Apple Watch Series 7 får kontinuerlig overvågning af blodsukker

Apple forventes at stå klar med næste generation af deres smartwatch, Apple Watch Series 7, senere i år, hvor en af de store nyheder bliver kontinuerlig overvågning af blodsukker.

Apple Watch Series 7 får kontinuerlig overvågning af blodsukker

En ny rapport afslører, at både Samsung og Apple arbejder på flere sundhedsrelaterede funktioner til deres kommende smartwatches. Apple har siden lanceringen af Apple Watch haft stort fokus på sundhed og motion, hvor der løbende er kommet nye avancerede funktioner til. Apple Watch blev udstyret med EKG-måling i 2019 og iltmætning i 2020, og i 2021 skulle den store nyhed blive overvågning af blodsukker.

Læs også: Test af Apple Watch Series 6

Den nye rapport, der primært har fokus på Samsungs kommende wearable, som også får måling af blodsukker, forklarer hvordan Apple vil måle blodsukkerniveau. Apple har nemlig til hensigt at bringe blodsukkerovervågning til Apple Watch Series 7 ved hjælp af en ikke-invasiv optisk sensor. En teknologi som de allerede nu skulle have sikret patenter på.

Måling af blodsukkerniveau er afgørende for at håndtere tilstande som diabetes. Normalt kræver måling af blodsukker test af en dråbe blod i en blodsukkermåler eller brug af en implanteret kontinuerlig glukosemonitor (CGM). Evnen til at observere større stigninger eller fald i blodsukker kan give bedre opmærksomhed om en potentiel sundhedstilstand eller blot hjælpe med at forbedre en brugers diæt.

Ifølge rapporten har Apple i længere tid arbejdet på at udstyre Apple Watch med kontinuerlig overvågning af blodsukker, men teknologien har ikke været klar. Virksomheden oprettede angiveligt et team af biomedicinske ingeniører og konsulenter, der specifikt arbejdede på sensorer til ikke-invasiv overvågning af blodsukkerniveauet i 2017. Arbejdet med sensoren er efter sigende til test og forsøg på kliniske steder i San Francisco Bay Area. Apples administrerende direktør Tim Cook er endda blevet set teste, hvad der blev anset for at være en prototype-glukosemonitor tilsluttet hans Apple Watch.

Læs også: Apple Watch med og uden eSIM – fordele og ulemper

Apple Watch Series 7 kommer i 2021

Apple Watch Series 7 forventes lanceret til september i 2021. Der er stadig måneder til og der kommer helt sikkert flere informationer om uret og funktionen med kontinuerlig overvågning af blodsukker inden da.

Se også: Test af wearables og gadgets

Opdatering:

Meget er sket siden redaktionen postede artiklen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 26/1/2021 pustede redaktionen nyt liv til historien med artiklen; Apple advarer brugere af medicinsk udstyr om MagSafeKlik her for artiklen.. Der er stadig liv i emnet. Læs seneste nyt om Apple..