True Wireless hovedtelefoner går som varmt brød

På verdensplan vil der være blevet solgt over en halv milliard enheder af smart tilbehør i 2021. Og væksten ser ud til at fortsætte. Det er specielt True Wireless hovedtelefoner der hitter.

True Wireless hovedtelefoner går som varmt brød

Der er godt gang i salget af intelligente enheder, og ifølge den seneste Canalys-prognose vil salget af smartphone-tilbehør bare fortsætte med at stige. Den helt store vækst kommer tilsyneladende til at være inden for wearables (smartwatch, fitness trackere m.m.) og True Wireless-hovedtelefoner, som ifølge prognosen forventes at overstige henholdsvis 200 og 350 millioner solgte enheder i 2021.

En af grundene til den store vækst er, at forbrugerne, i løbet af COVID-19-pandemien, har rettet mere og mere af deres opmærksomhed mod smart tilbehør.

Canalys-undersøgelser viser, at wearables og de helt trådløse-hovedtelefoner er mere modstandsdygtige over for pandemien sammenlignet med smartphones, og det forventes, at salget af det intelligente tilbehør vil vokse med en hastighed på 32 procent i 2020.

Læs også: Test af Jabra Elite 85t

Wearables true wireless
Salget af wearables og true wireless-hovedtelefoner vokser.

Forbrugerne vil have sundhed og velvære

Ifølge Canalys-analytiker Cynthia Chen er Wearables og TWS-hovedtelefoner blevet så efterspurgte, fordi forbrugerne har fået mere opmærksomhed på sundhed og velvære under COVID-19.

Det betyder, at blandt andet Xiaomi, Garmin, Fitbit og Huawei har fået en fantastisk mulighed for at sælge flere af deres smart produkter.

Det er fokus på indendørs aktiviteter som for eksempel fjernundervisning, arbejde fra hjemmet og hjemmeunderholdning samt udendørs sport og fritid, der har skærpet efterspørgslen. Noget, der har betydet større vækst end forventet – især for True Wireless-hovedtelefoner, som for eksempel modellerne fra Apple, Samsung, Jlab og QCY. Denne kategori forventes at vokse med 39 procent i 2021 til et salg på 350 millioner enheder, mens det til sammenligning forventes, at salget af wearable bands vokser med 12 procent.

Læs også: Test af hovedtelefoner og gadgets

Historien forstsætter

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen kunne ikke lade være. 30/10/2020 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med artiklen om Samsung sælger igen flest telefoner – Huawei i stort fald i 3. kvartal – Følg det videre forløb her. Få også seneste nyt om sagen her.