Razer Kishi Ultra – ny spilcontroller til store smartphones og iPad Air

Razers nye spilcontroller understøtter Android-telefoner, iPhones og tablets med otte tommer store skærme - herunder iPad Mini. Se pris og tilgængelighed.

Razer Kishi Ultra – ny spilcontroller til store smartphones og iPad Air

Razer har netop lanceret Kishi Ultra: en ny spilcontroller til smartphonen, når man spiller mobilspil. Den skal tage over efter den populære Kishi V2 Pro fra august og byder på en lang række af forbedringer.

Se også: Razer Kishi V2 test: Android-spilcontroller bliver bedre og bedre

Understøtter enheder med 8 tommer store skærme

Den nye Kishi Ultra er blandt andet større for at kunne passe til større smartphones og tablets på med op til otte tommer store skærme. Selv foldbare mobiler som Galaxy Z Fold 5 er kompatibel med controlleren. Den understøtter desuden USB-C, så den passer til stort set alle enheder på markedet, nu hvor også iPhones bruger USB-C.

Razer oplyser, at spilcontrolleren er ”designet til at give en autentisk konsoloplevelse på iPhone 15-serien, iPad Mini og Android-tablets med skærme på otte tommer.”

Den har Razers egenudviklede haptiske teknologi kaldet Sensa HD, der inkluderer en haptisk spole i nærheden af hver hånd for at øge den haptiske oplevelse. Ifølge Razer vil oplevelsen faktisk være bedre end den, vi får med traditionelle spilkontroller til konsoller. Den nylancerede Interhaptic SDK gør det muligt for udviklere at ”skabe skræddersyede haptiske oplevelser.”

Specifikationer på Razer Kishi Ultra

Justering af tommelfingerpindens følsomhedJa (med Razer Nexus)

Størrelse
 • Længde: 110,8 mm
 • Bredde:
  • Sammenklappet: 244,8 mm
  • Udvidet: 334,8 mm
 • Højde: 64,3 mm
 • Længde: 210 mm
 • Tykkelse: 13,5 mm
Forbindelse USB Type C
Klikbar tommelfingerpind Ja
Multifunktionsknapper 2
Mecha-taktile handlingsknapper Yes
Mindstekrav
 • Android 12 eller nyere
 • iOS 17
Understøttede telefondimensioner
 • Kompatibel med Samsung Galaxy S23 Series, Google Pixel 6/7/8, Razer Edge og mange andre Android-enheder
 • Kompatibel med iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max og iPad Mini (6. generation)
 • Kompatibel med Windows 11 via USB C-kabel
Vægt 266 gram
Mobilapp Ja

Razer har også integreret sit Chroma RGB-lyssystem. Det giver mulighed for skræddersyede lysopsætninger, så man som gamer kan få ”en bid af sit gamerværelse-setup med sig.” Udover lys og haptisk feedback har controlleren også Razers egne Mecha-Tactile ABXY-knapper og 8-vejs D-pad. Der er såkaldte triggere i ægte konsolstørrelse, programmerbare L4/R4-multifunktionsknapper og thumbsticks i fuld størrelse med antifriktionsringe og det hele.

Den større formfaktor betyder også, at Razer Kishi Ultra bør fungere med de fleste enheder, uden at man behøver at fjerne enhedens cover.

Controlleren har adgang Razers gratis Nexus-app, hvor man kan omprogrammere knapperne på controlleren, så den virker med tusindvis af kompatible spil på både iOS og Android. Det betyder, at der findes en plug-and-play mulighed til det meste af det spilindhold, der allerede ligger tilgængeligt – helt uden at man skal rode med indstillingerne af controlleren. Derudover man kan med Nexus-appen optage og dele sine gamingsessioner.

Razer Kishi Ultra: Pris og tilgængelighed i Danmark

Hvad koster Razer Kishi Ultra? Controlleren kan allerede nu købes for 170 euro eller 1.268 kroner direkte på Razers hjemmeside. Her er der desuden gratis fragt.

Inden længe bør den dog komme til salg hos øvrige elektronikforhandlere, og ligesom Kishi V2 Pro forventer vi, at prisen falder ganske betragteligt allerede i løbet af de første måneder.

Se også: De bedste priser og tilbud på spilcontrollere