Se selvkørende Mercedes EQS overtage styringen

Mercedes har netop gjort det muligt, at tilkøbe Drive Pilot til elbilen og flagskibet EQS. Se her hvordan et autonom kørsel på niveau 3 fungerer.

Se en film, spil et spil eller lav noget andet, mens du sidder bag rattet i bilen. Det er ingen tvivl om at det er fremtiden, som Mercedes netop har gjort det muligt at tilkøbe til deres luksus-elbil, EQS. Her kan du se hvordan selvkørende teknologi på niveau 3 fungerer.

I videoen herover kan man se hvor Drive Pilot aktiveres i Mercedes EQS, hvorefter den bliver selvkørende. Under kørsel er det tilladt for føreren af bilen at se film spille film, læse avisen eller noget helt andet.

Læs også: Mercedes starter salg af biler med niveau 3 for autonom kørsel

Lad bilen overtage styringen – op til 60 km/t

I sidste uge gjorde Mercedes det muligt at tilkøbe et spændende stykke ekstraudstyr til EQS, nemlig deres niveau 3 autonome system, der gør bilen selvkørende. Systemet hedder Drive Pilot og er i stand til at overtage den fulde kontrol over kørslen, hvis altså forudsætningerne er i orden.

Føreren er stadig påkrævet at være i kabinen, men behøver ikke overvåge trafikken hele tiden. I stedet kan føreren koncentrere sig om telefonopkald, skrive e-mails, surfe på internettet eller se en film.

Indtil videre er Drive Pilot godkendt op til 60 kilometer i timen og kun i bilens hjemland, Tyskland. Når bilen kører mere end 60 km/t er det med autonom kørsel på niveau 2 – op til 210 km/t.

Læs mere om niveauer for autonom kørsel.

Mercedes tager ansvaret

Teknologien er i sig selv spændende og meget facinerende, men det er næsten mere interessant, at Mercedes har så stor tiltro til Drive Pilot. Mercedes oplyser nemlig, at skader forårsaget af systemet tager de ansvaret for.

Systemet kan til enhver tid bede føreren om at overtage kontrollen, hvilket er en forudsætning for niveau 3-autonomi. Hvis føreren ikke reagerer inden for 10 sekunder, standser bilen i en nødsituation.

Læs også: Mercedes EQS er første godkendte selvkørende niveau 3-bil i Europa

Mercedes Drive Pilot er ekstra udstyr

Drive Pilot vil koste 5.000 euro, hvilket det svarer til cirka 37.500 kroner, til S-klassen. Til EQS-modellen koster Drive Pilot 7.430 euro, hvilket svarer til cirka 52.500 kroner.

Mercedes EQS har en vejledende pris fra 1.111.000 kroner.

Se også: Seneste nyt om elektriske biler