Xpeng vil sælge flyvende bil fra 2026

Xpeng forventer at starte produktion og leveringer af sin første flyvende bil allerede i 2026. Prisen? Den er ikke så høj som man skulle tro.

Xpeng vil sælge flyvende bil fra 2026

En flyvende elbil? Den er angiveligt ikke så langt ude i fremtiden, som vi går og tror. Kinesiske Xpeng forventer at kunne sælge en flyvende bil om blot to år.

Se også: Se priser, leasingpriser og specifikationer på elbiler

Vil være verdens største på flyvende biler

Xpeng Aeroht, et datterselskab af Xpeng, lancerer sin modulære flyvende bil, kaldet Land Aircraft Carrier, og fremlagde dertil også produktionsplaner og informationer om priser.

Xpeng Aeroht sigter mod at begynde masseproduktion og levering af sin modulære flyvende bil i 2026. Forudbestillinger af den Land Aircraft Carrier skydes i gang allerede senere i år.

Selvom en flyvende elbil allerede i 2026 lyder vildt, er der reelt tale om en forsinkelse. Xpeng sagde tidligere, at målet var at have den klar i 4. kvartal 2025

Virksomheden planlægger at gennemføre den modulære flyvende bils første offentlige bemandede flyvning på Zhuhai airshow i november og vil fremvise den på Guangzhou auto show i november.

Den modulære flyvende bil består i sin helhed af en flyvende bil og et moderkøretøj, der kan oplade den flyvende bil.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Xpeng Land Aircraft Carrier

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Opførelsen af anlægget til production af den flyvende vil starter i slutningen af september til begyndelsen af oktober i år med en planlagt årlig kapacitet på mere end 10.000 enheder.

Virksomheden sigter mod at være absolut størst på eVTOL (Electric Vertical Takeoff and Landing) på verdensplan.

Hvad koster den flyvende Xpeng?

En flyvende bil er nok billig? Nej, det er den ikke, men sandsynligvis billigere end du regner med. Prisen vil ikke overstige 2 millioner yuan (1,9 mio. kr.), sagde grundlæggeren og præsidenten, Zhao Deli.

Den flyvende bil kommer ikke foreløbig

Dog skal du ikke forvente, at den flyvende bil er lige på trapperne. Der er givet tilladelse til at teste flyvende biler i områder både USA, Kina og Europa, men der er lang vej til, at flyvende biler kan bevæge sig frit rundt i luftrummet.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Vi anbefaler:
Her er de billigste elbiler i Danmark
Den bedste forsikring af elbiler hos if