Test: Havit E30 – En Bluetooth-højtaler fra øverste hylde

Vi har haft Bluetooth-højtaleren, Havit E30 til test. Havit er blandt andet vandtæt og kan fungere som powerbank. Her er vores dom:

Test: Havit E30 – En Bluetooth-højtaler fra øverste hylde

Vi har efterhånden været igennem en anseelig mængde Bluetooth-højtalere, her på Mobilsiden. Der er dog langt imellem bærbare højtalere, som faktisk ér barbare, der leverer så højt et niveau som Havit E30.

Læs også: Test: The New SOUNDBOKS – Den komplette højtaler

Jeg er klar over, at jeg nu har startet på en sådan måde, at Havit E30 næsten kun kan skuffe. Men det gør den ikke. Det er selvfølgelig svært at argumentere for, hvorfor den ene Bluetooth-højtaler er bedre end den anden, når de fleste har nøjagtigt samme funktioner. I nogle tilfælde handler det bare om udførelsen.

Fordele:

  • Vandtæt & stødsikker med IPX7
  • EQ Mode til ude og inde
  • 14 timers afspilning
  • Super lyd i klassen
  • Kan parres med anden højtaler for 2.0 surround
  • Powerbank-funktion
  • NFC
  • Understøtter Siri og Google Assistent
  • Høj “value for money”

Ulemper:

  • Dæksel til beskyttelse af indgange er svært at åbne
  • Mikro-USB opladning
  • Assistentstemmen er for lav i forhold til musikvolumen
 

Design og funktioner

Havit E30 ligner mange andre Bluetooth-højtalere på markedet, hvilket ikke nødvendigvis siger så meget. Det mest iøjenfaldende ved højtaleren er den røde “sløjfe”, hvorfra man kan hænge højtaleren lige hvor det passer én. Resten af højtaleren er sort, lidt grå, og så sort igen. Personligt foretrækker jeg den sorte højtaler, fremfor de lidt voldsommere farver, som eksempelvis Logitech bruger til deres Ultimate Ears. Den sorte farve holder bare en neutral linje, der passer ind i de fleste situationer.

Havit E30 passer både til en havefest, i baren, i garagen, på kontoret eller på byggepladsen. Det er meget godt ramt med et design, der passer ind så mange steder.

Læs også: Test: UE Wonderboom 2 – vidunderlig efterfølger

Knapperne er placeret på fronten, og man er ikke i tvivl om, hvordan højtaleren skal betjenes. Jeg pakkede min Havit E30 ud af æsken, tændte for den og parede den med min telefon, og siden har den bare spillet som jeg har ønsket det. Ekstra funktioner som assistentunderstøttelse og NFC har fungeret fuldstændigt efter hensigten. Jeg har dog det lille aber dabei, at min Google Assistent er alt for lav på Havit E30. Hvis jeg lytter til musik på middel lydstyrke, kan jeg næsten ikke høre assistentens svar. Ved højere lydstyrke er det dog ikke et problem.

Højtaleren har også en powerbank funktion, der sammen med IPX7-certificeringen gør den til den oplagte festivalhøjtaler. Ja ja, man tager selvfølgelig strøm fra det interne batteri, men med et batteri på 5.200 mAh, er der altså nok at tage af. Det virker som en simpel men genial funktion i en Bluetooth-højtaler. Ligger man på stranden, lytter til lidt musik på sin Havit E30, og telefonen melder om lavt batteri, så er det bare at låne lidt fra højtaleren.

Havit E30
Foto: Mobilsiden.dk

Lyden matcher ikke prisen

Havit E30 leverer både stor og ren lyd. Det er selvfølgelig ikke en HiFi-højtaler, og der er også langt op til monsterhøjtaleren fra Soundboks. Men Havit E30 koster altså kun 599 kroner. Og for de 599 kroner får du bare ikke meget bedre i en Bluetooth-højtaler. Det handler egentlig ikke så maget om, at prisen er relativt lav. Det handler om, at lyden er så meget bedre end prisen. Samtidig har Havit tænkt sig lidt om og lavet en EQ-knap, der skifter mellem indendørslyd og udendørs lyd.

Uanset hvilken lydprofil man vælger, så bliver der leveret rigtig flot lyd. Personligt bruger jeg faktisk udendørslyden, uanset hvor jeg har højtaleren i brug. Den leverer lige lidt ekstra diskant, hvilket passer godt til mit øre. Jeg er sikker på, at der vil være delte meninger om, hvilken lydprofil man foretrækker. Men uanset hvad, så leverer Havit E30 en flot og velbalanceret lyd – selv ved høj lydstyrke.

Som anmelder har jeg en håndfuld “go to”-numre, som har hver deres karakteristika. De numre bruger jeg for at teste højtalere, eller hovedtelefoner for den sags skyld, så konsekvent som muligt. Og jeg må bare sige, at jeg har oplevet bastoner forsvinde i mudret lyd, eller diskante toner der skrætter ved høj lydstyrke, på enheder der koster op mod seks gange mere end Havit E30, mens jeg på Havit bliver præsenteret for et meget renere lydbillede. Jeg synes det er imponerende, og jeg har ikke en finger at sætte på lyden.

Havit E30
Gummidækslet der beskytter Micro-USB, USB-A og jackstick, kan godt være en smule besværligt. Foto: Mobilsiden.dk

Den endelige dom

Jeg lyder som en forelsket teenager, det er jeg klar over. Men Havit E30 har bare ikke rigtigt nogen fejl eller mangler. Ja okay, jeg har nævnt tre ulemper, men de fylder egentlig ikke så meget i helhedsbilledet. Havit E30 er en gennemtænkt Bluetooth-højtaler, der har de funktioner vi gerne vil se. Når lyden så samtidig er i top, og prisen er skruet i bund, så er det svært ikke at være imponeret.

Et på alle måder gennemført produkt til mindre end 600 kroner. Det kan kun udløse 6 meget store stjerner herfra.

Havit
Foto: Mobilsiden.dk

Mere om stoffet

Næste interessante fortælling om emnet. mobilsiden gik videre med sagen. 20/8/2019 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med artiklen Test: Sennheiser GSP 670 – High-end trådløs gaminglyd – Artiklen finder du her. Se også de seneste nyheder om temaet her.