Rækkevidde-test: Lightyear One kørte 400 km ved 130 km/t

Den hollandske elbil Lightyear One kørte i en rækkevidde-test hele 400 km ved 130 km/t på en opladning - og den kommer muligvis til Danmark.

Rækkevidde-test: Lightyear One kørte 400 km ved 130 km/t

De seneste test af Lightyear One viser, at den meget kunne være hvad bilmærket påstår, nemlig “verdens mest energieffektive elbil”. I en rækkevidde-test kørte Lightyear One, på et 60 kWh vel at mærke, hele 400 kilometer ved hurtige 130 km/t på en opladning.

Lightyear One er en elektrisk bil produceret af det hollandske firma Lightyear, der med integrerede solceller og en imponerende effektivitet kan køre hele 725 kilometer på en opladning (WLTP). En ting er WLTP-tal, noget andet er hvordan rækkevidden er i virkeligheden. Lightyear tester hele tiden One, som i denne test kørte i koldere klima ved 130 km/t og nåede hele 400 kilometer inden batteriet var tomt. Både kulde og hastighed har en stor indflydelse på rækkevidden. I testen registrerede Lightyear One et energiforbrug på 141 Wh/km.

I tidligere test har Lightyear One kørt mere end 700 kilometer på et fuldt batteri.

Se også: Test af elbiler: Disse kørte længst i vinterkulden

Ifølge Lightyear kører One 0-100 km/t på under 10 sekunder, har fem siddepladser, 780 liter stort bagagerum, modtager softwareopdateringer over-the-air og kommer med både Android Auto og Apple CarPlay. Bilen vil kunne oplåses med mobilen og der er trådløs opladning indbygget.

Kommer Lightyear One til Danmark?

Reservation af Lightyear One har været muligt længe, men nu bliver der endelig nævnt et leveringstidspunkt. De første Lightyear One bliver leveret i sommeren 2022, hvor Danmark meget vel kunne være med. Ifølge Lightyear bliver One tilgængelig i Europa, Norge og Schweiz, og det skulle være underligt, hvis ikke Danmark var blandt disse.

Så er der bare lige det med prisen. Prisen på Lightyear One er 150.000 euro (1,1 mio. kroner). Senere hen vil Lightyear tilbyde en billigere elbil under navnet Lightyear Two.

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022