Apple Vision Pro kan give blå øjne, hovedpine og nakkesmerter

Flere brugere af Apples mixed-reality headset oplever problemer med pasformen på deres nye headset.

Apple Vision Pro kan give blå øjne, hovedpine og nakkesmerter

Noget tyder på, at nogle brugere oplever, at virtual reality-headsettet Apple Vision Pro faktisk ikke er så godt for øjnene. Ikke for synet som sådan, men mere, fordi pasformen kan give et blåt øje eller to.

Brugeren Emily Olman fik sin enhed i februar. Men efter at hun havde headsettet på i en times tid, havde hun fået to blå øjne, fortæller hun til MarketWatch. Hun oplevede, at det skyldtes pasformen, som simpelthen lagde pres på området lige under øjet, så hun fik blå mærker.

Hun er ikke den eneste, som har oplevet udfordringer med Apples mixed reality-enhed. En anden bruger, Ian Beacraft, fik både ondt i hovedet og ryggen efter at have brugt Vision Pro i to timer. Han mener, at det skyldes en dårlig pasform.

Se også: Se de bedste priser og tilbud på iPhone 15 Pro Max

Brug Apple Vision Pro med omtanke

Vision Pro får generelt gode anmeldelser, men meget tyder på, at det er bedst ikke at bruge det dyre VR-headset alt for lang tid ad gangen. Brugerkommentarer tyder på, at man ikke bør bruge det mere end en time ad gangen. Hvis man har det på i længere tid, risikerer man ubehagelige konsekvenser som nakkesmerter, hovedpine, overanstrengte øjne og ondt i ryggen.

Det er måske ikke så mærkeligt. Apple Vision Pro vejer 600-650 gram alt efter, hvilken størrelse remme, man monterer. Sidder headsettet ikke helt perfekt, kan det derfor give øget pres på følsomme områder. Vægten alene kan betyde, at man spænder nakke- eller rygmuskler for at modvirke den ekstra vægt. Alt sammen noget, der vil kunne mærkes.

Se også: Hvornår kommer Apple Vision Pro til Danmark?

Følger ikke Apples anbefalinger

Hvis folk bruger Vision Pro i så lang tid, er de måske selv ude om de ubehagelige konsekvenser. I Apples retningslinjer til sikker brug af Vision Pro står der nemlig meget tydeligt, hvor længe man bør have dem på:

”Begynd at bruge Apple Vision Pro gradvist for at vænne dig til det og hold regelmæssige pauser, selv om du ikke tror, du har brug for dem. Start for eksempel med en session på 20 eller 30 minutter og juster ud fra dit komfortniveau.”

Når Apple selv anbefaler 20-30 minutter, er det måske er det ikke så sært, at brugerne oplever ubehag efter en til to timer med Vision Pro på hovedet. Faktisk tyder meget på, at headsettet er lidt for fedt at have på – for ellers ville folk nok reagere og tage det af, længe inden de blå mærker, nakkesmerter og hovedpine opstår.

Headset med store kompromiser

Med en kampvægt på mindst 600 gram er Apple Vision Pro markant tungere end konkurrerende virtual reality- og mixed reality-headset. I Apples ny produkt har selskabet prioriteret maksimal computerkraft, den bedste skærmteknologi, høj nøjagtighed fra sensorerne og den mest indlevende brugeroplevelse.

Det er dog alt sammen på kompromis med komforten. Det er dog til trods for, at Apple Vision Pro ikke engang har et indbygget batteri. I stedet skal brugeren gå med et batteri i lommen, som er sluttet til headsettet via kabel.

Der er altså ingen tvivl om, at Apple har måttet indgå nogle kompromiser for at få produktet tidligt på markedet.

Læs også: Glasset i Apple Vision Pro revner uden grund

Apples vildeste opfindelse i mange år

Vision Pro blev lanceret sidste år og må siges at være en af Apples vildeste opfindelser i mange år. Det er en computer, som man tager på hovedet, og som gør det muligt at se sine filer og apps som svævende ikoner i et virtuelt univers smeltet sammen med den virkelige verden.

Trods en høj startpris på cirka 24.000 kroner har Apple-fans taget imod Apples nye legetøj med stor entusiasme. Det har dog ikke været helt problemfrit, og i februar klagede flere over, at glasset på Vision Pro flækkede umotiveret.

Der er formentlig tale om børnesygdomme, som Apple får fikset, inden Vision Pro kommer til salg i den danske Apple Store. Apple har ikke meldt ud, hvornår det vil ske. Det er også muligt at købe Vision Pro via enkelte elektronikforhandlere herhjemme. Men så er startprisen betydeligt højere – helt oppe omkring 36.000 kr.

Læs også: Her kan du købe Apple Vision Pro i Danmark