Nokia 7310 Supernova (produkttest)

Nokia 7310 Supernova er flot, og gør sit arbejde til UG - med kryds og slanger.

Nokia 7310 Supernova (produkttest)

Nokias nye Supernova-serie skulle angiveligt være målrettet mod de modebevidste mænd og kvinder.

De tekniske specifikationer er forholdsvist begrænsede, hvilket blot vidner endnu mere om en model, som henvender sig til brugere, der lægger vægt på design, og som ikke nødvendigvis skal have alle de sidste nye funktioner.

Nokia 7310 Supernova er den første af sin art, som Mobilsiden.dk har fået fingrene i, det er derfor spændende, at se hvordan Nokia har løst opgaven med, at lave fremtidens telefon til det yngre, modebevidste segment.

Design

Det første jeg bed mærke i, da jeg læste specifikationerne var, at Nokia endnu en gang havde valgt, at benytte xpress-on covers. Jeg har før i tiden, ikke været særlig vild med udskiftelige covers af nogen art, pga. oplevelser med knirkelyde og løse ender. Derfor var min første tanke ganske enkelt, åh nej.

Dog må jeg indrømme, at frygten var ubegrundet, coveret sidder helt perfekt på telefonen, og der er ingen knirkende elementer. Det er muligt, at det kan løsne sig lidt, hvis man ofte skifter sit cover ud, i den tid jeg havde telefonen, oplevede jeg dog intet, og jeg tog coveret af og på, en hel del gange.

Ved allerførste øjekast, er det meget tydeligt, at Nokia har lagt vægt på designet. I standbytilstand fungerer skærmen, som et spejl, og når telefonen aktiveres, lyser skærmen op.

Det er en feature, som er set før, men ikke desto mindre virker det rigtig godt. Også knapperne har den samme spejleffekt, som giver hele fronten af telefonen et sammenhængende og lækkert look.

Desværre er bagsiden ikke helt lige så fornem, den består blot af et plastic xpress-on cover, brudt af et lille kamera samt et Nokia logo. Jeg syntes godt man kunne have tænkt lidt mere over bagsiden, når det nu er designet, telefonen skal slås op på.

Alt i alt er Nokia sluppet godt afsted med designet, og den generelle fornemmelse af telefonen. Den er kun 12 millimeter tyk og vejer 83 gram, og den kan derfor ligge i de fleste bukser og inderlommer, uden at være til gene. Det eneste minus ved den glatte front er, at fedtfingre bliver meget tydelige.

Betjeningen

Først og fremmest er 7310 Supernova en ganske normal candybar telefon. Under skærmen findes en navigeringsknap, to menutaster samt de obligatoriske taster til, at besvare og afslutte opkald. Der er absolut ingen problemer med hverken keyboard eller navigeringstast. Knapperne er store nok til, at alle kan ramme dem, og de reagerer prompte, som det forventes af Nokias enheder.

Menusystemet er det gængse Series40, som alle kan føle sig fortrolige med, hvis de har haft Nokia før. Til gengæld vil jeg knytte et par ord til den feature, som Nokia kalder “aktiv standby”. Det er første gang jeg oplever denne standby skærm på en af Nokias modeller, og jeg er meget imponeret.

“Aktiv standby” giver brugeren direkte adgang til alle funktioner, som bruges mest. Fire applikationer kan tilføjes til startskærmen, og kan derfor tilgåes med enkelte klik. Endvidere kan man have en genvejslinie liggende, som man også kan modificere efter behov. I genvejslinien kan man vælge, at tilføje hele 55 genveje til forskellige programmer, nogle af dem er rimeligt ligegyldige, men jeg syntes det er fantastisk, at man har så mange muligheder.

Genvejene var som sagt kun en af de fire indholdstyper, man kunne tilføje på startskærmen. Jeg valgte yderligere, at have genveje til musik og radio, kalender og en søgemaskine liggende. Det fungerede så fint, at i løbet af den tid jeg havde telefonen, oplevede jeg kun at gå ind igennem menuen en håndfuld gange, alt andet kunne faktisk tilgåes direkte fra startskærmen.

Underholdning

7310 Supernova har også lidt underholdning. Som udgangspunkt ligger der fire spil (Sodoku, Snake III, Seasweper og Backgammen) med rig mulighed for download af nye.

Nokia 7310 Supernova indeholder ligeledes musikafspiller og FM-radio. Til radioen skal man bruge et headset der fungerer som antenne, og dette er selvfølgelig med i salgspakken.

Hvis man derimod hellere vil benytte musikafspilleren og høre sin egen musik, så skal man nok ud og investere i et hukommelseskort til telefonen. Der medfølger ikke noget, og den ledige hukommelse er kun på cirka 25 MB.

Kameraets opløsning er på to megapixels, ingen autofokus, fotolys eller andre smarte funktioner. Kameraet er til stede og det fungerer, men imponerende billeder tager det ikke.

Jeg vil vove at sige, at kameraet er der, fordi det skal være der, det er et must, hvis kunderne i segmentet skal overveje den, som deres næste telefon.

Konklusion

Nokia 7310 Supernova gør sit arbejde ganske fantastisk. Det er en flot telefon med alle de basisfunktioner der forventes, og så fungerer den hele vejen igennem. Bevares, det er ikke en højdespringer, hvad angår de tekniske specifikationer, men det lægger den heller ikke op til.

Den henvender sig til folk, som går mere op i design end 3G hastigheder og TV på mobilen. Grundet prisen (cirka 1.000 kroner uden abonnement) kan det være en oplagt kandidat til teenagerens første mobil.

Jeg havde den blå model til test. Det cover er så tilpas neutralt, at alle folk kan benytte den, uden at skamme sig. Heldigvis får xpress-on coveret ikke telefonen til, at ligne noget der følger med i en pakke morgenmad, som det er set med tidligere modeller.

Jeg er som regel meget påpasselig med, at give en telefon topkarakterer, men jeg kan faktisk ikke komme i tanke om en oplevelse med Nokia 7310 Supernova, som skulle få mig til at trække karakteren nedad. Bagpå føles mobilen lidt plasticagtig, og den har ikke så meget tyngde, men prisen taget i betragtning, syntes jeg faktisk det er helt i orden.

Min konkluson er at Nokia 7310 Supernova får 6 ud af 6 stjerner.

Temaet følges op

Næste fortælling om sagen finder du her. mobilsiden har bragt sagen videre. 10/9/2008 samlede vi op på historien og publicerede sagen HTC Touch Pro (produkttest) – Artiklen kan læses her. Se også de seneste nyheder om temaet her.