Google forbedrer telefoners batteritid med Android 14
Mange brugere af blandt andet Google Pixel 7- og Pixel 6-telefoner har kunnet fortælle om bedre batteritid og bedre håndtering af varme i forbindelse med, at telefonerne er blevet opgraderet til den nyeste Android 14-software.
Det er takket være en række Google-optimeringer, der sparer på strømmen og øger Android 14-telefoners effektivitet.
Det gælder blandt andet håndteringen af cachelagret appdata – altså apps, der holdes kørende i baggrunden. Hvor der tidligere gik 10 minutter, før en en cached app blev lukket ned, går der nu kun 10 sekunder. Antallet af cachede apps er samtidig øget fra 32 til 1.024.
Der er dog en anden større batterisynder, som Google lader til at have fået bugt med.
Læs også: Android 14 er lanceret: De store nyheder og tidshorisont
Android 14 får has med apps, der dræner batteriet
Applikationer kunne køre en række forskellige processer, der holdt øje med, om andre processer fra samme app blev standset i et forsøg på at forhindre appen i at køre i baggrunden. Når en baggrundsproces registrerede, at en anden proces var blevet standset, ville den genåbne processen som en ny. Denne kæde blev gentaget, hver gang en proces blev standset.
Sådan en kædereaktion fra en app, der udnyttede smuthullet, forhindrede Android-styresystemet i at sætte den pågældende app i dvale, og dermed kunne det gå ud over telefonernes batteritid.
Med Android 14 har Google lukket det smuthul. Det er gjort ved først at fryse hele applikationen og alle dens processer, inden systemet standser individuelle processer ned og først genoptager de resterende processer bagefter. Det kan forhindre applikationerne i at genstarte nedlukkede processer.
Smuthullet er blandt andet brugt af ondsindede apps, hvor udviklerne bag har haft interesse i at holde applikationerne kørende i baggrunden så længe som muligt.
Læs også: Se hvornår din Samsung Galaxy-mobil får Android 14
Strømslugende alarmfunktion forbeholdt alarm- og kalenderapps
Google også forbedret andre ting i Android 14. Selskabet har blandt andet forbedret det interne broadcastingsystem, som er den del af styresystemet, der kommunikerer oplysninger om systemtilstande såsom netværksforbindelser batteristatus til apps.
En anden ændring, der også forbedrer batteritiden, er en opfordring fra Google til udviklere om ikke at benytte API’er til nøjagtige alarmer i deres applikationer, medmindre der er tale om kalender- og/eller alarmapps. Hvis mange apps anvender muligheden for at sende underretninger og vække telefoner på specifikke tidspunkter går det nemlig hårdt ud over Android-telefoners batteri.
Nye apps, der er rettet mod Android 13 eller nyere, skal derfor anmode om en særlig tilladelse til at sende alarmer på brugerens telefon.
Læs også: Nyheder om Android og iOS