OnePlus 2 får omdiskuteret Snapdragon 810-processor
Lige som med den første OnePlus One inddrager firmaet brugerne i de beslutninger, der foretages under udviklingen af sin smartphone.
Nu gælder det OnePlus 2, som forventes allerede at se dagens lys næste måned.
Som den første ting tager manden bag firmaet, Pete Lau, sig tid til at forklare i blogindlæg, hvilke overvejelser og beslutninger, der ligger bag valget af processoren, der skal følge op på den billige One med topspecifikationer.
Læs også: OnePlus 2 kan være klar næste måned til stærk pris
Valget er faldet på den særdeles kraftige, men noget omdiskuterede Snapdragon 810-processor fra Qualcomm, som har fået en noget bladet modtagelse. Det skyldes, at netop Snapdragon 810 har været årsag til overophedning af blandt andet LG G Flex 2, HTC One M9 og Sony Xperia Z3+.
Forbedret version 2.1 af processoren
Den lunkne modtagelse af smartphones med Snapdragon 810 er OnePlus udmærket klar over. Derfor lægger man i blogindlægget stor vægt på at fortælle, at der i OnePlus 2 bliver tale om en version 2.1 af processoren, hvor Qualcomm og OnePlus har gjort en række tiltag for at kommet problemet med overophedning til livs.
Læs også: OnePlus 2 viser imponerende resultater i hastighedstest
Inde i processoren påføres der en termogelé, mens der flere steder mellem hardwaren benyttes grafit for at lede varmen væk fra processoren bedst muligt.
Det vil medvirke, at temperaturen holdes længere nede, hvorved der ikke er behov for at drosle ned for ydeevnen i nogen, eller måske nær så voldsom, grad som det ses hos øvrige producenter med varmeproblemer.

Softwaren vælger de køligste processorkerner
På softwaresiden fortæller direktøren, at man optimerer firmaets egen Android-udgave, Oxygen OS, til at spille sammen med processoren på den mest optimale måde. Som med andre smartphones skifter den mellem 4 hurtige og 4 langsommere kerner alt efter hvilke opgaver, der udføres.
Læs også: Sammenligning: Snapdragon 808 i LG G4 mod konkurrenterne
Ud over dette bruger OnePlus egne teknologier til at bruge processorkerner, der er placeret længst muligt væk fra hinanden inde i den lille processor for at undgå unødvendig høj varmeudvikling.
Disse tiltalg er medvirkende til, processoren ifølge OnePlus og Qualcomm er ”køligere end aldrig før”. Med andre ord holder den en temperatur på 25 grader indendørs. Ved små opgaver som telefonopkald eller fotografering ryger temperaturen op på 30-35 grader, og ved 4K-videooptagelser når processoren den maksimale temperatur på 35-45 grader.

Kan OnePlus gøre, hvad de andre ikke kan?
Umiddelbart lyder det lovende, at OnePlus tager alle disse forbehold med en forbedret udgave af den varme processor for at undgå samme situation, som flere producenter er havnet i de sidste måneder.
Det viser sig dog, at Sonys Xperia Z3+ allerede gør brug af den forbedrede version 2.1 af Snapdragon 810, og der har alligevel været beretninger om overophedning. Derfor vil Sony udsende en softwareopdatering, hvor det bliver nødvendigt at nedjustere ydeevnen for at holde temperaturen på det rette niveau.
Læs også: Tidlig udgave af HTC One M9 overopheder
Om OnePlus’ øvrige tiltag er tilstrækkeligt til at undgå samme problem, er svært at sige, før smartphonen er klar til salg og kan erhverves.
Hvad er din umiddelbare reaktion på valget af Snapdragon 810? Afskrækker det dig, eller er du fortsat interesseret i at købe OnePlus’ næste bud på en prisvenlig topmodel?