SmallPod Air – velspillende designhøjtalere (produkttest)
Gennem flere år har hi-fi entusiaster kendt til den ikoniske bobledesign som Scandyna har brugt på deres højtalere, og nu kan smartphone-folket også få glæde af signaturdesignet.
– Web-TV: Første kig på SmallPod Air
Vi har over en periode testet SmallPod Air der følger designlinjen, som man enten hader eller elsker. Air-udgaven er tilpasset Apple AirPlay , og er altså højtalerne, hvor musikken kan streames til trådløst fra iPhone, iPad og MacBook.
SmallPod fås også i en version med Bluetooth-streaming, hvis man ønsker en mere allround-højtaler.
Med i kassen til SmallPod Air følger også et AUX-kabel, så enhver enhed lydenhed med jackstik-udgang, kan tilsluttes højtalerne.
Kabel og spikes
SmallPod Air kan sættes op på tre spikes, så den løftes fra underlaget, hvilket gør dem endnu mere fremtrædende i hjemmet.
Højtalerne leverer rigtig stereolyd, hvilket også betyder, at det medfølgende højtalerkabel der forbinder de to enheder, er en nødvendighed. Noget af det mest irriterede er faktisk kablerne til strømtilslutning og højre højtaler, da det kræver, at SmallPod Air kan placeres et sted, hvor ledningerne kan gemmes væk.
Højtalerne måler i bredde, højde og dybde 157 x 385 x 160 mm. Hvis ikke du sætter spikes på, er højden 295 mm.
Meget klar lyd
Den indbyggede aktive forstærker er Class D på 4 ohm med 2 x 45 watt, og sammen med 4” enhederne i materialet Kevlar, er resultatet godt.
Lyden er flot og detaljeret, og sammenholdt med mange andre højtalerprodukter fra konkurrenterne som kun har én enhed, kan man her nyde rigtig stereolyd.
Særligt ved akustisk musik kommer SmallPod Air til sin ret, og der er tydelige markeringer af instrumenterne i både mellemtone og diskantområdet.
Du kan altså skille detaljerne i musikken fra hinanden, hvilket er rimeligt godt, når det også kan ske fra den relativt lavt opløselige lyd, at tjenester som Spotify tilbyder.
Hvor er bassen?
Jeg er ikke tilhænger af pumpende baslyd der overdøver musikken, i hvert fald ikke derhjemme, men med SmallPod Air, skal rummet ikke være specielt stort, før de dybe toner forsvinder, eller mangler.
Spiller du med SmallPod Air i et rum på over 15-20 kvm, skal du ikke forvente den store lydoplevelse, set i det samlede spektre.
Højtalerne har udgang til subwoofer, og det er bestemt at foretrække. Scandyna har forskellige udgaver i deres katalog, men så skal du altså investere over 3.500 kroner ekstra.
Konklusion: Designerlyd til høj pris
Generelt hader jeg højtalere der bare er højtalere, men jeg elsker velspillene god lyd, så de to ting hænger bestemt ikke sammen.
Scandyna SmallPod Air er for mig et fantastisk godt kompromis, men i min stue er enhederne for små, ikke fordi de ikke kan spille højt nok, for de kan de sagtens. Det er fylden der mangler.
I forvejen koster SmallPod Air omkring 4.500 koner, og skal der så lægges 3.500 kroner oveni til en sub, er det mere end i overkanten.
Jeg elsker designet, men som du næsten kan regne ud, skal der mere til, før jeg vil betale så mange penge for produktet.
SmallPod Air, set i forhold til prisen, ender på 4 ud af 6 stjerner. Højtalerne kommer i hvid, sort og rød.
Du kan læse mere om specifikationerne på SmallPod Air hos Scandyna.