De 8 bedste fitness, workout og tracking apps [TIP]

Vi har lavet en oversigt over de bedste træningsapps til iPhone og Android. Hvilke er bedst til GPS tracking, workout programmer og generel fitness.

De 8 bedste fitness, workout og tracking apps [TIP]

Efteråret er over os og det er for nogle blevet tid til, at komme i gang med træningen. Mobilen kan i mange tilfælde være en distraherende faktor, men andre gange er den også et meget hjælpsomt værktøj. Med mobilen kan du tracke dine træningspas (hvis du ikke har tracket dit træningspas og delt det socialt, så er det vel aldrig sket?), finde nye trænings øvelser, få hjælp til træningsprogrammer og guides til at lave øvelserne korrekt.

Vi har samlet en liste over de apps, som vi synes gør det allerbedst. De apps vi har udvalgt dækker en lang række træningsformer, og nogle er specifikt udviklet til en bestemt sport. I sidste ende skulle de alle gerne gøre din træning sjovere, og motivere dig til at fortsætte. Om det så er det sociale i det, en stræben efter forbedring eller noget helt andet er relativt.

Lad os få startet, så vi kan komme i form.

Endomondo
Endomondo er god til det hele og har et lækkert brugervenlig interface.

Endomondo – Den sociale GPS tracker til alle discipliner

Endomondo dækker rigtig mange træningsformer – lige fra løb til fægtning. App’ens mission er kort og godt, at motivere til et aktivt liv. Endomondo forsøger, at gøre træningen sjovere og mere spændende. Hvordan gør de så det? Endomondo har det stort socialt netværk, hvor dine venner kan “Like” og kommentere dine workouts. En af de rigtige fede ting ved Endomondo er de såkaldte “peptalks”. Du kan i app’en se hvornår dine venner er ude at træne, og så har du muligheden for, at sende dem en lydbesked, som gerne skulle motivere dem til at fortsætte træningen. Endomondo er god når du vil have en tracking app, der dækker hele spektret. Det har dog den ulempe, at app’en aldrig bliver helt så præcis og professionel som andre specialiserede tracking apps, fordi den prøver, at dække alle disse sportsgrene. Fx. kan man sjældent regne med den mængde kalorier app’en fortæller dig, du har brændt af. Til tider kan der være problemer med selve trackingen/GPS signal og app’en husker fx ikke dine indstillinger, hvis du skifter mobilen ud.

Hent til iPhone.
Hent til Android.

cykel apps strava
Strava er til dig på cyklen… om du så er til vejen eller skoven. Foto: Mobilsiden.dk

Strava – Bedste tracking til dig på cykel

Strava betyder “at stræbe”, og det er netop Strava’s mål; vi skal stræbe efter, at forbedre os selv rent fysisk. Strava har som Endomondo også en social del, men desværre er det knap så mange der benytter sig af denne app, så det bliver aldrig så godt som på Endomondo. Til gengæld skinner Strava når det handler om konkurrence; både konkurrence med venner og andre, men også imod dig selv. Med Strava får du en lang række statistikker under dine workouts, og dens styrker er klart cykling og løb. Din distance, pace, hastighed, elevation osv. bliver analyseret, og sammenlignet med andre brugere på Strava, så der er hele tiden fokus på forbedring. Strava understøtter ANT+ og bluetooth enheder, såsom pulsmålere. Dens GPS tracking er meget præcis. En del ting i app’en kræver, at man køber Premium versionen, men man behøver ikke betale for at bruge den.

Hent til iPhone.
Hent til Android.

Runkeeper
Runkeeper er stærk på træningsplaner og coaching. Foto: Runkeeper.com

Runkeeper – en god allrounder

Runkeeper minder meget om Endomondo, og forsøger at dække sig ind på flere sportsgrene. Dens speciale er dog løb, som navnet også afslører. En af de fede ting ved Runkeeper er dens indbyggede træningsmål. Du kan vælge hvad dit mål med træningen er – fx at tabe sig – og så laver den en træningsplan ud fra det. Samtidig minder den dig også om dine træningspas, så du ikke selv “glemmer” det. Med Runkeeper kan man desuden efterfølgende indtegne en rute du har været ude på, men glemt at tracke, og derefter få målt længden af turen og hastigheden mm. Runkeepers interface er dog ikke blandt de flotteste og mest brugervenlige. Runkeeper understøtter Google Fit og Apple Health.

Hent til iPhone.
Hent til Android.

Runtastic
Runtastic giver dig detaljerede data om din træning. Foto: Runtastic.com

Runtastic – Bedste tracking til løberen

“Ok Google, start running” og din Android mobil åbner automatisk Runtastic og begynder, at tracke din løbetur. Hurtigt og simpelt. Runtastic har et lækkert design, en præcis GPS tracking og giver dig rigeligt med data om dine workouts – alt fra distance til elevation og puls. Dine ruter vil endda kunne ses i 3D. Du får automatiske peptalks fra app’en, som har til hensigt, at motivere dig. Man kan endda lave en personlig diæt, som hjælper dig med lettere at tabe kiloerne. Den er specielt god til at gøre dig klar til kommende konkurrencer, som du ønsker at deltage i. Runtasic dækker primært løb og cykling. Andre øvelser, som spinning, kan tilføjes manuelt. Mange klager over, at Runtastic bruger mere batteri end andre GPS trackere, hvilket vi dog ikke kan bekræfte.

Hent til iPhone.
Hent til Android.

Google Fit
Google Fit giver dig et fint overblik over din træning. Foto: Teckini.com

Google Fit – Simpelt aktivitets overblik

Google Fit er relativt ny og er stadig meget simplificeret. Dog er der kommet mange brugbare tilføjelser til, og det er nu blevet til en service, hvor man får et godt overblik over sin samlede træning. Samtidig ser den rigtig godt ud og fungerer fantastisk. Derudover tilbyder den en indbygget skridttæller, som er overraskende præcis. Fordelen ved Google Fit er de mange fitness og GPS tracking apps der understøtter det. Dvs. træningspas der er målt via Strava bliver automatisk sendt videre til Google Fit, hvor du får et samlet overblik over skridt, løb, cykling osv. Google Fit undersøttes af Strava, Runtastic, Nike+ Running, Runkeeper og Endomondo samt mange andre.

Desktop version.
Hent til Android.

7 minutters træningsprogram
7-minutters træningsprogram giver dig effektive øvelser du kan lave her og nu. Foto: Google Play Store

7-minutters træningsprogram – til dig der skal have træningen hurtigt overstået

Hvis tiden er en begræsning for dig, men du stadig gerne vil have brugt kroppen, så er “7-minutters træningsprogrammet” en fornuftig løsning. Den giver dig kort sagt en række øvelser som kan laves på 7 minutter – om det så er vægttab eller styrke du har fokus på. Det er let, hurtigt, motiverende og app’en er lækkert lavet. Brug den evt. som tilføjelse til løb, cykling eller andet cardio træning. Fx. cykler jeg i løbet af dagen, og når børnene er puttet, så kan jeg let motivere mig til 7 minutters styrketræning med denne app. Der er ingen social features eller lignende – den har fokus på hurtig og effektiv træning, og det gør den godt.

Hent til iPhone.
Hent til Android.

Jefit trænings makker
Jefit hjælper dig med at få lavet de rigtige øvelser i træningscentret. Foto: Jefit.com

Jefit Workout Tracker – En god makker i træningscentret

Jefit er din nye makker til træningscentret. Vi kender alle det med, at komme ned i træningscentret, og have en idé om hvad dagens mål er… dog kan det nogle gange være svært, at lave de rigtige øvelser, samt lære nye måder, at træne de forskellige muskelgrupper på. Jefit giver dig en lang liste med over 1300 øvelser du kan lave, indelt efter hvad du ønsker at træne. Samtidig viser den dig hvordan du laver den og hvor mange gentagelser og sæt du skal lave for, at få det maksimale ud af træningen. Så hvis du er træt af altid, at lave de samme øvelser, så kan Jefit helt klart hjælpe med at motivere dig.

Hent til iPhone.
Hent til Android.

Madbarz crossfit
Madbarz. Foto: Madbarz.com

Madbarz – til crossfitteren

Madbarz giver dig personlige træningsøvelser, og motiverer dig ved at tracke din fremgang. Den er primært henvendt til folk der kan lide crossfit, men er også til dig der gerne vil have hjælp til generelle træningsøvelser. Man kan vælge at bruge de pre-installerede WODs (W.O.D står for “Workout Of The Day” og er betegnelsen for dagens træningspas indenfor CrossFit) fra appen, eller sammensætte sine egne WODs & gemme (begrænset antal) i app’en. Derudover viser appen træningshistorik og fremskridt. Du kan desuden blive coachet i diverse styrketræningsøvelser, så du er sikker på de bliver lavet rigtigt. Fordelen er at øvelserne kan laves derhjemme, så man slipper for et svedigt træningscenter og samtidig sparer tid.

Hent til iPhone.
Hent til Android.

Madbarz træning 1
Madbarz. Foto: Mobilsiden.dk

Jeres input?

Hvilke apps bruger i og hvilke kan i anbefale? Det her er bare 8 apps ud af rigtig mange, og det er svæet at prøve dem alle. Så hjælpe gerne folk videre med træningen ved, at anbefale andre apps i kommentarerne.