Hvordan får jeg iOS 16 og iPadOS 16 beta på min iPhone og iPad?

Apple har udgivet den første offentlige betaudgave af iOS 16 og iPadOS 16, som alle og enhver kan installere på deres iPhone og iPad. Se hvordan du gør her.

Hvordan får jeg iOS 16 og iPadOS 16 beta på min iPhone og iPad?

Apple løftede 6. juni sløret for iOS 16 og iPadOS 16 – it-gigantens næste software, som udrulles i den færdige version til de seneste mange års kompatible iPhones og iPads en gang i september. Traditionen tro var det umiddelbart efter afsløringen af softwaren kun muligt at installere betasoftwaren, hvis man var i besiddelse af en udviklerkonto hos Apple, som koster den nette sum af 800 kroner om året – noget som de fleste forbrugere, forståeligt nok, ikke er villige til at ofre for at smugkigge på Apples kommende software.

Heldigvis har Apple nu taget næste skridt og gjort iOS 16 og iPadOS 16 tilgængelig for alle og enhver. De to styresystemer er nemlig offentliggjort som den første af en række offentlige betaudgaver over de kommende måneder.

Læs også: iOS 16 giver iPhone-brugere lidt mere Android-feel

Hvilke iPhones og iPads understøtter iOS 16 og iPadOS 16 beta?

Før vi går videre til, hvordan du her og nu kvit og frit får iOS 16 på din iPhone eller iPadOS 16 på din iPad, bør du først sikre dig, at din enhed rent faktisk er kompatibel med iOS 16 eller iPadOS 16. Herunder kan du se alle enheder, som understøtter iOS/iPadOS 16:

iPhones der understøtter iOS 16 beta:

 • iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS og iPhone XS Max
 • iPhone X og iPhone XR
 • iPhone 8 og iPhone 8 Plus
 • iPhone SE (2. generation eller nyere)

iPads der understøtter iPadOS 16 beta:

 • iPad Pro (alle modeller)
 • iPad Air (3. generation eller nyere)
 • iPad (5. generation eller nyere)
 • iPad mini (5. generation eller nyere)

Læs også: Apple forbedrer den personlige sikkerhed med Sikkerhedskontrol i iOS 16

Sådan installerer du iOS 16 og iPad OS 16 beta

 1. Gå til Apples hjemmeside for betasoftware via Safari-browseren på din iPhone eller iPad, som du vil opdatere. Brug ikke en anden browser. Klik på knappen Sign in og log ind med dit Apple-id.
 2. Sørg for, at du befinder dig på siden med titlen ”Enroll your devices” – ”Registrer dine enheder”. Du kan også finde siden i øverste menu. Du skal i den forbindelse acceptere en lang række vilkår.
 3. Når din enhed er tilmeldt, skal du vælge den type enhed, du vil downloade betasoftwaren til. Vælg iOS, hvis du vil hente betasoftware til din iPhone. iPadOS til iPads.
 4. Rul en smule ned. Apple minder dig om, at du bør lave en backup med iTunes. Det er naturligvis valgfrit, men godt at have, hvis der skulle opstå problemer. Brug af betasoftwaren er nemlig på eget ansvar.
 5. Rul en smule ned igen til punkt 2, ”Install profile”. Klik på den blå ”Download profile”-knap. Et popupvindue fortæller, at hjemmesiden forsøger at hente en konfigurationsprofil til din enhed. Tryk Tillid. Nu står Profil hentet.
 6. Åbn Indstillinger-appen. Øverst vil punktet “Profil hentet” formentlig stå. Hvis ikke, så gå til sektionen Generelt og tryk på Softwareopdatering. Her finder du punktet Hentet profil, hvor du skal vælge den profil, du lige har downloadet. Tryk på Installer øverst til højre og bekræft med din adgangskode/pinkode og accepter vilkårene. Nu har du adgang til betasoftwareopdateringen.
 7. Genstart nu din enhed for at aktivere profilen. Herefter kan du modtage betasoftwareopdateringen ved at gå til Indstillinger, Generelt og Softwareopdatering. Nu bør du se iOS 16 beta-opdateringen. Tryk Download og installer og lad enheden opdatere.

Læs også: iOS 16 gør kameraet i iPhone 13 bedre

Hvad er nyt i iOS 16 og iPadOS 16 beta?

Der er masser af nyheder i iOS 16 og iPadOS 16. Softwaren kommer blandt andet med en ny låseskærm med widgets, muligheden for at slette og redigere beskeder, familiebilleder med delt iCloud-fotobibliotek og forbedret CarPlay. På iPads med M1-chip vil man også opleve den store nyhed, Stage Manager, som gør det muligt at have overlappende vinduer og flytte rundt på dem som på en traditionel computer.

Du kan finde en detaljeret gennemgang af alle nyhederne i iOS 16 på Apples hjemmeside.

Se også: Test af iPhone 13