OnePlus One – Sådan spiller man sænke flagskibe [TEST]

Ambitionerne har ikke fået for lidt hos OnePlus, men de har noget at have det i med OnePlus One

OnePlus One – Sådan spiller man sænke flagskibe [TEST]

De har været ekstremt succesfulde, når det kommer til at bygge en stemning op om deres første telefon med små brødkrummer og ledetråde, men nu kan OnePlus altså ikke gemme sig mere. Det er tid til at teste OnePlus One.

Meget kan man sige om det nye, kinesiske firma, men al den opbygning og hype, som firmaet har skabt, virkede glimrende. Da telefonen ankom på kontoret, var den lidt af et tilløbsstykke.

Anderledes fra start

OnePlus skiller sig ud fra de fleste andre producenter på en del måder, og det ser man også, når man får åbnet pakken fra posten. Det at den skal købes over nettet er i sig selv en smule specielt, men under det brune pap finder man en ganske eksklusivt udseende æske, der indeholder telefonen, og en lignende æske med den oplader, man har valgt.

Det er ikke bare en standard USB-oplader, der er både en anden farve end alle andres som er sort eller hvid, og det er ikke det typiske USB-stik heller. Ledningen er i en rød farve, og så er den flad og bred, og stikket er heller ikke det samme, som er på stort set alle andre USB-stik.

Alt dette har jo ingen reel indflydelse på telefonens præstationer, men det giver alligevel en god følelse, at der er et firma, der har kræset for detaljen helt ud til opladeren. Firmaets motto, ‘Never Settle’, ligger ikke langt væk i bevidstheden.

Endnu en ting, der adskiller OnePlus og deres One fra de fleste andre, er deres bagcovers. Versionen jeg har fat i er ‘Sandstone Black’, den på 64GB lagerplads og det ikke kun ligner sandsten, det føles også som sandsten! Det er en overraskende god fornemmelse at stå med i hånden, selvom det er noget anderledes fra det, jeg har været vant til.

En af ulemperne ved unboxing-videoer er, at hvis man misser noget, så har man misset det, og jeg glemte helt at få følelsen af bagsiden med i videoen (ligesom jeg ikke fik indstillet hvid-balancen, æsken er rød, ikke orange). Jeg kan dog alligevel anbefale at se unboxing-videoen, som ganske fint viser, at der er en lidt anden følelse over OnePlus One, når man modtager den.

CyanogenMod med store fordele

Godt nok er det Android 4.4.2 KitKat, der ligger i motorrummet, men det har fået en tur igennem CyanogenMod-maskinen, og det fungerer aldeles glimrende. CyanogenMod 11S, som det officielt hedder på OnePlus One, udmærker sig ved, at det er muligt at justere på rigtig mange ting, og generelt er det de små ting, der gør, at det er velfungerende.

Af små tilføjelser, der giver det hele et ekstra lille pift i CyanogenMod er eksempelvis brug af skærmen, når den er slukket, en funktion med navnet ‘Bevægelsesgenveje’. Dobbelttryk på skærmen for at vække den, tegn en cirkel for at starte kameraet, tegn et ‘V’ for lommelygten, og du kan også styre musikken ved at tegne på den slukkede skærm.

Læs også: CyanogenMod planlægger hurtigere opdateringer i fremtiden

I CyanogenMod er også indbygget en privatlivsvagt, som det hedder. Den lægger en barriere mellem apps og dine personlige oplysninger, hvis du eksempelvis ikke vil have, at Angry Birds skal have adgang til din adressebog.

I og med at Cyanogen er drevet af entusiaster, vil der sandsynligvis komme flere finurlige funktioner til, og efter en lille uge finder jeg stadig småting, jeg ikke havde opdaget før.

I kan se bevægelsesgenvejene i praksis i videoen herunder.

Værktøjsbjælken øverst er et godt eksempel på, hvordan holdet bag CyanogenMod har justeret Android. Stryg ned med en finger, og du finder den klassiske linje med muligheder som WiFi, flytilstand og den slags, men stryg ned med to fingre, og du kommer til den fulde pakke med muligheder. Der er endda mulighed for at gøre ikonerne mindre, så der er plads til flere.

Ikonerne, der bliver vist på bjælken, kan også ændres efter ønske. Eksempelvis kan batteriikonet vises som et batteri, der både står op og ligger ned, som en cirkel, der kan vise batteriet eller bare som et tal.

Lav dit eget visuelle udtryk

Rent visuelt er CM 11S også et rart bekendtskab. Der er flere temaer at vælge imellem, og ikonerne er store og tydelige, mens de holder en simpel og minimal stil, i hvert fald dem, der kommer fra CM 11S selv.

Læs også: LG G3 anmeldelse: Når skærmen tager over [TEST] 

Det er også let som en leg at skifte mellem forskellige temaer i CyanogenMod med deres temavælger. Ikke nok med det, så er det faktisk muligt at vælge bestemte dele fra de temaer, man har til rådighed, og mikse lige den stil, man selv vil have.

Om man er til ikoner med 3D-look og minimalistisk skrifttype, eller det hele skal være i en bestemt farvenuance, så er mulighederne mange her.

Rå power, der kan skrues ned

Noget af det mest spændende ved OnePlus One, når man bare læser om den, er prisen kontra specifikationerne. Der er to versioner, en på 16GB lagerplads og en på 64GB lagerplads, og de koster henholdsvis 2099 kroner og 2399 kroner plus porto på omkring 100 kroner.

For de penge får man specifikationer, der på mange områder er lige så gode eller bedre end de store firmaers flagskibe, og det må siges at være imponerende.

Specifikationerne på OnePlus One

Mål: 152.9 x 75.9 x 8.9 mm
Skærm: 5,5” FullHD skærm 401 ppi
Hukommelse: 3GB RAM
Ydelse: Snapdragon 801 2,5GHz processor, Adreno 330 GPU
Batteri: 3100mAh batteri
Kamera: 13MP hovedkamera med 4K video og slowmotion-funktioner, 5MP frontkamera
Andet: Stereohøjtalere i bunden, CyanogenMod 11S

Så er spørgsmålet så, om disse fine specifikationer kan mærkes. Og det kan de. Der er virkelig fart over feltet med OnePlus One, der er hurtig både i menuerne, i en browser som Google Chrome, og også selv under hurtige 3D-spil som Real Racing 3. Og det er selvom man har en hel række apps liggende i baghånden.

Læs også: Oppo Find 7a – Et seriøst kinesisk alternativ [TEST] 

OnePlus One har tre indstillinger for ydeevnen, og jeg synes, de er ganske præcise. Strømbesparelse, balanceret og ydeevne hedder de tre indstillinger, hvor ydeevne-modus giver virkelig gode præstationer, og strømbesparelse giver en god batterilevetid. Jeg havde lidt håbet, at det 3100mAh store batteri havde givet lidt længere tid, men skærmen er også tilsvarende større end telefoner som Samsung Galaxy S5 ellers Sony Xperia Z2, så jeg vil bestemt heller ikke klage. Generelt holder OnePlus One til en god dags brug på linje med de fleste andre topmobiler.

Skærmen er FullHD og leverer en glimrende visuel oplevelse, og skruer man lysstyrken op på det maksimale, er den også til at læse i fuld dagslys. Farverne bliver naturligt mere udvaskede, men kan man ikke finde skygge, er skærmen stadig brugbar.

Power på højtalerne, software til finpudseren

Der er stereohøjtalere på OnePlus One, og de kan spille ganske højt. Højtalerne sidder i bunden af telefonen, og med mindre man holder hele krabaten med håndfladerne, så vil man ikke komme til at blokere for højtalerne.

Rent kvalitetsmæssigt er OnePlus One på lydsiden rigtig fin, men dog stadig efter HTCs BoomSound, der efter min mening stadig er den bedste højtaleroplevelse, der er bygget ind i en telefon uden sammenligning, men helt i CyanogenMods ånd, så er der selvfølgelig mulighed for at lege lidt med lyden.

Læs også: HTC One (M8) Anmeldelse: Velkommen til første klasse [MOBILTEST]

AudioFX hedder programmet, hvor du kan skrue, pille og justere, så du får den lydoplevelse, der passer bedst til din musik. Der er allerede nogle forudprogrammerede muligheder, så hvis du er i Metallica humør, slår du AudioFX over på heavy metal, men næste dag vil du hellere høre Medina, og så indstiller du lyden til pop.

Dette er muligt både for de indbyggede højtalere, for headsets, for USB og for trådløse forbindelser, så lige meget hvor du vil spille musikken fra OnePlus One, så kan du altså selv lege lydaficionado. Apropos headsets så må man altså selv ud og investere i et set, for der følger ikke nogen med OnePlus One.

Store ambitioner med kameraet

Kameraet i OnePlus One er på 13MP, når vi snakker hovedkameraet og så 5MP på frontkameraet. Der er generelt en rigtig fin kvalitet på billederne, selvom de ikke når helt op på siden af eksempelvis Samsung Galaxy S5, som virkelig gør det godt på fotosiden.

Herunder et lille galleri af prøvebilleder taget med OnePlus One.

OnePlus One sample

På videosiden udmærker OnePlus One sig ved at tilbyde ikke bare UHD-kvalitet, som de fleste kalder 4K, men reel 4K. Forskellen er, at UHD ligger på 3840 x 2160, hvor 4K DCI, som det hedder, har en opløsning på 4096 x 2160.

Læs også: Sony Xperia Z2 Anmeldelse: Nær ved og næsten [TEST]

Derudover kan OnePlus One optage video i slowmotion i både 60fps og 120fps, så længe opløsningen holder sig på 720p. Der er ingen lyd på slowmotionbillederne, naturligvis, men kvaliteten er ganske glimrende.

Herunder er en prøve på OnePlus Ones 4K DCI kvalitets video, og under den en prøve af videokvaliteten i 120fps.

Først 4K

Og så slowmotion

Købet af OnePlus One

Som de fleste nok ved, så er det ikke lige sådan at gå ned i Expert eller Elgiganten og spørge, om de ikke lige langer en OnePlus One over disken. Langt fra. OnePlus er berømte og berygtede for deres invitationssystem, som efter deres egen udmelding skal sørge for, at der ikke er tusindvis af mennesker, der skal vente på telefonen, efter de har købt den.

Problemet med det er bare, at så er der tusindvis af mennesker, der skal vente på at få lov til at købe telefonen. Indtil videre har det vist sig ekstremt effektivt, da OnePlus har fået en masse omtale, og det er som bekendt godt for forretningen.

Læs også: Samsung Galaxy S5 anmeldelse: S-serien når nye højder [TEST] 

Er man så heldig at få tilsendt en invitation fra en man kender eller gennem en af OnePlus’ konkurrencer, er processen faktisk ganske ligetil.

Det kræver en profil på deres hjemmeside for at kunne bruge invitationen, og det kræver en PayPal-bruger, men derfra er det som ethvert andet onlinekøb. Prisen for telefonen skal krydser med porto, da OnePlus ikke har en fysisk butik at hente telefonen i, men fragten løb op i 83 kroner, så det er ikke alverden. Priserne er desuden inklusive told og moms.

At lede efter fejl

Det var lidt med en indgang til denne anmeldelse der gik på, at der må være et eller andet, der halter gevaldigt. Pris og specifikationer hænger simpelthen ikke sammen i den konventionelle tænkning. Der må være noget, hvor OnePlus One ikke gør det godt nok.

Kameraet er ikke det bedste, men det er godt. Batteriet er ikke det bedste, men det er godt. Størrelsen er for meget for nogle, men andre er glade for den. Lyden er ikke BoomSound, men den er god og høj. OnePlus One er ikke den bedste til alt, men den er med i toppen over hele spektret.

OnePlus One – selvudnævnt flagskibsdræber

Hvis man tager de rigtige briller på, så kan det godt være paradoksalt, at OnePlus har udnævnt deres One til flagskibsdræber, når den selv er et flagskib. Godt nok er det den eneste model, de har, men det er alligevel lidt morsomt. Derudover lever den op til kælenavnet.

Jeg har brugt nogle dage med Sony Xperia Z2, med Samsung Galaxy S5 og Huawei Ascend P7, der alle er deres respektive firmaers flagskibe, og efter min mening er OnePlus One den bedste af dem. Og det er før, jeg tager prisen med i betragtningen.

Det er mig stadig lidt af et mysterie, hvordan OnePlus kan holde prisen på telefonen så lav, når den er så god. Den vil være for stor for nogle med sine 5,5”, men kan man se bort fra det, eller foretrækker man det ligefrem, så er OnePlus One den komplette smartphone.

Det betyder mobilsiden.dks karakterer

OnePlus One får 6 ud af 6 stjerner

Fordele:

  • Stor maskinkraft
  • Lav pris
  • Velfungerende OS
  • Store tilpasningsmuligheder

Ulemper:

  • Ingen mulighed for at prøve først
 

Opdateringer på sagen

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fulgte op på sagen. 16/6/2014 fulgte vi op med artiklen om Beats heatsets til sportsfolketKlik her for at læse den påfølgende artikel.. Emnet dækkes fortløbende af redaktionen. Aktuelle nyheder om Musik finder du her. .