Kendt youtuber: Værste produkt jeg nogensinde har anmeldt

Humane AI Pin, som skulle gøre en ende på mobiltelefonen, som vi kender den, får en hård modtagelse. Youtuberen Marques Brownlee kalder den for det "værste produkt".

Kendt youtuber: Værste produkt jeg nogensinde har anmeldt

Der var givet mange, som havde store forventninger til det nye AI-produkt Humane AI Pin. Sidste år skrev vi også om, hvordan den nye gadget måske kan være starten på slutningen for den konventionelle telefon.

De forhåbninger kan vi nu midlertidigt skyde en hvid pil efter – i hvert fald indtil der bliver arbejdet en hel del videre på produktet.

Læs også: OnePlus’ telefoner får AI-boost med Google Gemini Ultra

Hvad er Humane AI Pin?

Humane AI Pin er en selvstændig lille enhed med sit eget SIM-kort, processor, sensorer og miniprojekter. Det er ikke en smartphone, men en AI-assistent, som du kan sætte fast på dit tøj. Den har ingen skærm og er afhængig af stemmeinput sammen med en laserprojektor, der projicerer menuer og tekst på din håndflade.

Selvom alt dette lyder vældigt spændende, har den populære techyoutuber Marques Brownlee kritiseret produktet voldsomt i sin seneste video.

Er dårlig til næsten alt

Youtuberen starter anmeldelsen med at sige, at “denne ting er dårlig til næsten alt, hvad den gør, stort set hele tiden.” Han anerkender byggekvaliteten med dens aluminiumsramme og de indbyggede sensorer (kamera, mikrofon, laser og notifikationslys), men bemærker hurtigt, at det er de eneste lyspunkter ved denne AI-enhed.

MKBHD oplevede, at Humane AI Pin reagerede utroligt langsomt på stemmekommandoer, og at den havde tendens til at lave fejl. I et eksempel spurgte han enheden om trafikforholdene i nærheden af Empire State Building. I stedet for at give ham oplysningerne, bad AI Pin ham blot om at “bruge stemmekommandofunktionen i AI Pin til at bede om trafikoplysninger til Empire State Building.”

Youtuberen var heller ikke imponeret over Humane AI Pins varmeafledning eller mangel på samme. Han sagde, at den blev varm – ikke kun under brug, men også når den bare sad stille. Det skyldes den magnetiske holder, som sidder under trøjen, og som lader enheden op trådløst. Dertil syntes han, at den var klodset og nemt satte sig fast i tøjet.

Sam Sheffer, der er Head of New Media hos Humane, svarede på MKBHD’s anmeldelse på X og sagde: “En ærlig, solid anmeldelse, Marques – al fair og gyldig kritik – både den gode og den dårlige feedback er en gave. Vi reflekterer, vi lytter, vi lærer, og vi fortsætter med at bygge.”

MKBHD var dog ikke den eneste, der ikke var imponeret. En anden techyoutuber, Mrwhosetheboss, vendte også tommelfingeren nedad og sagde blot: “Det er ikke godt.” The Washington opsummerede det på denne måde: “The Humane AI Pin er et lovende rod, du ikke har brug for endnu.”

Humane AI Pin kan købes på firmaets hjemmeside for 699 dollar eller knap 5.000 kroner for basismodellen Eclipse. Den kan endnu ikke sendes til Danmark, og det lader altså ikke til, at du går glip af så meget. Humane AI Pin er i allerhøjeste grad et førstegenerationsprodukt, men måske selskabets tårnhøje visioner en dag bliver realiseret.

Læs også: Musk: AI er klogere end mennesker allerede i 2025