LG G3S – Mellemklasse med 4G og kraftfuldt batteri [TEST]

LG G3S - er en light-udgave af LG G3, der byder på 4G og batteri med masser af juice.

LG G3S – Mellemklasse med 4G og kraftfuldt batteri [TEST]

LG har lanceret LG G3S, der er en light-udgave af LG G3. Det betyder at der er skruet ned for nogle af specifikationerne, og forskellen afspejles da også i prisen, hvor LG G3 koster 3.899 mens lillebror LG G3S koster 2.195 kroner.

Om S’et står for ‘Skrabet’ eller ‘Super’, ser jeg nærmere på i dag.

Læs også: LG G3 anmeldelse – Når skærmen tager over [TEST]

Dæmpede specifikationer

LG G3 S har følgende nøglespecifikationer:

  • 5 tommer IPS LCD Skærm 720 x 1280 (294 ppi)
  • 8 megapixel kamera med laserfokus
  • 8GB intern hukommelse
  • 1GB RAM
  • 4G
  • 1,2 GHz quad-core Snapdragon 400

Med et hurtigt kig på specifikationerne og prisen melder et relevant spørgsmål sig: Er den bedst til prisen? Eller findes der alternativer der giver mere value for money?

LG G3S nederst og LG G2 øverst

De fysiske rammer

Det blev hurtigt tydeligt, at LG G3S har næsten samme fysiske størrelse som LG G2 – Det ses tydeligt, når enhederne lægges ovenpå hinanden.

LG G3S måler: 137,7 x 69,6 x 10,3 mm
LG G2 måler: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm

Begge enheder er formgivet efter pillow-princippet, hvor telefonen er smallest langs siderne og mere buttet mod midten.

Formen giver åbenlyse fordele for producenterne, der kan lave en telefon der ligger godt og afrundet i håndfladen, virker tyndere end den reelt er, mens der samtidig er plads til et større batteri.

Formen giver dog ikke udelukkende fordele. Jeg har ofte min telefon liggende ved siden af min computer, eller på køkkenbordet når jeg laver mad. Det betyder, at jeg uden at tage telefonen op i hånden, kan trykke på skærmen og læse og skrive beskeder.

LG G3S der har en meget udtalt grad af pillow-design, ligger og vipper fra side til side, når man trykker på skærmen. Det lyder måske ikke som et voldsomt stort problem, men jeg endte faktisk med at blive rigtig irriteret på telefonen på grund af dette.

Meget karakteristisk for LG G3S, er at standby- og volumenknapper er flyttet om på bagsiden af telefonen. Det giver ifølge LG nemmere adgang til at betjene telefonen, og jeg kan blot konstatere, at det virker efter hensigten. Det kræver lidt tilvænning, men når man har rettet hjernen ind efter den nye placering giver det god mening.

Bagcoveret er i metal-look, altså plastic der ligner metal, og efterligningen er lavet ganske godt og vellignende, og det eneste der mangler er den kolde fornemmelse metal afgiver.

LG G3S til venstre og LG G2 til højre

Pæn skærm, men set bedre til prisen

Telefonen har en 5 tommer IPS LCD skærm på 720 x 1280 pixels ved 294 ppi(pixel pr. tomme), som bestemt virker fornuftig. Der er som sådan ikke noget af udsætte på skærmen, der står skarpt med en fornuftig mængde kontrast og nydelige farver.

Der er bare et lille aber dabei, at skærmen på LG G2 er flottere og mere behagelig at kigge på i længden. Det hele står bare flottere og skarpere. LG G2 har en 5,2 tommer True-IPS + LCD skærm på 1080 x 1920 pixel med hele 424 ppi.

Hvorfor nævner jeg nu igen LG G2, der har et år mere på bagen end LG G3S? Fordi LG G2 ligger i samme prisleje som LG G3S, og har specifikationer der kan gøre den til et interessant alternativ.

Skærmen på LG G2 er større en på LG G3S, da afstanden fra skærmkanten til kanten af telefonen er mindre. Ikke meget større, men lidt har også ret.

Kamera med lynhurtig autofokus

LG gør meget ud af at markedsføre laserfokus i LG G3S, hvilket giver lynhurtig fokus og knivskarpe billeder. Det virker, men bedst på afstande op til 5-8 meter, herefter virker det en anelse langsommere.

Jeg vil gerne rose LG G3S for den billedkvalitet, der kommer ud af det 8 megapixel store kamera. Billederne er skarpe med en flot portion dybde og fine detaljer. Men også her kommer vi ikke udenom, at kameraet i LG G2 tager lige så gode eller bedre billeder med dets 13 megapixel kamera.

Her finder du udvalgte billeder optaget med LG G3S

Gnidningsfri betjening

Generelt er LG G3S en meget positiv at gå på opdagelse i. Ikonerne er enkle og designet er stramt og fladt. Fladt er ikke negativt, men mere tidens trend, der også ses i for eksempel Apples seneste versioner af iOS.

Det hele kører glidende og nemt, når der swipes mellem skærmbilleder og navigeres i menuerne. Android føles mere intuitivt end for få år tilbage, og ikke mindst mindre nørdet.

Eneste lille irritationsmoment er notifikationsmenuen der trækkes ned fra toppen. Menuen er lavet gennemsigtigt, hvilket gør det forvirrende og uoverskueligt at læse overskrifter i mail og beskeder, når ikoner og andre elementer fra startskærmen kan ses igennem.

LG G3S har også Knock Code, der gør det muligt at trykke på skærmen, for at vække den fra standby. Samtidig kan der oprettes en kombination af tryk på den slukkede skærm, der fungerer som en kode, der skal trykkes korrekt, for at vække telefonen til live. Det virker næsten hver gang, men i cirka 10 procent af tilfældene kræver det en ekstra indtastning for at åbne skærmen.

Batteri med stort overskud

Jeg må ganske tørt konstatere, at LG G3S har et batteri med rigeligt med juice til hele dagen og lidt til. Med mit brug af smartphone skal jeg som regel finde opladeren frem sidst på eftermiddagen eller senest om aftenen.

Det er ikke tilfældet her! Om aftenen havde jeg stadig omkring 20-25 procent batteri tilbage på batteriet. Dermed er der batteri til den efterfølgende morgen og starten af formiddagen.

S for skygge

LG G3S har rigtig mange gode sider, og virker som en fornuftig telefon i mellemklassen til en forholdsvis fornuftig pris.

Kameraet er lynhurtigt til at fokusere og tager skarpe billeder. Skærmen er skarp nok og navigationen kører gnidningsløst og nemt.

Data suser hurtigt ind på telefonen med 4G, og batteriet sørger for at holde strøm til hele dagen og lidt til.

Jeg er dog ikke sikker på at jeg ville vælge en LG G3S, når jeg ser på hvilket andre alternativer der findes fra LG.

Den et år ældre topmodel LG G2 i mindste udgave med 16GB internhukommelse findes ved en søgning på Mobilpriser.dk til 2.349 kroner, hvorimod LG G3S findes til 2.195 kroner, altså en prisforskel på bare 154 kroner.

Efter min bedste overbevisning gør man et bedre køb ved at købe LG G2, da skærmen bliver større og bedre, uden at gå på kompromis med den fysiske størrelse. Kameraet er lige så godt eller bedre og hukommelsen dobbelt så stor.

At LG G2 er et godt alternativ, ændrer dog ikke på, at LG G3S er en god telefon. Men den formår ikke at slippe for at stå i LG G2’s skygge. LG G3S får derfor 4 ud af 6 stjerner.

Find den bedste pris på LG G3S på mobilpriser.dk.

Læs også: LG G2 – den hidtil mest gennemførte Android-smartphone [TEST]

Fordele:

  • Kamera med hurtig autofokus
  • 4G
  • God batteritid

Ulemper:

  • Bedre alternativer til næsten samme pris
  • Rodet/gennemsigtig notifikationsmenu