Ulovlig streaming stiger igen
I løbet af de sidste to år har vi set stadig stigende priser på mange ting i vores hverdag, også streamingtjenester. Netflix, Disney+ og Amazon Prime har alle enten sat priserne op generelt eller som i Amazons tilfælde lagt reklamer ind i basisabonnementet og krævet en højere pris for at fjerne dem.
Nu hører vi fra EU, at piratstreaming stiger. Det kan ikke være en tilfældighed, at de to udviklinger sker samtidigt. Piratstreaming er kort fortalt ulovlig brug ophavsretligt beskyttet materiale, der ulovligt bliver delt på nettet.
EU’s tal fokuserer selvfølgelig på information fra de europæiske medlemslande, men formentlig gælder det samme for resten af verden.
Se også: Kan man få gratis streaming?
Forbruget af streaming vokser
EU’s rapport ser på mængden piratstreaming, der bliver besøgt af en internetbruger hver måned. Data viser, at det var på sit højeste i 2017, hvor der var omkring 11,5 besøg på piratindhold per internetbruger per måned, når man så på al slags indhold.
I begyndelsen af 2021 var det tal faldet til blot fem besøg per bruger per måned. Men nu er tallet steget til syv besøg på piratindhold per bruger per måned.
Med andre ord var piratstreaming på sit højeste for seks år siden og har de seneste år været faldende ind til nu, hvor interessen for ulovligt distribueret indhold igen er stigende.
Se også: Bedste telefoner til streaming
TV-shows står for 50% af besøgene på piratsider
Rapporten beskriver årsagen til væksten af besøg på piratsider inden for streaming til primært at handle om TV-shows. Næsten 50 procent af det samlede digitale piratforbrug (TV, film, musik, software og publikationer) handlede om ulovlig download eller streaming af TV-shows.
Sammen med prisstigningerne fra de store udbydere nævnes det i rapporten, at lav indkomst, stor ulighed i indkomst og høj arbejdsløshed blandt unge hænger sammen med det øgede forbrug af piratindhold.