Samsung og Apple øger markedsandele trods faldende salg
Q1 er ofte lidt trægt, når det kommer til salg af telefoner, men i år er der yderligere faktorer, der spiller ind – mangel på komponenter, krigen i Ukraine, lockdown i Kina og den globale inflation. Tilsammen har det betydet et fald på 11 procent i salget af smartphones.
Kinesiske producenter må se markedsandele skrumpe ind
De to førende producenter, Samsung og Apple, har begge lanceret telefoner, mange har gået og ventet på, hvilket har hjulpet dem til at øge deres markedsandele. De andre tre producenter i top fem har alle måtte se deres markedsandele skrumpe ind.
Samsung er tilbage i førertrøjen med en markedsandel på 24 procent, en stigning fra 19 procent i julekvartalet og fra 22 procent sammenlignet med Q1 sidste år. I vanlig stil betyder Apples lancering af nye iPhones i slutningen af året en stigning i Q4, men Samsung snuppede alligevel førstepladsen i Q1 2022 takket være en storsælgende Galaxy S22-serie og stor efterspørgsel efter Galaxy A-serien.
iPhone SE 2022 sælger godt
Apple klarer sig også ret godt. Trods rygter om nedskæringer i produktionen er tredje generation af iPhone SE en ”vigtig mellemklasse-sælger for Apple.”, som Canalys-analytikerne skriver.
Operatørerne vil have 5G-telefoner på hylderne, og SE (2022) er den billigste iPhone med 5G. iPhone 13-serien sælger også stadig godt.
Se også: Billige gode telefoner
Xiaomi, Oppo og Vivo med lille tilbagegang
Xiaomi holder fast i tredjepladsen med en markedsandel på 13 procent, en procent mindre end sidste år. Det stadig flotte salg skyldes til stor del den populære Redmi Note-serie.
Oppos cifre dækker også OnePlus-telefoner og lander på ti procent, en lille nedgang fra sidste års 11 procent. Det er dog stadig en stigning på en procent i forhold til Q4, men globalt ligger Oppo stadig efter Xiaomi. Søsterselskabet Vivo ligger stadig på otte procent, en nedgang på to procent i forhold til sidste år.
Se også: Telefoner med mobilrabat
“Komponentmangel kan blive afhjulpet hurtigere end forventet”
Canalys’ rapport afsluttes med en optimistisk kommentar om den nærmeste fremtid: “Den gode nyhed er, at den smertefulde mangel på komponenter kan blive afhjulpet hurtigere end forventet, hvilket helt sikkert vil bidrage til at lette omkostningspresset.”
Det er nok sød musik i mobilproducenternes ører.
Se også: Test af smartphones