Samsung S22-telefoner satser på Google Beskeder og RCS

I stedet for at bruge deres egen app til SMS skifter Samsung nu til Googles Beskeder. Det giver en bedre oplevelse for brugerne, siger Samsung.

Samsung S22-telefoner satser på Google Beskeder og RCS

Endnu en gang viser Samsung og Googles hvor tæt deres samarbejde er blevet. Samsung skifter nu deres indbyggede SMS-beskedapp ud med Googles Beskeder. Og med det kommer den moderne SMS-standard, RCS, til de nye Galaxy S22-telefoner.

Se også: Samsung Galaxy S22 Ultra – den bedste nye topmodel?

Der er højst sandsynligt en hel del flere, der snart begynder at bruge Rich Communication Services (RCS), den nye beskedstandard, der har været igennem en meget kringlet og lang proces med at komme ud på markedet.

Galaxy S21-serien havde Samsung Messages som standardtjeneste, da den kom sidste år, men nu er det Google Messages, der er standard, når man først tænder telefonen.

Vi skabe den bedste oplevelse for brugerne

Samsung har overfor The Verge bekræftet, at Googles beseked-app rigtig nok er den nye standardapp:

“For at skabe den bedst mulige beskedoplevelse for brugerne – med en rigere og mere engagerende kommunikationsoplevelse, der er konsistent på tværs af platforme – gør Samsung nu Messages til standardbesked-app for brugere af Galaxy S22-serien i hele verden, hvilket giver dem endnu bedre muligheder,” sagde talsperson Jordan Guthman i udtalelsen.

RCS er på mange måder bedre end SMS-beskeder. Tjenesten byder på skriveindikatorer, kvitteringer når modtageren har læst, samt muligheden for at dele billeder i højere opløsning samt større filer, men udbredelsen har RCS er gået langsomt.

Læs meget mere om RCS her.

Google har ført an i det arbejde og kom tilmed med end-to-end kryptering til sin beskedapp tilbage i juni. Men de store operatører har ikke ligefrem haft travlt med at tage RCS til sig, det er dog begyndt at tage fart nu.

Galaxy S22 i butikkerne i næste uge

Galaxy S22, S22+ og S22 Ultra lander i butikkerne i næste uge, hvor priserne starter ved 6.699 kroner. Der er dog allerede gode tilbud at finde på alle modellerne. Forudbestiller man en Galaxy S22, S22 Plus eller S22 Ultra, i perioden 9.-24. februar 2022, får man et par sorte Galaxy Buds Pro trådløse in-ear hovedtelefoner med uden merpris.

Se også: Priser på alle S22-modeller