Gorilla Glass DX skal gøre mobiltelefonens kamera endnu bedre

Cornings nye Gorilla Glass DX og DX+ skal gøre mobiltelefonens kamera endnu bedre, ved at lukke mere lys ind og samtidig beskytte det godt.

Gorilla Glass DX skal gøre mobiltelefonens kamera endnu bedre

Producenterne af smartphones forsøger konstant at gøre mobiltelefonens kamera endnu bedre, og nu får de uventet hjælp fra selveste Corning til dette. Cornings har netop lanceret Gorilla Glass DX og DX+, som er specielt glas udviklet til smartphonens kamera, som både beskytter og lukker endnu mere lys ind.

Corning er bedst kendt for deres beskyttende glas til mobiltelefoners for- og bagside. Inspireret af deres glas udviklet til smartwatches laver de nu også specielt glas til mobiltelefoners kamera. Med flere og større kamera på bagsiden af telefonerne, så er der også brug for optimal beskyttelse – og dette skulle Gorilla Glass DX og DX+ give, samtidig med at det gør kameraerne endnu bedre.

Læs også: Corning lancerer nyt og forbedret Gorilla Glass Victus

Gorilla Glass DX er ridsefrit og lukker mere lys ind

Corning har i de nye glas bygget videre på deres smartwatch-glas, som nu tilbyder endnu bedre beskyttelse og samtidig lukker mere lys ind. Gorilla Glass med DX og Gorilla Glass med DX + lukker 98 procent af det omgivende lys ind, mens det stadig er lige så ridsefast som typisk Gorilla Glass. Til sammenligning hævder Corning, at traditionelle antireflekterende belægninger kun slipper omkring 95 procent af lyset ind.

Bedre lysindtag, færre refleksioner og blænding, er meget nyttigt til at presse endnu bedre ydelse ud af smartphone-kameraer.

Kan komme i Galaxy Fold 3

Corning har ikke afsløret, hvornår vi ser det nye Gorilla Glass DX i mobiltelefoner, men siger Samsung bliver de første med det. Onsdag den 11. august afholder Samsung Unpacked-event, hvor de står klar med Galaxy  Z Fold 3 og Flip 3, hvorfor vi allerede kunne se glasset fra Corning benyttet i disse. Alternativt bliver det med Galaxy S22 i starten af 2022.

Se også: De bedste kameratelefoner

Efterfølgende nyt i sagen

Fortællingen gik ikke bort med denne historie. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 9/7/2021 gik redaktionen videre og fulgte op med sagen om ASUS og Qualcomm har lavet årets vildeste mobiltelefon – Den videre historie kan du læse her. Læs også seneste nyt om temaet her..