Qualcomm giver rammer for brug af metavers

Qualcomm kommer med eksempler på, hvad metaverset kan bruges til - og Meta mener, at folk giver metaverset positiv opmærksomhed.

Qualcomm giver rammer for brug af metavers

Qualcomms præsident og CEO, Cristiano Amon, listede industrien for selvkørende biler, live sport og videokonference som de sektorer, der har mest at vinde på såkaldte metaverser, da han forklarede potentialet for virtualiseringsbevægelsen ved selskabets Snapdragon Tech Summit 2021.

Samtidig med, at han gav detaljer om, hvordan forskellige industrier kan benytte metavers, underbyggede Amon sin påstande med at foretage en videosamtale med Meta Platform CTO for reality labs, Andrew Bosworth. Amon sagde til publikum: “Jeg får mange spørgsmål om, hvordan vi ser metaverset udvikle sig. Sammenkoblingen af fysiske og digitale rum er reel … digitale tvillinger sker på tværs af mange brancher”.

Metaverset bliver lige så stor business som smartphones

Han forventer, at metaverserne bliver lige så store som telefoner og forestiller sig en situation, hvor udviklernes økosystem bliver modent og vi får ledsagebriller til vores telefoner, og i sidste ende bliver det bare brillerne.

Amon beskrev, hvordan mekanikere kan bruge AR-udstyr, når de gennemgår biler, og på den måde se en digital tvilling af den motor, der skal tjekkes. Ved sportsevents kan fan via VR se det hele fra en anden vinkel og måske bruge digitale tvillinger i videokonference til at gengive virkelige rum.

Se også: Hvad er metaverset?

Positiv opmærksomhed

Bosworth beskrev metavers som en vision, som de har holdt lidt hemmeligt og tilføjede, at konceptet får mere positiv opmærksomhed, nu hvor det bliver talt om og demonstreret offentligt: “Hvis folk har brugt lidt tid i VR, forstår de det. Det tager fem minutter i et headset og uden Qualcomm ville det ikke være muligt”, understreger han lige for god ordens skyld.

Videre forklarede han, at Meta Platforms er afhængige af Qualcomms evne til at være effektiv med strøm og termisk plads i disse små formfaktorer, fordi teknologien skal sætte den på folks hoveder.

Se også: Nyheder om metaverset