Xpeng vil lave elbiler til 200.000 kr. under nyt bilmærke

Xpeng vil snart lancere et nyt bilmærke, der skal tilbyde nogle af de billigste elbiler på markedet. Den første model fra det nye bilmærke er en sedan.

Xpeng vil lave elbiler til 200.000 kr. under nyt bilmærke

Den kinesiske elbilproducent Xpeng har annonceret planer om at lancere et nyt og billigere elbilmærke. Det nye mærke vil have avancerede førerassistentsystemer og primært henvende sig til en yngre målgruppe.

Se også: De billigste elbiler på vejene

Elbiler fra kun 200.000 kroner

Xpeng vil udvide sortimentet af elbiler under et helt nyt bilmærke. Der er endnu ikke sat navn på det nye bilmærke, men det forventes lanceret inden for en måned.

Med det nye elbilmærke kan Xpeng halvere prisen på deres elbiler. Herhjemme koster en Xpeng P7 fra. 399.900 kroner, hvor de nye elbiler vil koste fra kun cirka 200.000 kroner.

Konkurrencen på Kinas elbilmarked er blevet intensiveret i takt med, at elbilproducenterne kæmper om at sænke priserne. Som et modsvar til markedslederen BYD, har Xpeng offentliggjort nyheden om det nye elbilmærke under deres paraply.

Udover et stort fokus på pris, vil det nye elbilmærke have fokus på selvkørende teknologi. Det nye brand er dedikeret til at skabe “den første AI-assisterede bil til unge mennesker”, hedder det.

Xpengs administrerende direktør He Xiaopeng afslørede, at de på trods af den lave pris stadig kan tjene penge på elbilerne.

Læs også: Glæd dig til disse 10 billige elbiler

Den første elbil fra det nye mærke

Xpeng har endnu ikke afsløret navnet på deres nye elbilmærke, der angiveligt har fået kodenavnet “Mona”. Dog har virksomheden givet os en teaser på den første model fra mærket.

Den første model bliver angiveligt en sedan, der præsenteres i 2024. Xpeng skulle være klar til at præsentere det nye elbilmærke inden for en måneds tid.

Det nye elbilmærke og den nye model vil adskille sig fra de Xpeng-mærkede elbiler.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Nyt mærke under Xpeng,

Billigere elbiler fra Kina?

Der er altså en kamp blandt de kinesiske elbilproducenter om at lave de billigste elbiler. Der er ingen tvivl om, at flere af disse vil finde vej til Europa. Her kan de dog blive ramt af en højere toldsats end tidligere, hvilket vil gøre dem mindre attraktive.

EU vil med stor sandsynhed indføre en højere toldsats på elbiler produceret i Kina. På samme tid har flere europæiske elbilproducenter skruet op for elbil-ambitionerne, og er på vej med billigere elbiler. Her er specielt Renault i front, hvor de tilbyder deres nyudviklede platforme til andre bilproducenter, heriblandt Volkswagen.

Se også: Se priser, test og specifikationer på elbiler

Vi anbefaler:
Disse elbiler gør det bedst i test
Zaptec er måske den bedste ladeboks på markedet
Den bedste og billigste elbilforsikring