Apple Pay giver dobbeltregning
Det er dag 3 i sagaen om Apple Pay, i hvert fald hvis vi tæller fra det rent faktisk kunne bruges i USA, og de første rapporter løber ind. Det forlyder, at systemet er let og praktisk at bruge, men tjekker man bankoplysningerne igennem, ryger lidt af glansbilledet.
Læs også: Apple klar med iOS 8.1 i dag- se de nye funktioner
CNNs Samuel Burke var en af dem, der prøvede Apple Pay af i butikker rundt om i New York, men da han tjekkede sin konto dagen efter, var beløbene trukket to gange, hver gang han betalte med Apple Pay.
Og Burke var ikke den eneste, der oplevede dette. På Twitter findes en række af mennesker, der har berettet om selvsamme problem med Apple Pay.
Hvor ligger ansvaret?
Det fik ham selvfølgelig til at ringe til sin bank, som hurtigt fortalte ham, at problemet lå hos Apple, og at han skulle kontakte dem.
Her fik han dog at vide, at Apple krypterer alle data af sikkerhedshensyn, så de havde ingen oplysninger om hans køb. Derfor kunne de ikke hjælpe ham. Der skulle halvanden times opkald mellem ham selv, Apple og banken til, før han fik pengene refunderet.
Læs også: iPhone 6-NFC kun til Apple Pay – i første omgang
Banken holder dog fast i, at problemet er med Apple Pay og ikke hos banken selv, og er det tilfældet, så er det noget af et slag for Apples nye betalingsmetode.
Uheldig trend for Apple
Et problem med Apple Pay er i og for sig ikke en katastrofe, men det begynder at ligne en tendens for Apple. I kølvandet på lanceringen af iPhone 6 og iPhone 6 Plus er Apple nemlig løbet ind i en stribe problemer.
Læs også: Apple Pay giver Apple 0,15 procent
Der var den famøse #BendGate, der satte spørgsmålstegn ved holdbarheden af Apples iPhone 6 Plus, og dernæst var der problemer med iOS 8 og dens første opdatering. Går vi et skridt længere tilbage end iPhone-lanceringen, så var iCloud også centrum for en skandale med nøgenbilleder af en række kendte.
Apple selv har ikke kommenteret på problemerne med Apple Pay endnu.
Sidste tilføjelse til historien
Vi måtte absolut følge op på denne historie. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 21/10/2014 gik redaktionen videre og fulgte op med nyheden Købeguide: De bedste kompakte smartphones – Artiklen kan du læse her her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..