Android Security scanner over 200 millioner enheder om dagen
Google har frigivet en rapport der beskriver hvad Android sikkerheds holdet har beskæftiget sig med det seneste års tid, den giver et indblik i udviklingen af sikkerheds features samt et overblik over hvilke trusler der har været.
Google arbejder med fire stadier, fra lav til middel, høj og til sidst kritisk. Ingen sårbarheder har endnu været markeret som hverken høj eller kritisk. 79 sårbarheder er i 2014 blevet identificeret, 41 af disse har været moderate trusler. Stort set alle trusler er blevet overleveret og fikset, men kun 6 tilbage indtil videre.
Rapporten berører også nogle af de tiltag der er taget med Android 5.0 såsom bedre kryptering, gæstetilstand og begrænset brugerprofiler samt forbedret autentificering med Smart Locks som eksempelvis kan låse enheder op hvis de er tæt på en anden enhed der er tillid til. Udviklere skulle ligeledes have bedre adgang til værktøjer som kan opdage og fikse sårbarheder – hvilket burde medføre at man kan finde en løsning hurtigere.
Google Play har også fået et sikkerhedsnet for tidligere at opdage muligt skadelige applikationer. De benytter machine learning til at analysere millioner af datapunkter og skabe forbindelser og sammenhæng som mennesker ikke umiddelbart ville opdage.
Ifølge Googles data, så var antallet af Android enheder som ikke havde potentielt skadelig software installeret, på sit laveste i oktober 2014 med 95,5 procent, på det højeste var antallet 99,65 procent – mindre end 0,5 procent af enheder havde altså potentielt skadelige applikationer installeret. Disse tal indbefatter naturligvis ikke enheder som Google ikke kan scanne – eksempelvis rootede enheder.
Alle disse data og mange flere, kan der læses mere om i Google rapport her.
For at skabe dette billede, scanner Googles Verify Apps service over 200 millioner enheder om dagen, i sikkerhedens navn naturligvis. Google er da også hurtige til at påpege, at de – i denne sammenhæng – ikke har fingrene nede i personlig information som lokationsdata, billeder og lignende.
Kilde: Engadget