Overgangen fra NemID til MitID nærmer sig

Tiden nærmer sig, hvor danskerne skal skifte NemID ud med MitID. En testperiode for MitID går i gang nu, hvor 7000 personer skal teste overgangen.

Overgangen fra NemID til MitID nærmer sig

Fra den 6. maj starter en testperiode som er sidste del af forberedelserne, inden det velkendte NemID bliver til MitID. Derefter skal alle, der i dag har NemID, overgå til MitID. Det sker for at gøre Danmark klar til fremtidens digitale udfordringer og muligheder.

Kender du ikke allerede til MitID, så kan det bruges til at det, som det nuværende NemID kan, eksempelvis at tjekke årsopgørelsen, kommunikere med det offentlige eller gå på netbanken. MitID er så langt i udviklingen nu, at det er blevet tid til at lade personer teste det af.

Derfor startes nu en testperiode op, hvor 7.000 personer skal teste selve overgangen fra NemID til MitID i deres net- eller mobilbank og andre funktioner. Når denne testperiode er overstået, så er MitID forhåbentlig klar til, at blive rullet ud til resten af landet.

“Vi er i Danmark nogle af de bedste i verden, når det handler om digitalisering. Med MitID ruster vi os til fremtidens sikkerhedsudfordringer og holder samtidig fast i det stærke samarbejde mellem bankerne og den offentlige sektor om en fælles digital brugervenlig identifikationsløsning i Danmark”, siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

NemID lukkes og slukkes, når MitID er fuldt udrullet i løbet af 2022.

Læs også: NemID-nøgleappen runder enorm milepæl

MitID forventes klar til august

Efter planen vil de første brugere kunne hoppe over til MitID fra august 2021. Overgangen vil ske i bølger, og flytningen af over 5 millioner danskere fra NemID til MitID fortsætter ind i 2022. Man får direkte besked via sin netbank, mobilbank eller via digital post, når man kan få MitID. Først når alle brugere har taget det nye MitID i brug, udfases NemID endeligt.

MitID er først og fremmest udviklet som app til Android og iPhones og til tablets. Med MitID installeret vil man let og hurtigt kunne godkende et login, ved at swipe i appen. Altså samme oplevelse som i NemID-appen.

MitID vil kunne fungere på det fleste smartphones på markedet, men der er også et par alternativer til appen. Man vil kunne få en digital kodeviser, der for hver brug genererer en adgangskode. Du får kodeviseren sendt med posten, eller du kan hente den i borgerservice. Der vil også være en MitID kodeoplæser, som kan læse koden op for brugeren. Der kan tilsluttes hovedtelefoner, hvorved koden forbliver privat.

Se også: Nu kommer digitale gavekort til MobilePay