Samsung WB350F kamera anmeldelse: Trendy og old-school [TEST]
Mobilsiden.dk kigger nærmere på et kompaktkamera fra Samsung, der bringer nye, smarte funktioner og et lækkert design, til et klassisk digitalkamera vi alle har stiftet bekendtskab med.
Mens mobilen sikkert har overtaget de fleste “point and shoot” situationer for Mobilsiden.dks læsere, sværger mange stadigt til optisk zoom, snørklede indstillingsmuligheder og forstørrede optikker. For i sidste ende formår de at skabe et bedre billede end mobilen. Eller gør de?
Samsung Gear 2 anmeldelse: En nem, men begrænset oplevelse [TEST]
Først og fremmest så handler det vel om brugerens behov og forventninger til produktet. Personligt er det vigtigste for mig, at opstart samt indstilling af fokus og eksponering sker hurtigt, da sjove og mindeværdige øjeblikke ofte ikke lader vente på sig.
Trendy “Old School”
Ganske som Samsung Galaxy Camera 2, så er WB350F indsvøbt i læderlignende materiale, der på ingen måde narrer anmelderens nysgerrige pølser. Der er utvivlsomt tale om plastik, og det får produktet til at føles lidt billigt. Helhedsoplevelsen omkring den 23 mm. store optik er dog godkendt.
På bagsiden finder vi en 3” LCD touchskærm, der ikke skuffer i forhold til smartphonen. Farverne er uden liv og betragtningsvinkler kan hurtigt forvandle motivet til negativt-lignende røntgenbillede. Knapperne her føles dog lækre og beslutsomme, hvilket også gælder det roterende menu-hjul på toppen af WB350F.
Samsung NX30 anmeldelse: Videoentusiast og ivrig deler [TEST]
Dog kan flere af de samme og mange indstillingsmuligheder tilpasses både på skærmen, bagliggende knapper samt på det roterende hjul, hvilket på ingen måde bidrager til overskuelighed og brugervenlighed for slutbrugeren.
På toppen finder vi desuden samme fjederpåvirket blitz som på Samsung Galaxy Camera 2, der ganske vist har en tendens til at sidde lidt i vejen. Topliggende knapper til zoom, udløser samt smart wifi-delingsfunktion er godkendt.
På højre side finder vi en snorholder, samt en mini-USB ladeindgang, der er flot skjult af en lille låge, der åbner og lukker med et yderst tilfredstillende og fjederpåvirket klik. På venstre side gøres brugeren opmærksom på kameraets NFC-teknologi, der findes indbygget i WB350F.
I bunden finder vi ikke overraskende en skrueindgang til montering på stativ. Det er desuden også her, at lågen til det lille 1030 mAh batteri sidder klods op af indangen til microSD-kortet, der understøtter op til 64 GB.
Stadig et digitalkamera
Om man vil det eller ej, så er WB350F fra Samsung, stadigt et klassisk digital kamera. Det indebærer, at man sætter sig grundigt ind mulighederne, hvis der skal skydes gode fotos i en fart.
Det er altså ikke opstartstiden, udløseren, eller “presets”(for-indstillinger) der er problemet her, men istedet de mange forskellige måder, du kan tilgå instillingerne på. For erfarne fotografer giver det måske mening, men har du vænnet dig til smartphone-universets overskuelige brugerflade, så vil mulighederne på Samsung smart WB350F formentlig ikke give umiddelbar mening.
Efter en rum tid med WB350F, så begynder de snørklede menuer at finde vej til rygraden, og den indre fotograf kan nu begynde at søge udenfor “AUTO”-sandkassen, og i stedet lege med de smarte og indbyggede funktioner, som Samsung har integreret.
Alligvel skuffes jeg af den begrænsede guidning som flere af funktionerne ledsages af. Eksempelvis at jeg under panorama funktionen ikke bliver gjort opmærksom på, at udløser knappen altså skal holdes nede under seancen. Eller at en horisontal linje på det 3” store display kunne hjælpe med at holde vinklingen under panorama-fotograferingen.
Samsung har også indbygget Wifi i WB350F, så du eventuelt kan koble smartphone til kameraet via en app, og derved få billederne overført til mobilen ganske automatisk. Det fungerer upåklageligt.
Fin kvalitet men ikke fantastisk
Samsung byder ifølge deres hjemmeside på ca. 16,3 effektive pixels med WB350F. Derudover vil dine koffeinrystende hænder blive smukt kompenseret af den indbyggede OIS (optisk billedstablisering), der hjælper med at få billedet, i op til 4608 x 3456 pixels, til at sidde lige i skabet.
“Auto-sandkassen” gør et i store træk et godt stykke arbejde med at få tryllet de rigtige indstillinger frem i tide, og hvis ikke det behager dine foto-entusiastiske behov, så er der rigeligt med tilpasningsmuligheder, du kan fare vild i.
Eneste irritationsmoment med WB350F for mig er, at den automatiske eksponering driller når der hurtigt skal foreviges et sjovt øjeblik. Jeg er i forvejen vant til at mobilen justerer eksponeringen med fokus når jeg tapper på skærmen, men sådan fungerer det ikke på Samsungs kamera.
Som i fotodelen, så har du frie hænder når det kommer til kvaliteten på videooptagelser. Der findes forskellige forindstillinger, så du selv kan vælge formatet og filtrene.
Dagens optagelse har indfanget Aalborg Kildepark, som snart lægger græs til nordens største karneval. Selvom optagelsen er indfanget i flot, FullHD, så har optikken altså lidt problemer med at sikre en flydende oplevelse. Jeg er dog sikker på, at mange sagtens vil kan stille sig tilfreds med at få knægtens første skridt indfanget med Samsungs WB350F.
Samsung smart kompaktkamera WB2350F byder desuden på 21X optisk zoom. Så når du tvinger optikken ud i yderste position, så kan kameraet få flotte detaljer med som vist herover. Det kræver ganske vist en rolig hånd eller en nærliggende støtte, hvis du ikke i forvejen har et fotostativ i baglommen.
Et “smart” digitalkamera
Hvis dit hjerte stadig brænder for et kompaktkamera som suppleant til din smartphone, så vil jeg anbefale, at du tager et ekstra kig på Samsung smart kompaktkamera WB350F.
Du vil øjeblikkeligt føle dig hjemme i de mange knapper og tilpasningsmuligheder, som kategorien er kendt for, og Samsungs sjove forudindstillinger kan gøre dine fotos endnu bedre.
Dog skuffes jeg af den manglende vejledning, og finder indstillingerne forvirrende. Sidst men ikke mindst, så er den automatiske justering af eksponering ikke til stede på WB350F. Kameraet ender derfor på 4 ud af 6 mulige stjerner.
Samsung WB350F kommer i farverne sort, brun, rød, hvid og blå. Dagsprisen er omtrent 1.600,- kroner.
Fordele
– Fedt design
– Gode billeder med zoom
Ulemper
– Kompliceret vejledning og snørklede indstillinger
– Blitz sidder i vejen
– Eksponering retter ikke med fokus
Efterfølgende om temaet
Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden fandt det relevant at følge op på temaet. 10/5/2014 fik historien nye ben at gå på med historien Ny app kan hjælpe maniodepressive ved at lytte til stemmen – Forstættelsen i sagen kan læses her. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.