Store nyheder ruller ud til Googles Pixel-produkter

Google udruller en stor opdatering til Pixel-produkter. Blandt andet får 1. generations Pixel Watch en masse nye træningsfunktioner, og Pixel 7-serien får funktionen "Tegn cirkel og søg".

Store nyheder ruller ud til Googles Pixel-produkter

Google er klar med en ny såkaldt Feature Drop til Pixel-enheder – altså en opdatering, der samler en masse nyheder, og som skal gøre Googles Pixel-enheder endnu mere integrerede i hverdagen.

Med i denne Feature Drop for marts måned er forbedringer af opkaldsskærmen, en lang række nye sundhedsfunktioner til første generation af Pixel Watch og nye produktivitetsværktøjer til Pixel Tablets. Funktionerne er begyndt at rulle ud og forventes afsluttet hen over de kommende uger.

Se også: Bedste priser og tilbud på Google-telefoner

Bedre billeder og videoer i Instagram

Googles Pixel-telefoner tager nogle af de bedste fotos, og videokvaliteten er også fremragende. Nu kan man optage og dele 10-bit HDR-videoer direkte som Instagram Reels og uploade og dele Ultra HDR-billeder i ens Instagram-feed.

Det kræver en Pixel 8, Pixel 8 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro eller Pixel Fold for at udnytte disse funktioner.

Læs også: Test af Google Pixel 8 Pro – en af årets bedste smartphones 

“Tegn cirkel og søg” kommer til Pixel 7

For ikke så længe siden introducerede Google “Tegn cirkel og søg” (Circle to Search), der er en ny metode til at søge på Pixel 8 og Pixel 8 Pro. Snart vil “Tegn cirkel og søg” også være tilgængelig på Pixel 7 og Pixel 7 Pro, så du får mere information fra din søgning uden at behøve at skifte app.

Du skal ganske enkelt holde fingeren nede på Pixel-telefonens hjemknap eller navigationsbjælke og tegne en cirkel om et objekt, fremhæve eller trykke på et billede, tekst eller video for at få den information, du har brug for lige nu.

Læs også: Google Pixel 8 kåret til den bedste smartphone

Nye funktioner til 1. generations Pixel Watch

En række af de mere avancerede funktioner fra Pixel Watch 2 kommer nu til 1. generation af Pixel Watch.

Track din træning med mange nye funktioner

Træner du til et løb og vil gerne opnå et særligt mål for tempoet, eller forsøger du at presse dig selv til at løbe hurtigere? I så fald kan du brug dit Pixel Watch (1. generation) til at indstille et mål for tempoet i en træningssession for at vide, hvor du ligger i forhold til målet. Det er muligt takket være GPS og de indbyggede bevægelsessensorer.

Havner du uden for dit angivne tempomål, får du både haptiske og talte opmuntringer fra uret, når det er parret med Pixel Buds Pro.

Hvis målet i stedet er at ligge i visse pulszoner, kan du i stedet bruge Heart Zone Training på dit 1. generations Pixel Watch til at overvåge, hvor lang tid du holder dig inden for hver af pulszonerne baseret på hvilepuls og fitnessniveau.

Dette skal hjælpe med at optimere og guide dig i træningen. Du kan også skabe personlige mål og slå haptiske og talte notifikationer til, der aktiveres, når du går fra en pulszone til en anden.

Der er også en helt nydesignet brugerflade for træning med større tekst og klarere farver. Med den kan du let se din statistik over tempo og puls, så du kan holde fokus på vej mod målet.

Udover at kunne auto-pause, kommer du nu også til at kunne auto-starte og auto-stoppe forskellige træningssessioner via 1. generations Pixel Watch. Dermed behøver du ikke længere starte eller stoppe et træningspas manuelt. Pixel Watch starter og stopper nu automatisk træningspassene direkte fra håndleddet, når det selv registrerer aktivitet. Det fungerer med løb, gang, elliptisk træning, spinning, cykling udendørs, på løbebånd og ved roning.

Afslapning efter træningen

Efter træningen eller på et andet tidspunkt, hvor du har brug for at få kroppen til at slappe af, kan du nu bruge Fitbit Relax-appen på Pixel Watch til at guide dig gennem vejrtrækningsøvelser direkte fra håndleddet.

Du kan direkte i appen tracke, hvor mange øvelser i mindfulness du har gennemført gennem tiden.

Få hjælp til at skifte tog og bus

Google Maps til Wear OS på Pixel Watch med Wear OS 3 eller nyere kan nu hjælpe dig med at skifte transportmiddel i offentlig transport, så du får den bedste rute.

Flere forskellige muligheder listes, og du kan se afgangstider i realtid samt et kompasbaseret kort, der guider dig frem til din destination. Du kan starte turen fra telefonen og se rutevejledningen på uret, og hvis du har et ur med 4G/LTE, kan du også klare det hele fra uret.

Læs også: Nu bliver det nemmere at bruge Google Maps

Øvrige Pixel-opdateringer

Der er også en række nyheder til Googles øvrige Pixel-produkter og -tjenester:

Del en bestemt app under videomøder

Det er ikke altid, at man vil dele hele sin skærm under et digitalt videomøde. Med appskærmdelingen kan du begrænse skærmdelingen til en specifikt app, som du ønsker at dele med deltagerne under et videomøde.

I stedet for at dele hele skærmen kan du dele en app ad gangen, når du caster, optager eller viser en præsentation ved et digitalt møde på din Pixel Tablet, Pixel Fold eller Pixel 5A med 5G og nyere telefoner.

Enkel paring af dine enheder

Der er kommet en ny og enklere metode til at parre dine enheder, der tidligere blev brugt til din konto i dine Forbundne enheder-indstillinger. Nu får du adgang til tidligere registrerede Bluetooth-tilbehør på din nye telefon eller tablet, og der hjælper Fast Pair dig med hurtigt at parre dem.

Giv kommentarer i Google Docs med finger eller stylus

Google Docs-markeringer giver dig mulighed for at skrive håndskrevne kommentarer i et Docs-dokument direkte fra din Pixel-enhed ved at bruge fingeren eller din stylus.

Der er en række redskaber at vælge imellem så som forskellige farver på pennen eller overstregningstuschen, så du let kan kommentere og markere i dokumenter på en måde, der er enkel og fleksibel – både for dig og dit team.

Forbedret værktøjslinje på Pixel Tablet

Nu kan du sige farvel til det virtuelle tastatur, der optager en hel del af skærmen under beskedsamtaler. I stedet kan du bruge en ny værktøjslinje i Google-tastaturet Gboard på Pixel Tablet.

Når taleinput er slået til, minimeres tastaturet til en lille toolbar, som ikke optager en masse skærmplads. Dermed bliver multitasking nemmere.

Læs også: Google har overgået sig selv – solgte 10 mio. Pixel-telefoner i 2023