Huawei P9 Plus – Større og stærkere [TEST]
Det er in, i disse dage, at krydre mobilsortimentet med store enheder til dem der ønsker det ultimative af deres smartphone. Apple har deres iPhone Plus og Samsung byder på Edge.
Denne trend er Huawei også med på, med en større, mere ambitiøs variant af deres populære P9-flagskib.
Prisen og dimensionerne er større, men som hos Apple og Samsung krydres det absolutte flagskib med det ypperste indenfor hvad selskabet kan levere af specs og features. P9 Plus er ingen undtagelse.
Se derfor med herunder, og se hvad der hæver P9 Plus over sin kompetente lillebror.
Se også: Salget af Huawei P9 og P9 Plus eksploderer
Specifikationer Huawei P9 Plus
Mål: 152,3 x 75.3 x 7,0 mm, 162 gram
Skærm: 5.5” Full HD AMOLED-skærm, 401 PPI,
Ydelse: Kirin 955 octa-core (4×2,5 + 4×1,8 GHz), 4 GB RAM
Batteri: 3.400 mAh
Kamera: 27mm f/2,2 optik 12 MP + 12MP S/H kamera, fasefokus, 8 MP frontkamera, Full HD video
Lager: 64GB + micro-SD
Software: Android 6.0 Marshmallow, EMUI 4.1
Netværk: 2G, 3G, 4G Cat. 9 LTE
Øvrigt: Fingeraftrykslæser, USB Type-C (Quick charge),
Pris: Starter ved 5.290,- kroner. Kan findes billigst på Mobilpriser.dk
En anden finish
Ved første øjekast vil du ikke bemærke nogle forskelle mellem P9 og dens storebror. Formgivningen er den samme, hvilket er en glimrende ting, for P9 er nydeligt skåret ud i letvægtsmetal.
Største forskel ligger i dimensionerne. P9 Plus er nemlig 7 mm højere og 4½ mmm bredere. Små forskelle, der alligevel bidrager til at få P9 Plus til at opleves væsentligt større. Vi er oppe i phablet-klassen.
Man kan fristes til at tro, at P9 Plus bare er en oppustet version af P9, men Huawei har sørget for at give Plus-modellen en lidt anden finish, og det giver et ekstra skud klasse.
Bagsiden kommer med et børstet look frem for P9’s matte bagside, og det skinner mere og fanger lyset omkring en på fin vis.
Et mindre skarpt display
Displayet er nok der hvor P9 Plus virkelig adskiller sig fra sin lillebror. Mest tydelige udvikling er størrelsen, for det nye display er nu 0,3 tommer større, hvilket giver mere luft til ikoner, fotos og film på det store lærred.
En anden væsentlig forskel er selve teknologien bag displayet. P9 Plus bygger på AMOLED teknologi, hvilket sikrer tårnhøj kontrast og opulente farver. I praksis er forskellene dog små, P9 byder nemlig i forvejen på et glimrende IPS-panel, der næsten matcher sin storebror på kontrast og farvemætning.
P9 Plus displayet er dog ikke nær så skarpt defineret som hos sin lillebror. Full HD opløsningen er nemlig spredt tyndere ud over det større display og AMOLED-teknologien råder over færre subpixels.
Så længe du ikke har i sinde at bruge P9 Plus som VR-headset vil du dog næppe bemærke den mindre skarphed i hverdagen, medmindre du presser næsetippen helt op til skærmen.
Mærker når du maser
P9 Plus er samtidig første Android-mobil i Danmark der kan mærke ikke bare om, men hvor hårdt du presser på displayet. Ligesom i Apples 6S iPhones.
Huawei døber funktionen ’Press Force’ og ganske som navnet antyder, så reagerer visse apps anderledes når der mases ned i app-ikonen.
Indtil videre er funktionen dog ganske begrænset i sin anvendelse, da kun nogle få af Huaweis egne apps understøtter ’Press Force’. I få tilfælde er det dog smart, eksempelvis kan et fast tryk på kamera-app’en hive en oversigt over de fire mest benyttede kamera-modes.
Se også: Huawei lancerer VR-headset til P9 og P9 Plus
Mere performance
Under motorhjelmen byder P9 Plus på meget af det samme som sin lillebror. Samme processor, samme ydelse – men der dog en ekstra GB RAM at arbejde med, hvilket givetvis kan hjælpe, hvis du ofte skifter mellem apps.
Jeg oplevede dog ikke nogen mærkbar forskel i praksis – P9 er i forvejen lynhurtig.
Hvad der glæder mest i hverdagen, er den øgede plads til apps, hele 64GB samt et større batteri.
Den øgede batterikapacitet omsættes til en lidt længere driftstid, der giver solide halvanden dags brug.
Bagsiden af medaljen er så, at det større batteri er 10 procent sløvere om at lades helt op.
Se også: Huawei P9 og P9 Plus: Kinesisk teknik og tysk luksus
Kamera og software
Selve software og kamera er identisk med det du finder i P9, derfor kan du med fordel læse mobilsiden.dks stortest af Huawei P9 og se hvordan det særlige Huawei-software samt dets aparte dobbelkamera opfører sig.
Læs her: Huawei P9 : Kameraet gør forskellen [TEST]
En vellykket, men kostbar, storebror
Det ligger lidt i kortene, at P9 Plus på mange måder enten vil matche eller overgå sin lillebror. Og det gør den også.
Forskellene er dog små. Til tider bemærkes de faktisk slet ikke.
Hvad der tilgengæld er til at tage og føle på, er prishoppet: 1.500 kroner.
Ekstraregningen gør det sværere at anbefale P9 Plus helt så helhjertet som sin lillebror, fordi glimrende konkurrenter som Samsungs S7 Edge nu opererer i samme prisleje. Alt imens, at OnePlus nu underbyder markedet med et yderst prisstærkt alternativ.
Vi lander derfor på 5 ud af 6 mulige stjerner.
Få den bedste pris på mobilpriser.dk.
Fordele:
- Eminent byggekvalitet
- Topydelse
- Kan tage superfotos
- Godt batteri
Ulemper:
- Til tider middelmådigt kamera
- Mindre skarpt display
3 alternative smartphones du også bør overveje
Huawei P9
Lillebroreren til P9 Plus er ofte tæt på at matche sin storebror, men er væsentlig billigere. Du vil spare omtrent 1.500 kroner – hvilket trods alt er værd at tage med.
Læs testen her
Få den bedste pris her
Samsung Galaxy S7 Edge
Årets første topscorer på mobilsiden.dk er nu røget lidt ned i pris, så den nu konkurrerer direkte med P9 Plus.
Den er mindst lige så højteknologisk som den kinesiske stjerne takket være sit buede og vandtætte design, og så er både kamera og ydelsen generelt en tand bedre. Til gengæld får du mindre lagerplads med i handlen.
Læs testen her
Få den bedste pris her
OnePlus 3
Årets anden topscorende mobil hos mobilsiden.dk synes at være en oplagt konkurrent til P9 Plus.
Design og ydelse er mindst lige så godt, men batteriet synes dog ikke helt at være lige så udholdende. Prisen er til gengæl væsentlig lavere: lige under tre tusinde kroner.