Google hyrer Apple-arkitekt: Vil udvikle egne processorer
Søgegiganten Google stiller sig ikke tilfreds med ’kun’ at designe dets Pixel-smartphones. Ifølge hjemmesiden Variety skal Google nemlig også snart til at designe og udvikle et af de vigtigste komponenter i Pixel-telefonerne: processoren.
Google har ikke haft den fornødne ekspertise til at løfte opgaven, og derfor henter it-giganten en af Apples mange erfarne folk på området. Fra at være en arkitekt hos Apple kan Manu Gulati, som han hedder, nu glæde sig over at være Googles ledende SoC-arkitekt – altså chef inden for udviklingen af processorer til blandt andet smartphones. Ansættelsen har han desuden bekræftet på sin LinkedIn-profil.
Læs også: Avis: Samsung skal ikke længere producere Qualcomms processorer
Det er ikke hvem som helst, som Google har anskaffet. Manu Gulati har knap otte års erfaring som en af de vigtige figurer bag udviklingen af Apples processorer i iPhones, iPads og Apple TV. Han står også bag 15 patenter relaterede til processorer.
Google hyrer medarbejdere til udviklingen af processorer
Det er ikke kun Manu Gulati, der er blevet en del af Googles nye afdeling til at udvikle de såkaldte ’system on a chip’-komponenter (SoC). For nyligt har Google slået en række stillinger op, som har at gøre med netop udviklingen af processorer. Stillingerne går under navnene ”Mobile SoC CPU Architect” og “Mobile SoC Architect” og er en ganske tydelig indikation på, at Google for alvor vil i gang med at konkurrere med bl.a. Apple på processorer.
Med Pixel-telefonerne oppede Google sig gevaldigt på hardwarefronten, hvor søgegiganten for første gang stod for selv at designe dets smartphones. Med en processor designet af Google selv kan det tænkes, at Google vil øge konkurrenceevnen og eventuelt gøre sig mindre afhængig af firmaer som Qualcomm.
Læs også: Google: Snart er det slut med langsomme Android-opdateringer
Det har nemlig ad flere ombæringer vist sig, at chipproducenter som Qualcomm gør det vanskeligt for smartphoneproducenter at opdatere deres smartphones i mange år ligesom Apple, fordi chipproducenterne vælger ikke at opdatere Android-kildekoden med understøttelse af nye Android-versioner grundet manglende incitament. Hver gang en ny Android-version kommer til, skal de nemlig igennem chipproducenterne som led i en kompliceret proces, som Google for nyligt for forsøgt at simplificere.
Om Google kan afhjælpe problemet ved selv at stå for udviklingen og dermed også understøttelsen af dets processorer, er endnu ikke til at sige, men det er bestemt ikke utænkeligt. Det kan dog også være helt andre parametre end længere understøttelse for softwareopdateringer, der får Google til at tage springet. Eksempelvis formår Apple at presse utrolig mange regnekræfter ud af dets processorer, og det kan ganske enkelt være, at Google har i sinde at øge konkurrencen på markedet for processorer.
Det vil formentlig vise sig hen over de kommende år. Skulle Googles processorer blive en realitet, må det forventes at ske tidligst næste år, da dette års Pixel-smartphones kun er få måneder fra at blive afsløret. Mere realistisk er det dog nok, at vi først får resultatet af Googles indsats på området at se i 2019.