Test: Samsung Galaxy S20 FE 5G – Årets mobilkøb

Pas på OnePlus, her kommer Samsung. Samsung Galaxy S20 FE 5G er den billigste telefon i serien og den der bedst kan anbefales. Måske endda årets bedste mobilkøb. Her er test af Samsung Galaxy S20 FE 5G.

Test: Samsung Galaxy S20 FE 5G – Årets mobilkøb

Som en glædelig lille overraskelser lancerede Samsung et nyt medlem af S20-serien, Galaxy S20 FE. Man kunne frygte at denne var endnu en billig udgave af topmodeller og flagskibene – og det er den faktisk også, men det er heldigvis ikke så galt som det lyder. Vi har haft Samsung Galaxy S20 FE til test og her er hvad vi mener om den.

Omtrent syv måneder senere fik Galaxy S20-serien et nyt medlem af familien. En telefon som størrelsesmæssigt placerer sig midt mellem Galaxy S20 og Galaxy S20+. Prismæssigt så er den den billigste telefon i serien, men den skifter til gengæld også noget af hardwaren ud. Samsung Galaxy S20 FE kommer i to udgaver; en med 5G og en kun med 4G. Forskellene kan du læse mere om her:

Samsung Galaxy S20 FE lanceret – med og uden 5G

“FE” står for Fan Edition og dette har Samsung valgt, da denne model er lavet ud fra brugernes ønsker og behov. Samsung har spurgt deres fans hvad de lægger mest vægt på i en mobiltelefon og her var svaret: skærm, kamera, design og batteri. Med fokus på disse har Samsung skabt Galaxy S20 FE, som går på kompromis nogle steder for at kunne ramme en lavere pris. Er det de rette kompromisser? Ja, det er det. Efter jeg har haft Samsung Galaxy S20 FE til test i nogle dage, så er jeg ret overbevist. Samtidig kan jeg ikke lade være med at tænke, at OnePlus pludselig har fået voldsom konkurrence. Galaxy Fan Edition er nemlig kommet for at blive.

Læs også: Første indtryk og test af Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE: Fordele og ulemper

Fordele:

 • Lysstærk og flot skærm med 120 Hz
 • Ydelse i topklasse
 • Gode stereohøjtalere
 • One UI 2.5 brugerfladen er veludført
 • Allround godt kamera
 • God batteritid
 • Klar til 5G
 • Meget telefon til pengene

Ulemper:

 • Kommer kun med 15W-oplader
 • Plastikbagsiden får den til at føles billigere

De bedste priser på Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G

Opdateret 22/7 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
Inphone.dk
Mindstepris
3.599,-
3.599,-
Salgsbutikken
Mindstepris
4.108,-
4.108,-
Telegiganten
Mindstepris
4.499,-
4.499,-

Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G udbydes af 12 udbydere. Du kan spare op til 3.390,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Samsung Galaxy S20 FE 128 GB + 4G

Sammenlign aktuelle priser hos 12 webshops »

Se også: Hvor får man billig reparation af Samsung Galaxy S20 FE?

Design

Man bliver ikke ligefrem blæst tilbage af designet på Samsung Galaxy S20 FE. Godt nok kommer den i seks spændende farver (men ikke en klassisk sort?), men derudover ligner den alle de andre mobiltelefoner på markedet. Den telefon den ligner allermest er Samsungs Galaxy Note 20, som også kommer med en plastikbagside.

Galaxy S20 FE placerer sig størrelsesmæssigt mellem S20 og S20+ og det er en nærmest perfekt størrelse. Skærmen er på 6,5 tommer og er flad, med en anelse større sorte kanter omkring. Den er utroligt behagelig at holde om og man har et godt greb i plastikbagsiden. Plastikbagsiden får den automatisk til at virke “billigere”, sammenlignet med en glas bagside, og det samme gør dens lidt blødere power- og lydstyrkeknapper, som ikke er i typisk høj Samsung-kvalitet. Plastikbagsiden er som sådan ikke et problem og de fleste kommer nok alligevel et cover på den. Og så er plastik mere holdbart end glas.

Skærmen er beskyttet af en lidt ældre Gorilla Glass 3, mod nyeste version 6 i resten af serien og dermed er der lidt mindre beskyttelse mod slag. Ligesom resten af serien tilbyder Galaxy S20 FE en IP68-certificering mod støv og væske.

Se også: De bedste priser på Samsung Galaxy-telefoner

Specifikationer på Samsung Galaxy S20 FE

Specifikationer på Samsung Galaxy S20 FE 5G
Skærm 6,5″ Super AMOLED

120 Hz

2400 x 1080 pixel

Mål og vægt 159.8 x 74.5 x 8.4 milli­meter

190 gram

Processor Snapdragon 865 (5G)

Exynos 990 (4G)

Batteri 4.500 mAh

25 watt hur­tig­op­lad­ning (kommer med 15W-oplader)

15 watt tråd­løs op­lad­ning

RAM 6 GB LPDDR5
Lagerplads 128 GB UFS 3.1

Plads til MicroSD

Kamera 12 megapixel sensor, f/1,8 blænde, OIS

12 megapixel sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde, 123 graders synsfelt

8 megapixel telefotosensor med 3x optisk og op til 30x hybrid zoom

32 megapixel frontkamera, f/2,0 blænde

Software Android 10
One UI 2.5
Andet Dual SIM

5G-modem

IP68

Stereohøjtalere

WiFi 6

Optisk fingeraftrykslæser i skærmen

Vejledende pris 5.299 kroner for 4G, Exynos 990, 6 GB RAM og 128 GB lagerplads

5.999 kroner for 5G, SD 865, 6 GB RAM og 128 GB lagerplads

En flydende skærm i fuld HD

Hvor Samsung er gået en anelse på kompromis i S20 FE er på skærmen. Og dog. Heri sidder en Super AMOLED-skærm på 6,5 tommer i fuld HD og med 120 Hz-skærmopdatering. Og for at spare på batteriet, så tilpasset den automatisk frekvensen til indholdet der vises på skærmen. Og så er skærmen derudover flad (halleluja!). 

På resten af S20-serien finder man nyere skærme med mere fancy navngivning, og som understøtter QHD-opløsning, dog kun ved 60 Hz. 

Vi har siddet og sammenlignet med skærmen på Samsung Galaxy S20 Ultra og helt ærligt, så kan vi simpelthen ikke se nogen forskel – udover den er en anelse mere blålig. Skærmen i S20 FE er mere end god nok. Her er masser af lys, farver og skarphed. 

Under skærmen sidder en fingeraftrykslæser. Den sidder lidt lavt placeret, men det vænner man sig hurtigt til. Modsat den højteknologiske ultralyds-fingeraftrykslæser i S20, S20+ og S20 Ultra, så sidder er en lidt mere traditionel læser af den optiske slags i S20 FE. I brug, så føles den sjovt nok som en opgradering. Den er både hurtig og pålidelig – noget ultralydslæseren ikke var for mig. 

Læs også: Disse telefoner har hurtigere skærmopdatering

Samsung Galaxy S20 FE
Samsung Galaxy S20 FE har en virkelig god skærm med masser af lys og 120 Hz.

Ydelse i topklasse

Samsung har heldigvis ikke glemt råstyrken i denne telefon. Faktisk er denne udgave, altså den med 5G, kraftigere end Samsungs nuværende flagskib, Galaxy Note 20 Ultra. Under motorhjelmen finder vi nemlig den lynhurtige Snapdragon 865, som specielt i grafikydelse overhaler Exynos 990. Exynos 990 finder vi desuden i 4G-udgaven af Galaxy S20 FE. Og forstå mig ret, Snapdragon 865 er en anelse hurtigere, men det er ikke noget du vil mærke i dagligt brug. Den her telefon ræser gennem alt hvad man kaster efter den. 

I direkte sammenligning med nogle af de allerhurtigste Android-telefoner (OnePlus 8 Pro, ASUS Zenfone 7 Pro og Motorola Edge+), så kan den uden problemer måle sig med disse. Hvor den ikke helt kan være med er på mængden af RAM. 

En oplevelse af at mangle RAM er jeg dog ikke stødt på i min test af Samsung Galaxy S20 FE. Selv med utallige apps åbne, så bliver de ikke smidt ud af den hurtige RAM-hukommelse – også selvom der “kun”er 6 GB.

Der er desuden 128 GB lagerplads at gøre godt med, som endda kan udvides med et MicroSD-hukommelseskort. Her kan der lige tilføjes, at S20 FE kommer med UFS 3.1-lagerplads og de andre i samme serie har den lidt langsommere 3.0-udgave. 

Se også: Guide: De hurtigste Android-telefoner – sommer 2020

Samsung Galaxy S20 FE
Samsung Galaxy S20 FE eller OnePlus 8 Pro. Svært valg, men S20 FE har det bedste kamera.

Godkendt batteritid

Også på batteriet imponerer Galaxy S20 FE. Samsungs telefoner er ikke kendt for at have den længste batteritid, og det er ifølge producenten heller ikke et mål, at deres telefoner skal holde flere dage på en opladning. De går mere præcist efter, at deres telefoner holder en hel dag uden problemer. Og det gør Galaxy S20 FE. 

I min test har den faktisk holdt en hel del mere end det. Det 4500mAh store batteri giver mig et sted mellem halvanden og to dage ved normalt brug – med omkring 7 timer aktiv skærm. Samsung har tryllet her og den 120 Hz-skærmopdatering er overraskende blid ved batteriet. 

Galaxy S20 FE understøtter Samsungs hurtige 25W-hurtigopladning, men kommer kun med en 15W-oplader i æsken. Det er dog ikke helt slemt, for den når næsten 50 procent på en halv time og efter omkring halvanden time i opladeren, så står den på 100 procent. 

Læs også: Mobiltelefoner med bedst batteritid – disse telefoner holder længst

Disse aftalevilkår skal man acceptere for at bruge Samsung Galaxy S20 FE:

Alle smarte produkter kræver i dag, at du accepterer en række vilkår og betingelser for at kunne bruge produkterne. Da de færreste læser dem til ende, hjælper vi nu med at gøre opmærksom på, hvor mange vilkår og betingelser, du skal acceptere for at kunne bruge produkterne.

For at kunne bruge Samsung Galaxy-telefoner skal du acceptere følgende:

 • Samsungs Fortrolighedspolitik
 • Samsungs Slutbrugerlicensaftale
 • Googles Servicevilkår
 • Servicevilkår for Google Play og privatlivspolitik

Der er flere valgfri aftalevilkår:

 • Afsendelse af diagnosticeringsdata
 • Sammenkædning af oplysninger
 • Modtagelse af markedsføringsoplysninger
 • Vilkår og Betingelser for Samsung-tjenester, Særlige vilkår og Databeskyttelseserklæring for Tilpasningstjenesten ved oprettelse af eller login med Samsung-konto
 • Sikkerhedskopiering på Google Drev, brug af placering, tilladelse til scanning, send brugs-og diagnosticeringsdata og installering og opdatering af apps fra Google, Samsung og dit teleselskab
 • Bixby-privatlivspolitik for at kunne bruge stemmeassistenten Bixby
 • Databeskyttelsespolitik for weather.com, hvis du vælger at aktivere den medfølgende vejr-widget på hjemmeskærmen

Du skal altså acceptere 4 obligatoriske aftalevilkår for at kunne bruge Samsung Galaxy-telefoner. Dertil kan du acceptere yderligere 7 valgfri aftalevilkår.

God samtalekvalitet og stereolyd

Heldigvis har Samsung ikke gået på kompromis med lyden i Galaxy S20 FE. Både samtaler og lyd ved film, musik og spil klarer den til UG. 

Den kommer med stereohøjtalere på højde med dem man finder hos dens brødre, som er blandt de bedste vi har prøvet. De slår ikke helt Apples og den i ASUS ROG Phone 3, men de spiller højt og klart og har en fin stereobalance. Her er også Dolby Atmos ombord.

Samtalekvaliteten er ligeledes helt i top, specielt med voLTE aktiveret. Bluetooth, WiFi og mobildata har også fungeret helt uden problemer. 

Læs også: Teleselskaber med voLTE (WiFi opkald)

Samsung Galaxy S20 FE
Samsung Galaxy S20 FE byder på en virkelig god kamera-oplevelse.

Et godt allround kamera

Kameraet i Samsung Galaxy S20 FE ligner på papiret meget det i Galaxy S20, men det er det ikke helt. Og alligevel så leverer det faktisk nogle rigtig gode billeder, som er fuldt ud på højde med de bedste kameratelefoner – og faktisk giver dens tætteste konkurrent baghjul.

Der sidder i alt fire kameraer i Samsung Galaxy S20 FE:

 • Hovedkamera: 12 megapixel sensor, f/1,8 blænde, OIS
 • Ultra vidvinkel: 12 megapixel sensor med ultra­vid­vinkel, f/2,2 blænde, 123 graders synsfelt
 • Telefoto: 8 megapixel telefotosensor med 3x optisk og op til 30x hybrid zoom
 • Frontkamera: 32 megapixel frontkamera, f/2,0 blænde

Hovedkameraet og ultra vidvinkel minder om dem vi finder i S20 og S20 Plus, men med mindre optik. Den største forskel ses på telefotosensoren, som i denne er på kun 8 megapixel, kontra 64 megapixel i de dyrere i samme serie. Men lad dig ikke snyde at dette, for kvaliteten fejler absolut ikke noget.

Hele vejen rundt leverer S20 FE nogle rigtig gode billeder og giver dermed en virkelig solid kameraoplevelser. Landskab, portræt, ultra vidvinkel, 3x zoom, 10x zoom, natfoto, video – den gør virkelig bare det hele godt. Hvor den ikke er helt så skarp er på selfies. Her mangler der deltaljer, men farver og dynamik er godkendt.

Herunder kan du se billeder taget med S20 FE. Vi har også sammenlignet med OnePlus 8 Pro, som virkelig får baghjul, samt et enkelt med iPhone 11 Pro.

Læs også: Resultat af kamerablindtest: Denne smartphone har det bedste kamera

Samsung Galaxy S20 FE mod OnePlus 8 Pro

Samsung Galaxy S20 FE er et godt køb

Er du på jagt efter et flagskib på budget, så er Samsung Galaxy S20 FE svaret. Og det sjove er, at man ikke føler man går på kompromis. Lige på nær bagsiden af plastik, som ikke helt føles lige så luksuriøst som glas, så er der intet dårligt at sige om S20 FE. Fremragende ydelse, brugerflade, kamera, batteri og lyd – Galaxy S20 FE har det hele og kunne meget vel være det bedste mobilkøb i 2020.

Se også: De bedste priser på Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE starter ved 5.299 kroner for 4G-udgaven og 5.999 kroner med 5G. Venter du 3-4 måneder med at købe den, så forventes prisen at være er faldet og man kan opnå en virkelig god deal. Køber du den nu, så er prisen stadig meget rimelig. Det oplagte alternativ er OnePlus 8 Pro, hvor man får en bedre byggekvalitet og flottere telefon. Til gengæld er kameraet i Galaxy S20 FE langt overlegent – og det vil jeg personligt hellere have end flottere design. Samsung Galaxy S20 FE får en varm anbefaling herfra.

Samsung Galaxy S20 FE lander i test på 6 ud af 6 stjerner.

Samsung Galaxy S20 FE
Samsung Galaxy S20 FE 5G får topkarakter i test, 6 ud af 6 stjerner.

Det sidste nye om emnet

Siden vi bragte artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. Efterfølgende d. 22/9/2020 bragte vi sagen om Kommende smartphones: Disse telefoner kommer efteråret 2020 – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt i sagen her.