Apple AirPods 4: Rygter og funktioner

Apple er på vej med en eller to nye udgaver af AirPods. Her er, hvad du kan forvente af den næste generation af Apples trådløse in ear-høretelefoner AirPods.

Apple AirPods 4: Rygter og funktioner

Det er mere end to år siden, at 3. generations Apple AirPods kom til salg, men der er stadig ingen officiel melding fra Apple om, hvornår vi kan forvente at se en efterfølger.

Selvom 2. generations AirPods Pro fra september 2022 fra rangerer højt på vores liste over de bedste trådløse in ear-høretelefoner, er 3. generations AirPods nu oppe imod meget hårdere konkurrence, end da de blev lanceret i oktober 2021.

Læs også: Jabras seneste trådløse in ear-høretelefoner får “banebrydende” opdateringer

Hvornår kommer de nye Apple AirPods?

AirPods (3. generation) blev lanceret i oktober 2021 til en pris på 1.549 kroner. Det er sjældent, at Apple sænker prisen på et opgraderet og forbedret produkt, så vi forventer, at den 4. generation af AirPods vil blive solgt til en lignende eller lidt højere pris.

Der er dog et forbehold. Rygterne går på, at Apple måske lancerer to versioner af AirPods 4: den almindelige version og en billigere, enklere variant. Analytikerne Jeff Pu og Ming-Chi Kuo har begge henvist til en billig version af de almindelige AirPods – muligvis kaldet AirPods Lite, som kunne komme til salg til en lavere pris på omkring 850-900 kroner.

Det er ikke klart, hvornår den ene eller begge modeller lanceres. Ved Apples events i september og oktober 2023 var der ingen annonceringen af et AirPods 4. De originale AirPods blev lanceret i december 2016 efterfulgt af 2. generation i marts 2019 og derefter 3. generation AirPods i oktober 2021. Baseret på disse intervaller lader det altså til, at AirPods 4 er forsinket.

Vi forventer helt sikkert at se AirPods 4 blive lanceret i år – om det sker dette forår, henover sommeren eller først til efteråret, er dog endnu uklart.

Lydkvalitet i AirPods 4

Lydkvaliteten på AirPods 3 var afbalanceret og generelt imponerende, men langt fra den bedste derude. En åben pasform i høretelefonerne betyder, at bassen aldrig bliver fantastisk, så vi håber på at se forbedringer i AirPods 4 på den front. Det kan være takket være forbedringer af Adaptive EQ eller på grund af Apples H2-chip.

H2-chippen findes allerede i AirPods Pro 2 og er mere effektiv end H1-chippen, der findes i AirPods 3. Den understøtter også Bluetooth 5.3, som i sig selv er mere effektiv og mere stabil end Bluetooth 5.0. H2-chippens bedre regnekræfter kan også bidrage til forbedret lydkvalitet, selvom det er usikkert, hvor stor en indflydelse det ville have uden ANC.

AirPods Pro vil fortsat blive solgt som Apples foretrukne trådløse in ear-høretelefoner til dem, der går op i høj lydkvalitet, men Apple er nødt til at forbedre lydkvaliteten i de billigere 4. generations AirPods for at kunne konkurrere med de mange andre produkter, der findes på markedet.

Spatial Audio og andre funktioner

Hvis Apple vælger at lancere en billigere version af AirPods 4, forventer vi ikke, at det vil gå ud over lydkvaliteten, men det er sandsynligt, at Apple vil fjerne visse premium-funktioner fra den billigere version. Det kan for eksempel være automatisk registrering af øre og understøttelse af Rumlig lyd.

Hvis du lytter til musik på en platform, der ikke understøtter Rumlig lyd såsom Spotify, kan udeladelsen af sidstnævnte til gengæld for en lavere pris gøre ‘Lite’-versionen af AirPods 4 til et bedre køb.

Batterilevetiden i 3. generations AirPods blev godt nok forbedret, men hvis man bruger Rumlig lyd, er afspilningstiden uændret.

Hvad angår andre funktioner tror vi, at der er en god chance for, at andre tidligere Pro-funktioner vil finde vej til AirPods 4 – især understøttelse af Find min-alarmer via højttalere i opladningsetuiet.

Andre forbedringer, som Mark Gurman fra Bloomberg har nævnt i fremtidige AirPods-modeller, omfatter temperatursensorer og understøttelse af en form for høredata. Om og hvornår vi kommer til at se sådanne funktioner, er endnu uvist, og det virker sandsynligt, at de vil blive introduceret i en AirPods Pro-opdatering, før vi får dem at se i den kommende standardmodel.

Læs også: Hvornår kommer Apple Vision Pro til Danmark?