Samsung forventer at sælge ti millioner foldbare mobiler i 2022

Samsung har sat store mål for deres foldbare telefoner, som for hvert år bliver mere populære. Den foldbare er på vej til at blive mainstream.

Samsung forventer at sælge ti millioner foldbare mobiler i 2022

Den sydkoreanske elektronikgigant har klartgjort flere mål for sine foldbare telefoner. Over halvdelen af de smartphones Samsung sælger i high-end-segmentet vil i 2025 være af den foldbare variant. I 2022 er målet at sælge 10 millioner foldbare mobiltelefiner. Det siger chefen for Samsungs mobilafdeling.

Samsung dominerer markedet for foldbare mobiler

Samsung går efter at sælge mere end ti millioner foldbare smartphones i år, det meddeler chefen for mobiltelefoner hos Samsung efter præsentationen af de nye Galaxy Z Fold4 og Galaxy Z Flip4.

Samtidig har Samsung det mål, at de foldbare modeller skal stå for over halvdelen af salget af topmodeller i 2025. Det meddelte TM Roh, der er chef for Samsungs MX Business ved en pressekonference med sydkoreanske medier efter det seneste Unpacked-event, hvor også nye wearables blev præsenteret, nemlig Galaxy Watch 5 og Watch 5 Pro samt Buds 2 Pro.

Samsung har under arbejdet med Z Fold4 og Z Flip4 haft fokus på at gøre opskriften på en foldbar telefon perfekt og har styrket brugervenligheden på de punkter, som kun denne formfaktor tilbyder, sagde Roh.

128GB-modellerne af telefonerne har priser fra henholdsvis 8.699 kroner (Z Flip4) og 13.999 kroner (Z Fold4), mere eller mindre samme priser som forgængerne fra sidste år.

Samsung-chefen fortalte også, at priserne er sat for at gøre foldbare telefoner mere mainstream og tilgængelige for forbrugerne trods det pres, Samsung er under på grund af stigningen på råmaterialer, problemer med leverandørkæden og inflation.

Se også: De bedste telefoner fra Samsung

Foldbare telefoner på vej til at blive mainstream

Roh fremhævede desuden, at Samsung har sikret tilstrækkeligt med komponenter til Z Fold4 og Z Flip4, så man kan møde efterspørgslen uden risiko for forsinkelser. Den generelle mangel på komponenter var på sit højeste sidste år, og er hurtigt på vej mod sin løsning. Samsung forventer, ifølge Roh, at problemet vil være helt ude af verden i løbet af næste år.

Ifølge Samsung bliver foldbare telefoner mainstream i det øjeblik, et økosystem bliver dannet omkring de foldbare telefoner, bakket op af tillid fra forbrugerne og telefonernes brugbarhed. Den proces er vigtigere end salgstallene og begyndte med Z Fold3 og Z Flip3 fra sidste år for nu at fortsætte med de nye modeller.

Det globale marked for smartphones forventes at gå tilbage i år, men der er stadig stor efterspørgsel efter topmodellerne på de udviklede markeder, fortalte Roh. Samsung vil nu arbejde på at udvide sin markedsandel inden for premiumsegmentet, og det skal Z Fold4 og Z Flip4 hjælpe til med.

Se også: Sammenlign pris og kvalitet på Samsung