Android 12 skal gøre det lettere at bruge tredjeparts appbutikker

Google vil med Android 12 gøre det lettere at bruge tredjeparts appbutikker i næste version af Android, Android 12. Det fortæller søgegiganten i et blogindlæg.

Android 12 skal gøre det lettere at bruge tredjeparts appbutikker

Android 11 er kun på et fåtal af mobiltelefoner og alligevel er Google allerede begyndt at snakke om Android 12. I et blogindlæg fortæller Google, at det i næste version af Android vil blive lettere at vælge en anden appbutik end Googles egen Play Butik.

Det hele startede med Epic Games og deres ekstremt populære spil Fortnite, som pludselig fik introduceret deres egen betalingsmulighed i spillet, og dermed ikke overholdt retningslinjer for Googles appbutik – og Apples for den sags skyld. Den sag er stadig i fuld sving og nu griber Google muligheden og fortæller lidt om Androids åbenhed.

Læs også: Første test og indtryk af Android 11

Der er frit valg i Android

Allerede nu kan man anvende tredjeparts appbutikker på Android, men det kan gå ud over sikkerheden og kræver nogle gange lidt teknisk snilde. I blogindlægget skriver Google, at de i næste version af Android vil lave nogle interessante ændringer. Kort sagt, så vil de gøre det lettere at anvende tredjeparts appbutikker. På samme tid vil de være sikre på, at de på denne måde ikke går på kompromis med sikkerheden og brugernes privatliv. Som de skriver, så har Android altid handlet om åbenhed og valg:

“Vi kommer til at foretage ændringer i Android 12 (næste års Android-udgivelse) for at gøre det endnu nemmere for folk at bruge andre appbutikker på deres enheder, mens vi er forsigtige med ikke at kompromittere de sikkerhedsforanstaltninger, som Android har på plads. Vi designer alt dette nu og ser frem til at dele mere i fremtiden!”

Læs også: Android 11 er lanceret – her er de nye funktioner

Android 12 kommer i 2021

Android 11 er netop rullet ud og et stort antal smartphoneproducententer arbejder på højtryk for, at få alle deres modeller opdateret. Indtil videre har OnePlus rullet en åben beta 2 ud, så mon ikke de bliver først. Android 12 forventes lanceret samme tid næste år.

Læs også: Nu minder iPhone mere om Android: iOS 14 ruller ud