Samsung SGH-E800 (produkttest)

Samsung SGH-E800 (produkttest)

Indledning
Når man hører navnet Samsung E800 kan man ikke gøre andet end at slikke sig om læberne. Et designmæssigt vidunder, vil jeg fra start have kaldt det, før denne test og nu skal vi så se om den kan opfylde det. Samsung E800 er en ny slags telefon, som vi før kun har set med Siemens SL55. Det kaldes slider-telefoner, så nu har vi altså både klaptelefoner, candybar (almindelige telefoner) og slider.

Min underbevidsthed fortæller mig straks, at slider-telefoner skal være designperler, gerne kombineret med lidt ekstra features og en godt krydret pris, og her kan jeg godt fortælle at E800 passer perfekt. Designperle er der ingen tvivl om, ekstra features kan heller ikke diskuteres og prisen er og bliver godt krydret.

Men lad os se hvad den lille E800 kan byde på, og om Samsung har klaret at fremstille en telefon til både den designbevidste, men også mobilnørden, som ikke kun vil have en mobil, men også et stykke legetøj.

Design

Som sagt, kan man ikke undgå at diskutere design, når man taler om Samsung E800. Det kurvede, elegante look gør virkelig E800 opmærksomhedsfangede, bare se når man hiver den op af lommen og skubber tastaturet ud. Folk på gaden, vil simpelthen tiltrække sig til dig.

En lille tyksak er den dog, men det følger ligesom med til slider-telefoner, da der også skal være plads til det hele, plus de ekstra features. Inden tastaturet er klappet ned, har man allerede mulighed for at navigere rundt på mobilen. Der sidder nemlig ikke mindre end 5 knapper og et 5-vejs joystick klar til brug.

Det ser godt ud, og uden knapperne ville den nu se lidt.. ja, hvad skal man kalde det.. kedelig ud. Selve E800 virker holdbar og man føler man holder noget værdigfuldt i hånden – og det er uden at tænke på prisen.

Skærm og Kamera
Ja, sørme om E800 ikke gemmer på de ekstra features, som jeg efterlyste i starten af denne anmeldelse. Når tastaturet skubbes ud, fremkommer det lille digitalkamera, og minsandten om der ikke også er kameralys – eller blitz, hvis man må kalde det, uden at blive slået ned af den lokale digicam-nørd.

Kameralinsen er ikke større end i-knappen på tastaturet (om det så er knappen der er for lille, må I selv bestemme) og kameralyset lige under er endda mindre. Selv spejlet til selvportræt ved siden af, er dobbelt så stort. Men på trods af den faktor, tager Samsung E800 flotte billeder.

Kameralyset – nej jeg vil kalde det blitzen, lyser ufatteligt godt op. Det lyser op et godt stykke tid inden selve kameraet tager billedet, som sikrer et godt lysforhold, om man må kalde det. Effekter, rammer og nedtæller kan samtidig anvendes, som det komiske indslag på kontoret.

Jeg blev lidt overrasket da jeg så skærmen for første gang. Måske er det fordi jeg har vendet mig til skærme med 176×220 pixels og dermed den store størrelse, men for mig virkelig E800’s skærm lidt lille. Opløsningen er så også 128×160 pixels.

Den har over 65.000 farver at gøre godt med, og det udnytter den flot. Den lille TFT skærm er virkelig god. Skærmen viser både billeder, applikationer osv., i en god kvalitet og størrelsen gør heller ikke noget. Her har Samsung virkelig lavet noget kvalitet.

Interface
Hvis vi nu starter med at bedømme selve menuopbygningen, kan jeg starte med at sige, jeg langt fra er tilfreds. Menuen er delt op i 9 undermenuer, som for mig ikke giver megen mening. Jeg syntes ikke, at man får at kunne se sine billeder, først skal gå ind i menuen, så underholdning og derefter medieboks, hvor man først der kan vælge billeder.

Måden at indstille telefonen på er ligeledes meget forvirrende. Her har Samsung langt igen, både med opbygning, hurtighed og genveje. Det tager nemlig meget lang tid at navigere rundt i menuen.

At skrive sms er ikke det letteste at gøre på E800. At skulle rulle tastaturet ned virker ved første indtryk rigtig smart, men når man så skal bruge det… Ikke godt. Selv med mine tynde klaverfingre, kan jeg ikke skrive en sms uden at lave en million fejl.

Underholdning
Underholdning er faktisk en undermenu i min lille Samsung E800. Inde i den finder man internettjenester, medieboks og Java-verden. Internetdelen vil jeg ikke komme ind på, og medieboks er sådan set bare en fordeling af billeder, lyde og fotografier.

Java-verden er der hvor alle de overførte spil og applikationer ligger. Der er 2 spil fra start, men når man bevæger sig ind for at prøve dem, mødes man af en kæmpe orkester som spiller baggrundsmusik, hvis man altså kan kalde musikken det.

Spillene er SnowBallFight og BubbleSmile, som er sjove nok. Intet at brokke sig over der.

Samsung SGH-E800

Andet

Batteritiden på E800 er bare super. Ved konstant brug, kan den sagtens holde 2-4 dage, som jeg mener er helt fint. Hvis du begynder at ringe falder batteritiden betydeligt, men dette er også inden for rimelig radius.

En mangel i E800 er klart Bluetooth. Samsung har først med deres nye model D500, fattet budskabet – Bluetooth er en nødvendighed. Det er simpelthen for bøvlet at synkronatiere, overføre billeder osv., med infrarød og kabel.

Konklusion
Samsung E800 er 100 % en telefon til den designbevidste, som mest ligger vægt på størrelse og udseende. Samtidig har telefonen en god kamera/skærm-del, som er rigtig tilfredsstillende i forhold til størrelsen og prisen på telefonen. Dette trækker op i karakteren, som designet ligeledes gør.

Noget der desværre trækker ned, er menu, sms og brugervenlighed. Her har Samsung langt igen. Manglen på Bluetooth er selvfølgelig også et minus.

Dette giver en karakter på 3 ud af 6 stjerner. Jeg er langt fra utilfreds med den testede telefon, men Samsung mangler åbenbart stadig lidt erfaring på det danske marked, for at kunne frembringe god brugervenlighed og lign.

topbillede=samsung_e800a.jpg
picture=on2
picturefile=samsung_e800c.jpg
picturetext=Vi har testet Samsung SGH-E800
picturelink=/nyheder/media/videoklip_samsungSHG-E800.MOV
picturelinktext=

Download kort videoklip med Samsung SGH-E800 (Quicktime movie, 10 mb)…
billede=icon-test.jpg
cat=on
catname=samsung
comon=off