Test, bedømmelse og pris på Hyundai IONIQ 9

Hyundai IONIQ 9 er en stor kommende elektrisk SUV med op til syv siddepladser, lang rækkevidde og hurtig opladning. Vi varmer op til test af Hyundai IONIQ 9.

Test, bedømmelse og pris på Hyundai IONIQ 9

Den har været længe undervejs, men snart vil Hyundai lancere deres 7-personers elektriske SUV ved navn IONIQ 9. Vi gør i denne artikel klar til at teste Hyundai IONIQ 9.

Se også: Alle elbiler i Danmark fra Hyundai

Kort om Hyundai IONIQ 9

Hyundai fremviste tilbage i 2021 konceptbilen SEVEN, som senere skulle blive til den store familiebil IONIQ 9. IONIQ 9 har ladet vente på sig, men en lancering skulle være lige om hjørnet.

Hyundai har lige nu elbilmodellerne Kona Electric (kompakt SUV), IONIQ 6 (sedan), IONIQ 5 (SUV) og den lille Inster (bybil) på vej. Der mangler en stor 7-personers SUV, og her kommer IONIQ 9 ind i billedet.

IONIQ 9 er en søsterbil til Kia EV9, som den derfor vil dele mange ting med, herunder platform. IONIQ 9 vil blive bygget på en tilpasset version af e-GMP-platformen.

IONIQ 9 forventes at få et 99,8 kWh med en rækkevidde på mere end 550 km – måske tæt på 600 km. Ifølge Hyundai skulle IONIQ 9 være meget aerodynamisk på trods af dens størrelse.

Bilen er bygget på en 800 volt platform og har derfor meget hurtig opladning. 10-80 procent forventes at tage cirka 25 minutter.

Der vil være masser af plads i den store elbil fra Hyundai. Her kan man have enten 7-personer eller lægge tredje sæderække ned og have et enormt bagagerum.

Cockpittet i IONIQ 9 forventes at blive en stil med den nye IONIQ 5 med det opdaterede infotainmentsystem. Her finder man fysiske knapper til de vigtigste funktioner.

Prisen på Hyundai IONIQ 9? Vi forventer en dansk pris på Hyundai IONIQ 9 mellem 550.000 og 650.000 kroner.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Hyundai IONIQ 9

Konklusion på test af Hyundai IONIQ 9

Er Hyundai IONIQ 9 den bedste 7-personers elektriske familiebil til en overkommelig pris? Det kan vi ikke svare på endnu, men IONIQ 9 ser ganske lovende ud.

Vi er ikke klar med en test endnu, men inden længe vil siden her blive opdateret med testresultat for Hyundai IONIQ 9, hvor du vil kunne se dens samlede bedømmelse samt fordele og ulemper ved denne elbil.

Du vil også kunne se en vejledende pris og de mest oplagte alternativer til den.

Hyundai forventes at lancere IONIQ 9 i november under LA Auto Show.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Alternativer til Hyundai IONIQ 9

Vi ser frem til at testkøre Hyundai IONIQ 9, der ikke vil være mange elektriske alternativer til i Danmark. Blandt alternativerne i prisklassen er elbiler som Kia EV9, Volkswagen ID. Buzz Lang og BYD Tang.

Se også: Alle elektriske SUV’er i Danmark

Billeder af Hyundai IONIQ 9

Der er endnu ingen billeder af Hyundai IONIQ 9. Nedenfor ses billeder af konceptbilen SEVEN, som IONIQ 9 er baseret på.

Se også: Sammenlign og se priser på alle elbiler i Danmark