HTC Legend – test – del 1
Hvordan skal en mobiltelefon se ud, og hvad er det lækreste design? Svaret er individuelt! Et uomtvisteligt faktum er dog, at en mobiltelefon konstrueret i aluminium bare ER federe end en i plastik.
Hele rammen på Legend er skåret ud af ét stykke metal, hvorefter elektronikken er skubbet op fra bunden. Og dét er bare en fantastisk løsning! Hele produktet virker fuldendt, og netop på grund af designet i aluminium er der intet som hænger, rasler eller vipper.
Ulempen er desværre, at metalrammen på fronten opleves lidt hård, når mobiltelefonen holdes ind mod øret under samtale.
Knapperne lige under skærmen føles imidlertid ‘underlige’ under fingrene. Jeg er ikke i tvivl om, at berøringsfølsomme taster i dette tilfælde, havde været en bedre løsning.
Samlet vurderet, er designet dog til topkarakter, da mobilen har en komplet stilren helhed.
Syv forsideskærme
Når Legend tændes, (sker i toppen) fremtoner brugerfladen med sine syv ‘skærme’. Når fingeren slides til venstre eller højre, bladres mellem skærmene.
Hvis det tager for lang tid, at komme helt ud til den sidste i hver side, eller ønskes blot et overblik, kan en oversigt frembringes ved at trække med to fingre fra hvert hjørne.
Det er en smart feature – men den er nok mere “lir” end anvendelig i dagligdagen.
Mange widgets
Brugerfladen kaldes HTC Sense, og den ligner i grove træk det vi tidligere har set på HTC Tattoo og HTC Hero – blot med nogle små forbedringer og nye features. Den gode nyhed er, at der ikke er ændret på den grundlæggende betjening.
Alle ikoner og genveje kan tilpasses individuelt og de interaktive småprogrammer, kendt som widgets, kan frit indsættes på skærmene, og mobilen er født med en lang række forskellige.
Blandt de mange widgets er: Facebook, FriendStream (samler Facebook og Twitter updates), aktier, bogmærker til internettet med screenshots fra hjemmesiderne, kalender og aftaler, musik, nyheder, søg, YouTube, vejrudsigter m.v.
Desuden viser et menupunkt, at der er mulighed for at downloade flere widgets direkte til mobilen. I vores testversion er funktionen dog ikke aktiv.
Mulighederne for brugertilpasninger er enorm på HTC Legend. Udover de generelle widgets, kan der tilføjes en særlig telefonbog, der henter alle kontaktnavne og numre på Facebook-vennerne.
Hvis ikke du har nok i de syv skærme, kan funktionen “mappe” tilføjes. I denne mappe kan tilføjes f.eks. favoritgenveje til programmer. Med ét klik på ét ikon, kan du altså åbne en mappe med præcis dine personlige genveje.
Andre fikse funktioner
HTC Legend indeholder også en række småfunktioner som i hverdagen er ganske nyttige.
Når mobilen ringer kan ringetonen gøres lydløs ved at vende mobilen med skærmen nedad og når en samtale er i gang, slukker displayet automatisk når telefonen sættes op mod øret – når den tages ned, tænder skærmen igen.
Vejrudsigterne har også fået et grafisk løft. Ved skyet vejr kommer der skyer ind over hele skærmen – skinner solen pryder animerede solstråler mobilens skærm. Denne feature introducerede HTC i efteråret 2009 sammen med mobilen HD2.
Mobilens hastighed
Når specifikationerne på HTC Hero og HTC Legend sammenlignes er der umiddelbart ikke den store forskel på processorkraften, der kun er steget fra 528 MHz til 600 MHz Alligevel er den hastighed man som bruger oplever, markant anderledes.
Legend virker LANGT hurtigere og noget mere kvik i vendingen. Vi har endnu ikke oplevet ting, der hænger eller optræder langsomt, og kvaliteten af den berøringsfølsomme skærm, er bedre end på både HTC Magic og Hero – ja faktisk, er den nu fuldt ud lige så god som den der findes på iPhone.
For øjnene har Legend også guf. Skærmtypen er AMOLED hvilket giver nogle flotte dybe farver med god kontrast. Den indbyggede lysføler sørger for, automatisk at optimere lysstyrken efter opgivelserne, hvilket både sparer på strømmen og giver den optimale visning, uanset lydstyrke.
…del 2 af HTC Legend-testen
Her kan du læse del 2 af vores store produkttest af HTC Legend…
Sagen fortsætter
Efterfølgende tog fortællingen en ny drejning. mobilsiden fortsatte historien. 15/3/2010 gik vi videre med en artikel med temaet Hvad koster internet på mobilen? Tips fra TV 2’s morgen-TV – Klik her for at åbne artiklen.. Meget er sket siden. Klik her for at læse seneste nyt om emnet..