Samsung Omnia 7 – lækker Windows Phone (Første indtryk)
Glem alt, hvad du tidligere har troet om Microsoft og deres forsøg på mobilmarkedet. Windows Phone varsler nye tider og kan med tiden blive en seriøs spiller.
Det ydre på Samsung Omnia 7 er bedre designet end Android-mobilen Galaxy S. Alene det, at bagsiden er udført i metal, hæver kvalitetsfølelsen betragteligt. Om man så bryder sig om det firkantede design er en smagssag.
Skærmen er af den lækre Super AMOLED-type (800 x 480 pixels), som aktuelt er i superligaen, når det drejer sig om skærmkvalitet. I praksis betyder det, at man også i dagslys tydeligt kan se indholdet, og at farverne står virkelig flot.
Generelt fejler specifikationerne ikke noget, dog med undtagelse af hukommelsen. Der er kun 8 GB indbygget hukommelse, og denne kan ikke udvides med hukommelseskort. 8 GB er næsten ingenting, når først ens billeder, musik, videoer og podcasts, skal med i lommen.
Vi kan kun håbe på, at Samsung kommer med 16 og 32 GB udgaver af Omnia 7.
Hermed runder vi specifikationerne af – det er jo blot hardware. Det rigtigt interessante er selve Windows Phone-systemet, da hardware-kravene et langt stykke hen af vejen er dikteret af Microsoft. Derfor vil hardwaren i de forskellige Windows Phones være meget ens.
Brugerfladen i Windows Phone
Windows Phone består af en forside med “fliser” – vi kunne kalde dem “vinduer”, samt en liste over de installerede programmer.
Fliserne bruges primært som genveje til programmer og bogmærker. Brugeren kan tilføje nye genveje til forsiden samt flytte rundt på de eksisterende. Det er også muligt, at skifte farve-layoutet.
Windows Phone har som sådan ikke widgets, men nogle af standardikonerne som mail, opkald og SMS, kan vise antallet af ulæste hendelser.
Alt betjening er flydende og glidende på et niveau, som kun sjældent er set. Min påstand er, at Windows Phone opleves endnu mere smooth end iOS på en iPhone. Overgangene er flotte uden at være irriterende, og der er på alle områder i brugerfladen, kælet for disse detaljer.
Betjeningen er uhyggelig enkel
Brugerfladen, der som samlet udtryk hedder “Metro”, og er et bud fra Microsoft på, hvordan et nyt mobilsystem skal se ud. Apple bragte en revolution til mobilerne med den første iPhone, fordi avanceret betjening blev gjort enkel – nu har Microsoft gjort det samme.
Metro er HELT sin egen og er på ingen måde en kopi af noget, vi har set før. Derfor kan man ikke anklage Microsoft for at have stjålet fra Android, Symbian elle iPhone. Derimod har Microsoft kopieret Apples grundprincip om enkelthed – og det er lykkedes!
Uden noget forhåndskedskab til Windows Phone kan alle mennesker bevæge sig rundt i system, og forstå hvad der foregår.
Hvis det i et program er muligt at bladre fra side til side, kan man se lidt af den efterfølgende skærmside til højre. Det får ganske simpelt brugerne til at trække i skærmbilledet – helt uden det skal forklares først.
I SMS-delen vises kun ens aktuelle samtaler, fordelt efter kontaktnavn med den nyeste øverst. Det eneste ikon på skærmen er et plus-tegn (+) – et tryk opretter en ny SMS. Samme princip findes i opkaldsoversigten. Ud for hvert navn ses et telefonrørs-ikon. Igen er det intuitivt, at man blot skal trykke på dette, for at ringe op. Trykkes i stedet på kontaktnavnet åbnes informationerne om kontaktpersonen.
Jeg oplever Metro-brugerfladen i Windows Phone som stilsikker og gennemtænkt. Der er intet uvæsentligt på skærmen og der skal ikke rodes for at finde det, man mangler.
Jeg er helt sikker på, at denne enkelthed, bliver det store salgsargument for Windows Phone.
Vildt lang batteri-tid
I Samsung Omnia 7 sidder et batteri på 1500 mAh – hvilket er et forholdsvist kraftfuldt batteri.
Jeg er imponeret over, hvor lang tid mobilen kan holde strøm. Jeg har formået at holde liv i Omnia 7 i omkring 35 timer – hvilket er højest usædvanligt for en smartphone. 16-18 timer er normalt det maksimale på konkurrerende mobiler – ved mit brug altså – og jeg sparer ikke på noget.
Mine mobiler kører altid push-mail, synkronisering, Facebook, Twitter m.v. Ja, alt der kan bimle og bamle, gør det.
Vi har opnået tilsvarende resultater med LG Optimus 7, der også kører på Windows Phone systemet.
Mere om Samsung Omnia 7
I den samlede anmeldelse af Samsung Omnia 7 vil du kunne læse om musik, video, podcast, musikprogrammet Zune – og ikke mindst, om den manglende markedsplads.
Læs også:
– Stor test af Samsung Omnia 7 – Windows Phone
Samsung Omnia 7 – specifikationer
– Skærm: Super AMOLED, 4 tommer (800×480 pixels)
– Qualcomm QSD8250 processor, 1 GHz
– Intern hukommelse: 8 GB
– Batteriet: 1500 mAh
– Mål: 122, 4 x 64,2 10,99 millimeter.
– Net: HSPDA 7,2 Mbps, EDGE, GPRS, WiFi b/g/n
– Bluetooth 2,1
– GPS
– Kamera: 5 megapixes (autofokus), fotolys
– Video: Optager i HD (720p) med 25 fps
– FM-radio
– Stereohøjtalere, 3,5 mm udtag.
– Kan afspille de fleste lyd- og billedformater inklusiv DivX/Xvid.
Web-TV: Preview på Samsung Omnia 7
Opfølgning på sagen
Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. mobilsiden fulgte op på historien. Allerede d. 25/10/2010 fulgte vi historien op med et indlæg omkring Sony lægger Walkman i graven – Historien kan læses her. Seneste højaktuelle stof om “Musik” finder du i denne spalte..