Samsung Omnia – del 1 (produkttest)
SGH-i900 Omnia gør stort indtryk, når specifikationslisten gennemgås.
Med en processor på 624 MHz, 3,2 tommer skærm (400×240 pixels), fem-megapixels kamera, og alt i 3G og trådløst netværk, kan de fleste mobilentusiaster blive interesserede.
Designet er stilrent, og bringer tankerne hen på iPhone. Kvalitetsfølelsen er også godkendt. De godt 125 gram mobilen vejer er tilpas, og de fremtryller en god fornemmelse.
Ikoner på skærmen
Når Omniaen startes op, præsenteres en widget/gadget-baseret frontskærm. Fra en widgetbar i højre side, kan forskellige grafiske genveje trækkes ud på skærmen, således man får sit eget unikke design.
Widgets er ret fede, og giver mobilen et spændende udtryk. I Samsungs version opleves desværre en række mangler. Der kan f.eks. ikke klikkes på genveje i widgetbaren. For at aktivere dem, skal de trækkes ud på skærmen, betjenes og trækkes retur til baren.
Widgetantallet er stort, men skærmen bliver hurtigt overfyldt. Dermed tvinges man til hele tiden, at trække rundt på genvejene.
Flere opsætninger
Samsung har designet to andre genvejsfunktioner, som alternativ til widget-mode. Her præsenteres en række genvejsikoner i iPhone-stil. Det ser rigtig fedt ud. Men manglerne er åbenlyse. Det er ikke muligt, selv at tilpasse genvejene efter behov eller ændre rækkefølgen.
Skulle den umiddelbare betjeningsdel af Samsung Omnia være perfekt, ville det kræve en højere grad af tilpasningsmuligheder.
Fingervenlig?
Udgangspunktet er, at Omnia kan betjenes uden brug af stylus (betjeningspind). Ikonerner og widgets er konstrueret, så de let kan rammes med fingeren.
Samsungs hovedmenu, har samme mulighed, og nogle af programmerne, som f.eks. FM-radioen , musikafspiller, fotoslides, internet m.v. er ligeledes fingervenlige. Desværre kræves blot ét tryk inden man kastes tilbage i Windows Mobile 6.1 brugersystemet. Det sker blandt andet ved mail og sms, mens opkaldslister og telefonbog er specialdesignet til fingerbrug.
Opkaldsdelen er absolut velfungerende, og vælges en kontakt i telefonbogen, præsenteres de vigtigste informationer i en lækker ikonbaseret opsætning. Men mystisk er det, at vælges samme kontakt via opkaldsskærmen, er det Windows Mobiles version af kontaktoplysningerne, der bringes frem.
Jeg undres over, at Samsung ikke har ført fingervenligheden fuldt ud.
Roterende skærm
Alle programmer og skærmbilleder i SGH-i900 Omnia roterer automatisk, alt efter hvordan mobilen holdes. Rotationen sker fuldstændig flydende uden hak eller stop.
En lille animation vises, mens skærm og rotation beregnes, hvilket er smart, da det giver en lækker brugeroplevelse.
Læs også:
– Samsung Omnia – del 1 (produkttest)
– Samsung Omnia – del 2 (produkttest)
– Samsung Omnia – del 3 (produkttest)
– Samsung Omnia – del 4 (produkttest)