Samsung Galaxy S – mobiltest del 3
Jeg har endnu ikke haft lyst til at smide Samsungs powermobil Galaxy S ud af vinduet, hvilket i sig selv er imponerende, da det stadig er beta-hardware og beta-software, der køres på.
I den første del af testen så vi blandt andet på skærmen, mens vi i anden del gik tættere på widgets og test af processoren.
Her i del tre handler det om kamera, video, musik og internet.
Kamera og video…
Kameraet er et af de punkter, hvor trætheden melder sig hos mange mobilbrugere. Hvor er det dog evig træls, at skulle vente på en kameraapplikation der starter op, specielt når det helt rigtige Kodak-moment er lige foran en.
Galaxy S lider heldigvis ikke af sådanne problemer.
Det fem megapixels kamera er klar på et splitsekund – selv “touch to focus”, hvor man prikker på det sted på skærmen, hvor fokuseringen skal ligge, er hurtig at betjene. Udløseren bringer billedet i kassen på rekordtid, og kameraet er derfor hurtigt klar til næste billede.
For de lidt mere avancerede brugere findes en række indstillingsmuligheder for f.eks. smil-genkendelse, panorama, landskab, sport, portræt, solnedgang m.f. En anti-ryst funktion som stabiliserer billedet samt GPS-tagging med position, er også inkluderet i kamera-delen.
Generelt fungerer kameraet rigtigt fint – og selv i denne testudgave af mobilen, er billedekvaliteten godkendt. Desværre har Galaxy S hverken Xenon blitz eller fotolys.
Som en ekstra bonus kan Galaxy S også optage videoklips i HD-kvalitet (1280 x 720). Kvaliteten er virkelig god – selv lyden lyder godt.
Lynhurtigt gallleri
Galleriet i Galaxy S indlæser billederne fra den interne hukommelse (som er 16 GB i vores testmodel) og hukommelseskortet i en meget høj hastighed – selv når der er MANGE billeder i galleriet, opleves ingen nævneværdig ventetid. I forhold til HTC Desire er denne funktion i Galaxy S mange gange hurtigere.
Oversigterne er flydende 3D-agtige, og når mobilen bevæges, vipper billedeoversigterne med, og skaber en lækker effekt.
Både billede-mapperne og billede-oversigterne vender sig, alt efter om mobilen holdes vertikalt eller horisontalt. Dette gør sig også gældende ved det enkelte foto.
Udover der som i gallerierne på andre mobiltelefoner kan bladres mellem billederne, kan det enkelte billede også deles direkte på mail, SMS, MMS, Twitter, Bluetooth og Facebook (kræver applikationen Facebook for Android er installeret).
Der kan zoomes på det enkelte billede ved at trække i det med to fingre – kendes også som begrebet “multi-touch”.
Fotogalleriet i Samsung Galaxy S er ét af de bedste, jeg til dato har set på en Android mobil – her kan selv ikke HTC’s topmodeller være med.
Billeder taget med Galaxy S
Klik på et billede for at åbne en større version.
Musikken skal justeres
Ved første øjekast er musikafspilleren lækkert lavet. Knapperne er store, og hvis musiknummeret indeholder et albumcover, vises dette også.
Man kan ganske let bygge en afspilningsliste – hold blot på en sang og vælg “tilføj til liste”.
Samsung har også lavet noget flot albumgrafik, der kommer frem, når mobilen vendes til horisontal tilstand. Desværre er visningerne ofte totalt ulogiske set i forhold til, hvad man som bruger forventer, der skal ske, når mobilen drejes.
Lydkvaliteten er ellers ganske fin.
Jeg gemmer den store gennemgang af musikafspilleren, til vi har modtaget den endelige salgsversion af Galaxy S. Vi må håbe, at det blot er et udtryk for, at udviklerne endnu ikke er nået til at finpudse musikdelen i mobilen.
FM-radioen i mobilen er ret velfungerende og har både RDS-programinfo, alternative frekvenser, favoritlister m.m. Radiokanalerne modtages rigtig godt på denne mobil og den er samtidig let at betjene.
Hurtigt på nettet
Den store skærm i Galaxy S gør den oplagt til internettets mange muligheder.
Både via Turbo 3G og trådløst netværk er hastigheden “snappy”. Selv på mobilnettets dataforbindelse fornemmer man, at Samsung-mobilen er en smule kvikkere en konkurrerende produkter.
Præcis som på billederne zoomes med to fingre (multi-touch) og mobilen justerer automatisk teksten i artikler til at passe til bredden på skærmen. Også når mobilen lægges ned, følger billedet med – og zoom-niveauet fastholdes.
Det er muligt via en undermenu at markere og kopiere tekst fra hjemmesider, samt dele linket til en given side via Facebook, Twitter, mail og beskeder.
Alt i alt virker internettet på Galaxy S overbevisende – også med flere vinduer åbne. Men jeg savner muligheden for at benytte sider med indhold programmeret i Adobe Flash.
SMS med dansk tastatur
Ved leveringen har Samsung Galaxy S dansk sprog i både menuer og SMS-ordbog, og SMS-delen fungerer generelt rigtigt godt.
Beskederne samles i tråde med afsenderens navn som overskrift og et lille billede af kontaktpersonen.
En lækker detalje er, at hvis man hen over kontaktnavnet kører en finger mod venstre, startes et opkald til personen – køres mod højre, åbnes beskedlisten. Det ser ret cool ud.
Der kan vælges mellem QWERTY-tastatur (med æøå) og et almindeligt T9-tastatur. Begge har de dansk T9-ordbog.
Skærmens høje følsomhed betyder, at besked-skrivning er ret let – men som altid skal man her regne med lidt tilvænning, da SMS-funktionen ikke altid fungerer helt ens på alle touch-mobiler.
Læs hele testen
Vores samlede test og vurdering af Samsung Galaxy S, kan læses her: http://www.mobilsiden.dk/?aId=11936
Læs også:
– Mobiltest: Samsung Galaxy S – del 1
– Mobiltest: Samsung Galaxy S – del 2