Nu kan du købe Bang & Olufsens istandsatte pladespiller

95 eksemplarer af den næsten 50 år gamle pladespiller Beogram 4000c er blevet istandsat og moderniseret. Og prisen? 75.000 kroner.

Nu kan du købe Bang & Olufsens istandsatte pladespiller

Markedet for pladespillere har i en årrække været i fremgang, og det har Bang & Olufsen fået øjnene op for. Som Struer-virksomheden annoncerede for nylig, har Bang & Olufsen derfor fundet 95 gamle eksemplarer af den næsten 50 år gamle pladespiller Beogram 4000c. Det sker for at markere firmaets 95 års fødselsdag.

Bang & Olufsen vil bringe nogle af sine klassiske produkter tilbage på markedet under det såkaldte Classics-initiativ. Første produkt er altså pladespilleren Beogram 4000c.

Et helt hold af teknikere har skilt 95 pladespillere ad for så at gennemgå og rense alle enkeltkomponenterne og eventuelt udskifte enkelte dele.

Beogram 4000c Recreated Limited Edition er navnet på den nye, istandsatte udgave. Og ligesom navnet adskiller den sig i udtrykket også en smule fra originalen. Pladespillerens aluminium er blevet poleret og anodiseret i en champagnetone. Dertil er trærammen skiftet ud med en af massivt egetræ, ligesom støvlåget er blevet udskiftet med et nyt.

Dertil er der tilføjet en RIAA phono-forstærker, så du kan overføre lyden fra pladespilleren til eksterne højttalere via phono- eller 3,5 millimeter jackstik. Pladespilleren kan derfor bruges med hele Bang & Olufsens sortiment af højttalere – også trådløst via tilslutningshuben Beosound Core.

Læs også: B&O genopliver Beogram 4000-serien

Beogram 4000c Recreated Limited Edition: Pris og tilgængelighed

Den istandsatte 70’er-pladespiller fra Bang & Olufsen kan købes fra 19. oktober. Allerede fra 12. oktober er det muligt at se den i Bang & Olufsens butikker.

Den bliver dog ikke billig. Du skal nemlig af med 75.000 kroner for at få fingrene i et af de 95 eksemplarer. Så får du til gengæld også en pladespiller med et unikt nummer. Den leveres også i en æske lavet af massivt egetræ og med detaljer i aluminium ligesom selve pladespilleren.

Læs også: B&O går all in på gaming – første skridt er et gaming-headset