Afstemning: Vil du opgradere til en 5G-mobil i år?

Udvalget af smartphones med 5G er vokset gevaldigt i 2020. Har du tænkt dig af anskaffe en 5G-mobil inden udgangen af året?

Afstemning: Vil du opgradere til en 5G-mobil i år?

5G-mobiler bliver mere og mere almindelige. Hvor det tidligere primært var de dyre flagskibe til mange tusinde kroner, som kom med 5G, ser vi nu budgetmobiler med 5G helt ned til under 2.000 kroner. 5G-smartphones er altså for alt ved at være over os.

Det samme er 5G-netværkene i Danmark, som er en forudsætning for, at vi rent faktisk kan bruge 5G-funktionaliteten i vores mobiler. TDC har efterhånden rullet 5G ud i store af landet og vil dække 90 % af Danmark ved udgangen af året. Telia, Telenor og 3 er alle godt i gang med forberedelserne til deres udrulning af 5G.

Men selv om 5G-bølgen for alvor har ramt Danmark, er der formentlig rigtig mange af os, som fortsat bruger en smartphone uden 5G. Før eller siden skal den dog udskiftes med en ny smartphone – og den vil med al sandsynlig komme med 5G, medmindre du bevidst køber en variant uden 5G.

Læs også: Seneste nyt om 5G, netværk, abonnementer og bredbånd

Skal du opgradere til en 5G-mobil?

Så det store spørgsmål er: Skal du opgradere til en 5G-mobil allerede i år? Apple har senest lanceret sin nye iPhone 12-portefølje med 5G, mens Samsung tidligere på efteråret kom med sin Galaxy Note 20-serie. Sony har efterårsflagskibet Xperia 5 II og OnePlus har 8T, Nord N10 og Nord 100.

Der er med andre ord masser af muligheder. Men er det nok til, at du i år skifter til en 5G-mobil? Eller holder du lidt igen? Afgiv din stemme i afstemningen nedenfor.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Læs også: Nu kan du få hurtigere mobilt bredbånd med 5G – se priser

Redaktionen har mere til historien

Vi måtte absolut følge op på denne historie. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade sagen ligge. 6/11/2020 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med artiklen; 9 måder du kan genbruge din gamle telefon på – Den kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..