Apple: Almindelige mennesker ved ikke hvad metaverset er
Apples topchef, Tim Cook, forklarer i et interview med det hollandske nyhedsmedie Bright, at de undgår at bruge begrebet metavers, da almindelige mennesker ikke ved, hvad det er.
Apples holdning står dermed i stærk kontrast til Mark Zuckerbergs besættelse af metaverset, som Meta angiveligt allerede skulle have brugt mange milliarder kroner på på at udvikle.
Se også: Hurtigt og billigt mobilt internet
Derfor tøver Apple med at bruge termen metavers
Tim Cook forklarer, at selskabets tøven med hensyn til at hoppe med på hypen omkring metaverset er bevidst: “Jeg synes altid, at det er vigtigt, at folk forstår, hvad noget er. Og jeg tvivler meget på, at almindelige mennesker kan fortælle dig, hvad metaverset er,” lyder det fra Cook.
Termen ‘metavers’ stammer fra science-fiction og henviser til en hypotetisk version af et tredimensionelt internet, som man får adgang til via såkaldte immersive teknologier i stedet for 2D-skærme.
Ordet ‘metavers’ er indtil videre i år kun blevet nævnt en enkelt gang under Apples earnings calls, mens det er blevet nævnt 36 gange under Metas earnings calls.
Se også: Sådan vil Meta skabe metaverset
Apple tror mere på augmented reality
Efter Facebooks navneskift sidste efterår og annoncering af, at de ville investere ti milliarder dollars i at bygge det såkaldte metavers, skilte Apple sig ud fra den større mængde tech-selskaber og nægtede åbent at deltage i Mark Zuckerbergs nyeste besættelse.
I stedet har Apple fokuseret på sine egne investeringer i ny teknologi, især Augmented Reality. Da en analytiker i januar spurgte Cook om Apples rolle i metaverset, svarede han, at Apple altid udforsker nye teknologier og pegede på de 14.000 AR-kit-apps, der er i App Store.
“Jeg tror, at AR er en teknologi, der vil påvirke alting,” sagde Cook til Bright i interview forleden og er til gengæld mere tvivlsom over for virtual reality.
“AR er noget, man virkelig kan fordybe sig i. Og det kan bruges på en god måde,” sagde han og fortsatte: “VR skal bruge en gang imellem, men er ikke en måde, man kommunikerer godt på. Så jeg er ikke imod det, men det er sådan, jeg ser på det”.