Danske Bank vil ikke indbygge Nets’ mobile Dankort i MobilePay
Firmaet Nets, som står bag Dankortet, har længe været undervejs med Dankort på mobilen, som skal være det moderne alternativ til det fysiske plastikkort. Det store sats fra Nets møder dog nu modstand fra Danske Bank.
Landets største bank vil nemlig ikke integrere det mobile Dankort i den populære MobilePay-app, som nu har hele 3,3 mio. tilmeldte brugere.
»Efter et langt forhandlingsforløb er Danske Bank endt med at meddele Nets, at det kommende mobile Dankort ikke passer ind i MobilePay-appen. Banken vurderer, at en accept af det mobile Dankort vil komplicere mange brugeres oplevelse ved at bruge MobilePay og begrænse løsningens innovation og udvikling,« fortæller bankdirektør og chef for Personal Banking, Jesper Nielsen, til TV2.
Vicedirektør hos Nets, Jeppe Juul-Andersen, bekræfter afbrydelsen af forhandlingerne over for BT:
»Vi kan bekræfte, at vi ikke aktuelt forhandler med Danske Bank. Vi har ikke kunnet blive enige om en brugeroplevelse, som er der, vi gerne vil være,« lyder det.
Læs også: Ekspert: Apple Pay og Android Pay i Danmark har lange udsigter
Det var ellers Nets’ plan, at det mobile Dankort skulle blive indbygget direkte i MobilePay, da konceptet bag Dankortet på mobilen netop er, at ens Dankort kan være knyttet til op til tre forskellige apps.
Sådan bliver planen nu ikke, efter de to parter har afsluttet forhandlingerne forgæves grundet uenigheder om kundernes brugeroplevelse ved en integration af Dankort på mobilen. Dermed går Nets »i direkte konkurrence med de banker, der udsteder Dankort,« fortæller Danske Bank til BT.
MobilePay kan snart bruges ligesom kontaktløse kort
En af de smarte funktioner, som Dankortet på mobilen vil byde på, er muligheden for at gennemføre lynhurtige betalinger for beløb på op til 200 kroner ved blot at holde telefonen op på en terminal. Her får du altså præcis samme oplevelse, som hvis du bruger den kontaktløse funktion i et fysisk Dankort eller betalingskort, og det er en funktion, som også snart finder vej i MobilePay.
Snart behøver du derfor ikke at låse din telefon op og derefter åbne MobilePay-appen med pinkode for at betale et mindre beløb i butikker. Det hele klares på få sekunder på samme måde, som du kender det med kontaktløse kort.
Læs også: Slut med Swipp: 70 banker skifter til MobilePay
En anden ændring vil også snart finde vej til MobilePay. Som følge af den kommende lukning af betalingsappen Swipp den 28. februar integreres Swipps effektive konto-til-konto-teknologi i MobilePay, efter alle landets øvrige banker valgte at blive en del af MobilePay i november måned.