EU vil forbyde fejlagtig markedsføring af batteritid
EU Parlamentet er kommet med et nyt lovforslag, der har til formål at sikre bedre produktbeskrivelser til produkter solgt i EU.
Samtidig vil man begrænse vildledende produktspecifikationer på for eksempel batterier og der bliver krav om mere dokumentation, når det handler om miljømæssige tiltag.
Se også: Kan grøn tech løse klimaproblemer?
Kræver detaljeret information om miljøvenlighed
Loven er særligt rettet mod udokumenterede påstande om miljøvenlighed på emballagen og markedsføring i stil med ”klimaneutral” og ”miljøvenlig” fra producenternes side, hvis ikke påstandene er baseret på detaljeret fakta.
Lovforslaget omhandler også tydelige anvisninger om omkostningerne ved reparationer og eventuelle restriktioner for reparationer fra producentens side.
“ Industrien vil ikke længere kunne profitere ved at lave forbrugsgoder, der går i stykker, lige når garantiperioden udløber. Forbrugerne skal have oplyst oplysninger om mulighederne og omkostningerne ved reparationer på en klar måde. Produktmærkning vil informere borgerne om, hvilke varer der er garanteret at holde længere, og producenter, hvis varer er mere holdbare, vil opnå profit. Den jungle af falske miljøpåstande vil slutte, da kun certificerede og dokumenterede økologiske påstande vil være tilladte,” siger en talsperson fra EU Parlamentet.
Målet med de nye direktiver er at hjælpe forbrugerne med at foretage sine indkøb med mere information i bagagen, samt opfordre virksomhederne til at tilbyde flere dokumenteret miljørigtige produkter til sine kunder.
Se også: Billige telefoner der får opdateringer i mange år
Vil forbyde vildledende påstande om batteritid
EU Parlamentet vil også forbyde vildledende påstande om for eksempel batteritid samt bevidst forældelse eller designvalg, der begrænser et produkts levetid.
Den medfølgende pressemeddelelse nævner desuden, at den nye lov skal åbne op for kompatibilitet med tredjepartstilbehør som opladere og reservedele, så de fungerer med enhederne uden at begrænse funktionaliteten.
Forslaget er allerede vedtaget, så næste skridt er forhandlinger mellem EU Parlamentet og medlemslandene.