nyt bilmærke i Danmark, men Xpengs G9 skulle vise sig at blive et stort hit i Danmark. Nu er Xpeng snart klar med en billigere elbil, der kan blive et endnu større hit blandt danskerne.

Er du blandt de interesserede i den kommende G6 fra Xpeng, har du sikkert fornemmet, at der bliver snakket mere og mere om den. Det er der selvfølgelig en grund til.

Se også: Officiel dansk pris og leasingpris på Xpeng G6

Xpeng er endnu ikke klar med et nærmere lanceringstidspunkt, men kan dog give os lidt spændende nyt. Xpeng G6 er nemlig klar til salg i Danmark til sommer.

Du behøver dog ikke nødvendigvis vente helt til sommer, hvis du virkelig gerne vil kigge nærmere på Xpeng G6. Den 21 og 22. marts afholdes nemlig såkaldte “brugerundersøgelser”, hvor interesserede kan opleve G6 på helt tæt hold.

“Det er korrekt at vi er i gang med at forberede lanceringen af G6 i Europa. Derfor er vi lige nu i gang med nogle brugerundersøgelser i de europæiske lande, så vi kan komme tættere på markedet med vores produkt og sørge for at det passer bedst muligt til de europæiske forbrugere. Vi glæder os meget til den snarlige lancering af G6 og forventer at den vil leve op til markedets forventninger,” fortæller Joachim Vishart Hummel-Gryholm, der er Head of Marketing hos Xpeng.

Til eventet kan du få lov at dele din mening om Xpeng G6, i form af spørgeskemaer og et fokusgruppeinterview.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Se også: Test og anmeldelser af de nyeste elbiler i Danmark

Test og første indtryk af Xpeng G6?

Du er måske også interesseret i at læse de første danske test af Xpeng G6? Det forstår vi godt – her er der også lidt spændende nyt.

Et par uger efter “brugerundersøgelserne” vil Xpeng invitere pressen til et “første kig” på Xpeng G6, hvor vi får lov at komme helt tæt på den spændende bil. Efter eventet vil vi dele vores indtryk af Xpeng G6.

Test af Xpeng G6 forventes at dukke op umiddelbart inden lanceringen til sommer.

Se også: De billigste elbiler på de danske veje

Kort om Xpeng G6

Hvorfor er Xpeng G6 egentlig så interessant en elbil? Det er der flere grunde til.

Det er den først og fremmest, fordi den ligner det nok bedste nye alternativ til Tesla Model Y til en forventet lavere pris.

Xpeng G6 er en elektrisk SUV i mellemklasse med 5 siddepladser, rummelig kabine og stort bagagerum. Du kan få et første indtryk af Xpeng G6 her.

Xpeng G6 ser ud til at have helt samme infotainmentsystem som Xpeng G9. Du kan læse stor test af Xpeng G9 her. I løbet af sommeren forventes også Android Auto og Apple CarPlay at blive rullet ud til elbiler fra Xpeng – dette er endnu ikke bekræftet.

XPeng G6 kommer i flere varianter, hvor man kan vælge mellem et 66 og et større 87,5 kWh batteri. Vi forventer, at man vil kunne vælge mellem baghjuls- og firehjulstræk.

Xpeng G6 har en officiel rækkevidde fra 580 til 700 kilometer (efter CLTC-standard). En rækkevidde i WLTP lander sandsynligvis på 600 kilometer.

XPeng lover hurtig opladning af batteriet i G6, der er bygget på en 800v-platform. 10 minutters opladning skulle give 300 kilometer rækkevidde.

Den har tophastighed på op til 202 km/t og en 0-100 km/t tid på ned til 3,9 sekunder.

Dertil har G6 et stort bagagerum på 571 liter, som kan udvides til 1.374 liter med bagsæderne lagt ned.

Se også: Specifikationer, billeder og rygter om Xpeng G6

Hvad vil Xpeng G6 koste?

Hvad vil Xpeng G6 koste i Danmark? Vi forventer, at Xpeng går efter at overraske med prisen på G6. Derfor regner vi med, at den bliver billigere end Tesla Model Y, der lige nu koster fra 359.990 kroner.

Se også: Se, sammenlign og tjek priser på bedste SUV’er

Vi anbefaler:
Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den