Google sletter snart tonsvis af Android-apps
Google hæver minimumskravene til app-funktionalitet for at reducere antallet af uønskede apps i Google Play app-butikken. Det betyder, at en massesletning af apps kan være på vej.
Se også: Sådan begrænser du barnets skærmtid på en iPhone og iPad
Apps skal rent faktisk fungere
Google opdaterer sine politikker for app-butikker for at kræve, at Android-apps i Google Play Store rent faktisk fungerer, med specifikke eksempler på, hvad det betyder. Ved udgangen af næste måned vil Play Butik-apps, der er “designet til at gøre ingenting”, eller som “ikke har nogen funktion”, ikke være tilladt.
Android-apps, der ikke installeres eller indlæses, samt apps, der fryser eller går ned, vil heller ikke være tilladt i Play Store fremover. Statiske apps, eller dem, der har én grundlæggende funktion som at vise et enkelt billede eller en baggrund, vil også blive forbudt.
“Vi opdaterer politikken for spam og minimumsfunktionalitet for at sikre, at apps lever op til de forbedrede standarder for Play-kataloget og engagerer brugerne gennem kvalitetsfunktionalitet og brugeroplevelser med indhold”, siger Google om ændringerne.
Googles tidligere politik for app-funktionalitet var mere sparsom og krævede, at apps skulle give en “stabil, engagerende og responsiv brugeroplevelse«. Nu hæver tech-giganten barren for, hvordan det ser ud, og det kan resultere i en stor udrensning af apps i Play-butikken.
Se også: Sådan børnesikrer du et mobilabonnement
Apps i Play Store er ingen garanti for sikkerhed og kvalitet
Desværre er det ikke alle apps i Google Play Store, der er lige gode. Bare fordi en app er opført i Play Store eller Apples App Store, betyder det ikke, at den er garanteret sikker, fri for malware eller fungerer som forventet. Nogle Android-apps i Play Store har vist sig at indeholde malware.
Apples App Store er heller ikke immun over for tvivlsomme apps og måtte tidligere i år fjerne en falsk app, der udgav sig for at være LastPass.